Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 To mám úplně pocit, že popisuješ moje dítě
My jsme měli celkem pravidelný režim přes den 3 hodiny, v noci vydržel i 4, někdy 5. Dnes v noci vstával po 3 hodinách a přes den řval i po 2 hodinách. Řekla bych že hlady. Teď odpolko taky. Tak vyzunknul 70 mlíka a pak ještě 50 a teď je ticho. Tak nevím jestli má ten růstový spurt či co. Ale ten má být ve 3.týdnu a jemu byl včera měsíc. Tak nevím. Je to s nima věda ![]()
Jinak co se týče toho břicha máme to úplně stejně. jakýkoliv pokus dát ho na břicho-řev. Hlava do podušky a nelíbí se mu to. Taky nevím, jestli ho nějak „nepoškodí“, když ho tak nedávám ![]()
Tak hlásíme, že po včerejší kontrole máme radost. Dostali jsme pochvalu, malej přibral za 13 dní půl kila
, takže super! Už jsme se pracně dopracovali na 4100g, od propuštění z porodnice, to jest cca 5 týdnů, jsme tedy přibrali už 1170g
. Ze začátku jsem z toho byla dost špatná, teď už je mi lépe. S tou hlavičkou… dr.mi říkal, že je ještě brzy a to je nám 6 týdnů
. Jinak mi také pijeme snad po 1,5 - 2 hodinách, prý teď rychleji rostou a mají větší potřebu mléka, za pár dní se to má srovnat ![]()
Ahojky tak jsem po delší době dočetla a koukám, že všude stejné problémky a že tady všichni pěkně rosteme:-), tak dodatečně všem hodně zdravíčka v celém roce 2014
. Jinak máme za sebou taky kontrolu v 6. týdnech a máme 59 cm a 4920 kg bohužřel kojíme, jak bych to tak řekla pro srandu králíkům:-) a hlavní funkce prsa je spíš ukolébavka a za jídlo považujeme spíš nutrilon:-(. Hlavičku sice zvedáme, ale celkově se točí k jedné straně více tak nám paní doktorka ukázala cviky na balonu, tak jsem zvědavá zda to pomůže. Spí v noci dokonce až 7 hodin, tak jsem ráda. Holky co dáváte na prdelku já měla rybilku a nyní bepanten, přebaluju při každém kvoknutí a stejně má tedka hrozně opruzený zadeček:-(.
@Janyyy mě pomohl Sudokrem (nebo jak se to píše), prodávají to v lékárnách v takovým šedým kulatým kelímku. On hodně vysušuje a to ho fakt zbavilo opruzenin, který měl v podstatě už od narození. A když je to v pořádku, dávám Bepanten a když zase něco vyskočí, zaléčím to tím Sudokremem.
No tak našemu mladýmu bude v neděli 8 týdnů a s tou hlavičkou si stále moc hlavu teda neláme
. Budu ho muset nějak rozhejbat ![]()
@Tina85 …tak jsme začali včera kapat biogaia, za jak dlouho jste poznali nějaký účinek? Dávala jsi k tomu ještě něco na prdíky?
@Janyyy …nám dr. předepsal Imazol mast a ten tedy zabral super a téměř ihned. Koukala jsem, že je i volně prodejný a stojí kolem 100, a maže se ho jen trošičku ![]()
…holky, jak často kajdíte? Malej proprdí snad 5-6 plínek denně, není to moc? Je fakt, že když je vzhůru, tak pořád baští, tak to musí jít i ven, ne? ![]()
@iaroska Ahojda, nám ta biogaia zabrala tak za 3 dny a nic dalšího jsem už nedávala, mělo by to střeva uklidnit, takže i prdíky by měly být ok. Doufám, že vám to taky zabere!
My krmíme tak 5 denně a pokaždé má v plínce bobek, takže asi dobrý, každé miminečko to má jinak.
Sudocrem u nás taky na opruzeninu zabírá ![]()
Jinak hlásím, že na 2 měsících má náš drobeček 5.82 kg, takže už se pronese a máme za sebou první dávku očkování téměř bez reakce, jen 2 dny skoro celé prospal.
@Tina85 …ještě mi prosím poraď, kdy ty kapičky dáváš? Ráno a před jídlem nebo po? My už je tedy bereme 5.den a malý pořád řádí, přidávám mu espumisan. Když mu ty biogaia dám ráno, přes den je celkem ok, ale večer a v noci řádí
, Dnes jsem mu je zkusila dát až v poledne, tak uvidíme ![]()
@iaroska ja je davam v poledne a primo do jidla, krmim odstrikanym mlickem z lahvicky, u prsa byl totiz lenoch. tak zkuste jeste den dva vydrzet a jestli ani pak, pak asi budete muset hledat neco jineho ![]()
@Tina85 …také mu je dávám už v poledne, tak snad to bude lepší
. Četla jsem na netu, že může účinek nastoupit až za týden až 14dní, tak budeme trpěliví ![]()
@iaroska píše: …holky, jak často kajdíte? Malej proprdí snad 5-6 plínek denně, není to moc? Je fakt, že když je vzhůru, tak pořád baští, tak to musí jít i ven, ne?
Já krmím různě. Jak si řekne, Pokud nejsme na procházce v kočárku, tak je to pravidelně po 3-4 hodinách, jen v noci vydrží jednu dávku třeba i 5-6 hodin. A v kočárku mi vydrží taky klidně 5 hodin bez jídla.
Taky koukám po jiných kapkách. Používáme SabSimplex a mám pocit, že jsou na nic. Při UM pomáhá, ale jakmile dám jen svoje, tak brečí. Chválí si Babycalm a BioGaiu.
Jinak jsme byli v pondělí na 6tinedělní kontrole, byť mu bude 6 týdnů v pátek a přibral něco přes 300g a vyrostl na 50,5cm. Kyčle má v pořádku, tak dobrý. ![]()
@Tofik …no, nám sab simplex nejel, plival ho na všechny strany, dáváme espumisan - on je tedy stejný jako sab, ale dává se v menším množství, tak ho nějak slízne
. Jinak jsme najeli na ty biogaia, bereme týden, tak uvidíme… ![]()
@iaroska Tak mladýmu chutnají, jen bohužel nezabírají. A co ty bio? To se výsledek ještě nedostavil?