Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@iaroska Já ho na psaní nepřevlékám. Vždyť spí celý den
A má jen bodýčko, kalhoty a zavinovačku nebo overal. Prostě jednu vrstvu.
@Tofik …já ho převlékám „jako by do pyžamka“, prostě po koupání dostane čisté
, i když celý den chrápe
. On také občas ublinkne, protože jí a tlačí zároveň ![]()
Jé tak já jsem asi krkavčí matka:-(, v bytě máme mezi 22°až 24° a oblékám ji většinou do overálku nebo body+dupačky a pak už má jen peřinku. Čepičku a ponožky a deku dávám jen když jdeme do kanclu v jiném patře přes chladnou chodbu. Zavinovačku měla ráda tak první tři týdny teď už né. Převlékám tedy často, pže ublinkává, a tak používám bryndáčky, ale stejně to občas musím pořevléknout celé. Ven pak přidám teplý kabátek, kombinézu, deku a fusak.
@Janyyy …já to dávám také tak. Zavinovačku jsme měli cca 14 dní
,pak by zešílel, kdybych ho tam chtěla dát, musí pořád kopat a vůbec je nějak celkově stále v pohybu
. Včera jsme byli na ko s kyčlemi a vše ok ![]()
Tak my jsme v zavinovačce a nevadí mu to. Takže to mám jednodušší. A ještě mu stahuju ručičky plenou, aby si s nimi nešermoval a nerušil se. A na ven ho šoupnu do kombinézy, fusaku, když je větší zima, hodím přes něj lehkou deku a je to
Teď zrovna chrní na balkoně
Ahoj holky, žijete? My jsme dnes byli zase na kontrolní krvi, kvůli té žloutence
, dost jsme si užili, protože mu to neteklo, tak ho odebírali 2×
. Máme za sebou také 1. očkování, tak uvidíme, jak to ustojíme
. Jinak jsem ho nechala kontrolně převážit a už máme 4950g
. Jinak jsme večer najeli na láhev, odsávám mu přes den mléko a večer mu ho dám z lahve, lépe spí a brzy usíná, je to hrozně fajn
. Jen doufám, že si na tu láhev moc nezvykne a nezačne odmítat prso
, snad ne, když je to jen 1× denně, co myslíte? Nemáte zkušenost? Jinak jsme ok…moc všechny zdravím ![]()
Ahojda! My jdeme na kontrolu v pátek. taky budeme poprvé očkovaní. A Adél zrovna udělá prohlídku ve 3 letech. Jsem zvědavá jak dopadne
Manžel včera malýho vážil a má přes 4 kg. A to jsem se divila, proč sní klidně i 150ml mlíka
@iaroska Já malýmu dávala přes noc taky UM, teď teda musím už po každém kojení dokrmit, pže mu to ode mě nestačí. Dávám Nutrilon. Je prý nejpodobnější mateřskému, takže prso neodmítá. Slyšela jsem, že mači co začali dávat Sunar apod., tak pak děti nechtěli mateřské. A když to ochutnáš, tak Sunar je mnohem sladší. Takže už jim to mateřské nechutná. Zmlsají se.
@Tofik …to já naštěstí UM dávat nemusím, mám asi mléka dost, přes den mu odsaju na večer, problém je spíš v tom, že mi u kojení večer usíná a málo vypije. Pak v noci řádí. Takhle mu dám láhev tak cca 120 a dokrmí se na prsu a je v poho…spí klidně i 6hodin ![]()
@iaroska No ten se povedl, chlapeček je nádherný ![]()
Jinak my na 3 měsících 64 cm a 6,65kg. No Toníček nám roste jako z vody
Já mlíčko stále odsávám a krmíme 5× denně cca 160 ml, ale už to dlouho asi nevydržím, začínají se ozývat karpály na ruce ![]()
@Tina85 …moc děkuji… Toníček je také prďácký ![]()
Holky, nějak nám to tu upadá, jak se máte? Jak rostete? My jdeme na 3.měsíční prohlídku ve středu, tak jsem zvědavá, jak dopadneme. Mám trochu starost, protože Tomášek se začal dost prohybat v zádech, dělá to na rukách, ale občas i v leže
. Četla jsem, že se má více nosit do klubíčka a na tygříka, tak se snažím, ale občas je fakt jako prkno
. Na bříšku moc být nechce, ale už se zlepšil, problém je v tom, že dost ublinkává, takže se mi většinou dost poblinká, i když je tam prodleva třeba 2 hodiny od krmení
. Poradím se s dr. a uvidíme, prý jsou na to nějaká cvičení…nevíte nějaká? ![]()
@iaroska
doktorka mi poradila cvik na míči na posílení zádiček, prostě položíš na balon džíš za bedra a pohupuješ dopředu, dozadu, doleva, doprava a i na místě.
Naše mrňavá na bříšku celkem v pohodě, pěkně zvedá hlavičku, ale tak nějak celkově je prostě šikovnější na pravou stranu, tak doufám, že se to upraví.
Jinak je to prostě sranda jak už chce komunikovat ![]()
Ahojda! Malýmu jsou 2,5 měsíce, ale na bříšku je hrozně línej. Hlavičku skoro nezvedá, spíš se začne po chvíli vztekat. nelíbí se mu to. Jinak se nádherně směje a ty zvuky co vydává…krásný. je s ním sranda ![]()