Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 …to je ale fešák
…my hlavičku držíme, dokonce si při chování v sedě i sedá, normálně neřád drží
, vím, že to není moc dobré, tak ho krotím, ale on pak vyvádí
. Paseme už také pěkně, jen se prohýbá v těch zádech, hlavně tedy když má radost nebo se vzteká, tak uvidíme, co dr. Říkal, že na to teď při téhle kontrole mrkneme, a kdyžtak budeme muset na tu rehábku ![]()
@Radunka83 Malej je krásnej. Koukám, že si taky vtahuje spodní ret. Mně se ten ksichtík moc líbí
je super, že už to malýmu sundali!
Hele, jak popisuješ co malý dělá na břiše, tak mám doma totéž. Hlava zabořená, zadek nahoře a sune se nohama dopředu
Když má náladu, ta teda tu hlavu na pár vteřin zvedne.
Co se týče příkrmů, tak když byla Adélka jen na UM, tak jsme od 4.měsíce začali s mrkvovým příkrmem, pak brokolicovým. Kaše až později. A já jsem to dnes dostala a mlíko už skoro vůbec nemám, takže mi asi tělo chce říct, že končí
Jsem doufala, že to bude trochu dýl. Takže čekám, že mi příště doktorka řekne, ať začneme přikrmovat. Jako u Adélky.
Holky tak přesně na 4 měsících má 63,5 cm a 6,79 kg. Ještě dřív než jsem otevřela pusu a zeptala se na ty příkrmy, tak sama doktorka řekla, že mu jsou 4 měsíce, tak že můžeme začít přikrmovat a dala mi nějaký příručky a „sponzorskej“ balíček od Hami. Že dobře přibývá, je velikej, tak že není proč čekat, že čím dřív se pomalu začne, tím líp kvůli alergiím a i pak ochotě jíst.
Tak zkusím 1-2 lžičky mrkve dneska - jsem moc zvědavá, co na to bude říkat
.
Jinak mě pak ale naštvala - ví, že teď 5 týdnů ležel svázanej na zádech a ještě k tomu už u ní pobrekával a dala ho na břicho a on samozřejmě skoro nepásl, protože on pase jen když se jemu chce a hlavně je v pohodě s náladou. A hned mi řekla, že by asi potřeboval Vojtovku. tak jsem jí řekla, že doma pase dobře když chce - takže na příští kontrolu jí to normálně nahraju na mobil aby mi věřila. Je totiž neuvěřitelný, co se za ty 3 dny po sundání řemenů s ním stalo - pořád se směje a hlavně najednou začal úplně v pohodě pást a vydrží třeba 5 minut, i si už chvílema posunuje sám ruce po podložce jak potřebuje a strká je víc a víc před sebe dopředu. Takže určitě mu dám minimálně 3 týdny a až potom bych řešila, jestli Vojtovku potřebuje nebo ne. Tohle hodnocení dětí z 10 vteřin v ordinaci mi přijde dost brutální a obzvlášť po léčbě ve třmenech
Ahoj, tak Tomášek má v 16 týdnech 5,9kg
. Neměřili ho, jen jsme dostali zase nějaký píchanec
. Ptala jsem se na ty kaše, tak nám je mudr. dovolil
, takže začneme s kašičkami. Zeleninu a přesnídávky prý radši až od 5měsíců. Ale to neva, hlavně, že už mu můžu dát aspoň něco, teď těch pár dní pořád baští
. A zádíčka mu zkontroloval a říkal, že se mu to zdá v pořádku… když se prohýbá při vztekání nebo z radosti, nemám si toho všímat. Pásl hezky…tak snad to bude ok
![]()
@Tofik …jsi mě trochu překvapila…to jako MS má vliv na mléko? Já je totiž tentokrát mám od úplného začátku…ještě jsem snad nebyla bez
. někdy i 2× v měsíci
. U dětí předtím jsem je celé kojení neměla ![]()
@iaroska Já myslím, že v mém případě ano. Pže jsem je doteď neměla a jak mi začalo ubývat mlíko, tak jsem teď dostala MS a den před tím už malej po 3 minutách kojení brečel, že tam nic není a má hlad…Tak myslím, že to s tím souvisí
Ahoj holky, tak vás zase všechny zdravím… v pondělí jsme byli naposledy na kyčlích- vše ok.
