Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop no jo, placatou hlavu a šíleně. Narodila se jako druhá (Béčko) a byla v tom břiše asi nějak zkroucená. Po porodu pak preferovala pořád jen jednu stranu a sležela si tu hlavu tak šíleně, že jsem měla strach, že bude muset nosit minimálně beranici, aby to nebylo poznat. Neurolog řekl, že se to do dvou let srovná. Bohužel úplně se to nesrovnalo, šišatou jí má pořád, ale kdo to neví, tak si snad nevšimne. No a chytrý budou určitě všechny čtyři. Mají po kom, ne?
Naše Natálie vypadá, že bude nadaná na tancování a zpěv. Podobu má manželovu, ale tohle má po mně. Hrála jsem leta na klavír, dělala jsem sólový zpěv a i sem zpívala ve sboru. Tak uvidíme, co se z ní vyloupne. Nella zatím vypadá na přemýšlivý typ (takový ten šprt a knihomol). Maminka už si jí představuje jako paní doktorku. Mám na zdi pověšený zarámovaný svůj obří diplom a vedle ještě dvě místa pro holky. No nechám se překvapit.
Jinak holky si zatím k Vánocům cíleně nic nepřály. Zažijí je vlastně poprvé. Loni jim bylo jen 10 měsíců. Ale pořád mluví o tom, že jim Ježíšek přinese dárky. Dostanou kočárky, lego duplo a hlavně kuchyňku s obrovským příslušenstvím, která maminku málem finančně zrujnovala. Pak ještě dostanou knížky a takové ty mazací kreslící tabulky a malý stoleček s židličkami. No těším se, tak doufám, že budou mít holky radost.
Ahoj. Tak 13.12. ve 14:44 se nám narodil Víťa s mírami 48 cm a 2990g ![]()
@Tofik gratuluju mamino
, vše v pořádku? a jak se líbilo v porodnici?
@Tofik obrovská gratulace, at vám chlapeček dělá jen samou radost ![]()
@tiptop žiju
, ale moc nespím (což ty asi znáš
), protože to naše dítě spí pořádně jen v kočáru…takže bych asi musela vždycky během noci ho oblíknout, šoupnout do kočáru a dát na mráz…pak bych ale samozřejmě usnula, zapomněla na něj a on by mi zmrznul ![]()
včera jsme byli na převážení, tak prý vyrost už 2,5 cm a od propuštění z porodnice přibral 560g…zdál se doktorce žlutej, tak mu brala pro jistotu krev a to byl pro mě očistec a pro něj asi taky - nemohli najít žílu a pak mu vůbec netekla krev, takže ho píchali nadvakrát a trvalo to asi 15 minut a to si chudinka fakt užil…no prý to má vyšší, ale nic hroznýho, takže ho máme dávat hodně na světlo, což je fakt snadný v tomhle počasí..
no každopádně u doktorky jsme byli 3×, 2× jí počůral a včera jí parádně (a musím to slovo použít) posral asi půl ordinace ![]()
@Radunka83 Tak ted si mě pobavila
My s tím kakáním máme taky super příhody, ale zaplat bůh jen doma
To, že nám nahodil až protější zet v pokoji bych přešla, ale že nahodil po druhé mě od hlavy až k patě, to jsem nečekala
No trápěj nás prdíky a večerní kolika je už taky tady, zkoušíme co se dá.
Jinak po měsíci máme cca kilo nahoře a vyrostl nám o 6 cm. Takže s velikostí 56 se už loučíme, ještě že jsem nešílela a nenakupovala hromady oblečení
žloutenku jsme měli už v porodnici a do ted je trošku žlutší v obličeji, to se prý časem ztratí (s tím sluníčkem jsme měli stejný problém
)
Hojda holky, noc opět očistec - budily se po hodkách a měly hysteráky bez příčiny -doted ještě nespí - zabodla jsem jim flašky, jsou v autosedajdách a sosaj ![]()
Jéé holky jak já se těším až budou nosit 56
vážila jsem je na digitální váze a estli váží dobře - tak jedna 3300g a druhá 3000g - puclíci to jsou - no ehmm..oproti vašim sumistům ![]()
joo holky pošlete taky fotečky ![]()
@Tofik …přidávám se ke gratulantům…ať dělá jen radost ![]()
Jinak nás už trápí také kolika, měla jsem strach, že mám málo mléka, byli jsme na převážení, nic moc zatím nepřibíráme, tak uvidíme, jestli nebudeme muset dát příkrm
. Zatím jsme přibrali od porodnice asi jen 200g, tak uvidíme. V pondělí se máme jít zase převážit… Musím ho ale pochválit, začínáme víc spát v noci, tak snad to nezakřiknu
, budí se jen 2× ![]()
@Tina85
taky dobrý
, jo holt ty kluci to uměj střílet…já asi začnu chodit přebalovat v pláštěnce, protože fakt při 95% přebalování se počůrá v momentě kdy nemá plínu - a jednou to směřuje dopředu, takže to jde na mě a na podlahu, jindy si to nechá na moment kdy mu zvednu nohy a utírám zadek, takže to jde na zeď za přebalovákem a sám sobě na hlavu, a to je pak šok když mu najednou stříká „něco“ do očí a do pusy..a to samozřejmě nemluvím o neustále pochcanejch plínách a oblečení…no je to dáreček…u tý doktorky to ale byl vrchol, to bylo fakt až nechutný co tam předvedl
žlutej je taky pořád, přijde mi, že vůbec nesvětlá…snažíme se ho dávat hodně k oknu, ale v tomhle počasí to je asi dost zbytečný…tak uvidíme, snad nám někdy zesvětlá ![]()
@tiptop náhodou to jsou moc pěkný puclíci
takový drobounký, to ten můj obřík, by byl ve srovnání s nima asi fakt obřík
už mu je malá jedna zavinovačka - teda vešel by se do ní, ale vždycky pokrčí nohy, vykopne a zavinovačka je rozdělaná ![]()
@iaroska jeee, závidím vstávání v noci jen 2×, to je můj sen…ono někdy se stane, že vstávám jen 2×, ale to je tak 30 minut kojení, pak čekání na odříhnutí, který často nepřijde vůbec…přebalení, u toho to počůrání, takže často komplet převlíkání a pak tak 30 a více minutové koukání kolem sebe a běda když ho odložím spát, to hned hýká, takže mi pak do dalšího kojení zbyde tak maximálně hodinka spánku ![]()
Tak jsme se byli převážit a za víkend jsme přibrali 150g, takže super. Máme už tedy 3250g a dr. nás pochválil. Na příkrm tedy zatím nedojde
. Dnes jdeme odp. na ty kyčle, tak budu informovat.
@Radunka83 …my jsme také žlutí jako vietnamec, nic si z toho nedělej, dr. říkal, že to může trvat i 2měsíce než to vymizí a vůbec teď při tomhle světle ![]()
Ahoj holky, díky za gratulace
Jsem to s tím jak je hodný trochu zakřikla. Ale nemůže za to. Už má koliky, takže dáváme kapky a někdy ani ty nezaberou. Nevím co mám jíst abych mu neublížila, pže mám pocit, že to má fakt po všem
@tiptop Zlatý umělý mlíko!! Tohle jsme s Adélkou nezažili. Daly se kapky do mlíka a byl pokoj
A mamka si mohla jíst a pít co chtěla.
Ale jinak je hodný. někdy má tedy trošku plačící náladu a zklidní se až v momentě, kdy ho vezmu do náruče. Takže mě všici straší, že si ho na to naučím apod. Jenže co dělat, když nic jinýho nezabírá?? Nemám to srdce ho nechat plakat a i tak mi to někdy rve srdce…no hormony, no ![]()
@Tofik moc gratuluju k Víťovi
![]()
Aliza má taky koliku, nezabírají žádný kapky a co se týká jídla je to fuk, neb brečí tak jako tak, takže jím skoro všechno
A chováním se podle mě dítě rozmazlit nedá, já hodně nosím v Manduce, i doma, protože A. dost pláče a to nosítko mi uvolní ruce na další děti a domácí práce a ona se vždycky krásně uklidní a prospí
.
@iaroska bezva, že malý nakonec přibírá
. A žluťocha mám doma taky, a to už jí brzo budou 2 měsíce. Teď je to s tím světlem prostě pitomý ![]()
@Radunka83 po.raná ordinace mě fakt pobavila
. A. zatím pokadila a počůrala akorát nás, akorát teda zírám, že ač je holka tak dočůrá pěkně daleko
noci u nás podobné jako u vás, ale pomalinku se to lepší. I když dneska jsem byla tak zblblá, že že jsem Alizce zapomněla dát přes plínu svrchní kalhotky (používám látkovky - kalhotkové, když se přes ně nedají svrchňáky, tak samozřejmě protečou).
@tiptop máš můj obdiv! Moc ti přeju, ať tě holky nechají brzy aspoň trochu vyspat
. A nádherný jsou obě!
U nás až na ty koliky a mírný reflux všechno v pořádku, Alizka přibírá docela rychle (od začátku listopadu, kdy nás pustili z porodnice, přibrala 2 kg), už si vypěstovala trojitou bradu
.