Od minulého pátku dáváme kašičku a je to o moc lepší. Večer mu jí dám řidší do lahve a v poledne mu dělám trochu husté kaše a bagrujeme lžičkou, to je prča
. Dokonce mi spí i celou noc, ne vždy, ale často
. Jak se máte vy? Už něco přidáváte? My jsme fakt museli, on už by mě snědl i s botama
. Večer vypije 200ml té řidší kaše, teče mu přes velký dudlík a pak si v klidu dá ještě cícu…to bych už fakt neukojila. Ale jinak kojíme stále tak cca 5× denně ![]()
@iaroska My už skoro 14 dní jedeme zeleninku k obědu, dneska už snědl celou malou skleničku - 125 g a ještě by si dal. Mám z něj radost, fakt mu chutná zatím všechno - vyzkoušeli jsme mrkev, bramboru, dýni, brokolici a pastiňák. K večeru už jsem párkrát zkusila taky kašičku, koupila jsem nemléčnou rýžovou, dávám mu jí zatím málo - dávala jsem do 50ml vody jen, včera do 80ml ale nějaký zaplácávací efekt nepozoruju…v noci je to hrůza pořád, když vstanu a kojím 2× jsem nadšená…někdy je to klidně 4× i 5×, už mi z toho hrabe
Ojda holkýýý
tak raduš super že jste bez kšand
holky už maj 6200 a 6500 a asi 62 cm, v sobotu jsme začaly mrkví a bramborem, nooo sunar je sunar- snad to bude časem lepší
jinak v noci furt spěj 8-9 hodin v kuse, takže luxus…navzájem se občas na sebe tleměj a muchlaj se
je s nima sranda ale náročný to je, dny mi tíkaj mílovými kroky, z hodin jsou minuty, ale před rokem, v tuto dobu ty nervy pracovaly mnohem mnohem víc ![]()
je super že jste všechny v pořádku a daří se vám
Martina se dlouho neozvala - martííííííííí??? ![]()
@Radunka83 …tak to já koupila mléčné kaše hami a dobrý
. Zeleninu jsme ještě nezkusili, ale příští týden bych už také chtěla začít. My spíme někdy celou noc a někdy 1× kojíme, takže je zlato ![]()
Ahojda @Radunka83 to je dobře, že už jsou nožky ok, @tiptop stejně to musí být mazec…všechno dělat dvakrát, mají alespoň stejný režim?
my jdeme v úterý na 4měsíční kontrolu, tak jsem zvědavá co nám řekne a jak vyrostla a o víkendu začnu se zeleninkou asi nejdřím mrkev a brambor a hokaido…četla jsme, že se má dávat olej (jasný kvůli vitamínům), ale nevím jaký všude píšou něco jinýho
jinak naše malá je fakt hodňoučká spíme od ¨23.00 tak do 8.00 takže pohodička a z prsu už vůbec nechce:-(
@Janyyy olej dávám řepkový plus slunečnicový -lisovaný za studena koupený v DM…režinm na noc sladěn, ale přes den jsou nevyzpytatelné, většiou spí na přeskáčku, takže něco doma stihnout je celkem fuška - naučíte se využívat každou nanosekundu
dost je baví hrazdičky, televize - písničky na ´´očku a jedna miluje muchlat noviny - vůbec jedna furt něco drtí v tlapách a druhá je pozorovatel a furt něco kecá či vyje
super že taky hezky spí
hodte fota holky, já v rámci času taky něco prdnu ![]()