ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
4.3.14 09:01

Ahoj děvčata. Matesovi byly 24.2. 3 měsíce, na břiše konečně přestal brečet a zvedat pořádně hlavu, ale moc dlouho nevydrží. Jen pár minut. Před 14 dny dostal Pavlíkovy třmeny kvůli jedné kyčli, tak jsem to pořádně oplakala a on to oplakává stále při každém nasazování. Jsem zvědavá kdy a jestli vůbec si na ně zvykne. Tím pádem u nás padá jakýkoli motorický vývoj, protože v tom jen leží na zádech. Začala jsem proto chodit na rehabilitaci s ním a asi začneme cvičit Vojtovku, aby si aspoň těch pár minut denně procvičoval ty svaly a části těla, co v těch řemenech nemůže. Snad to bude mít jen ty 3 měsíce (pevně doufám a věřím), takže moc opožděný pohybově nebude…Zezačátku to ale bylo peklo, pořád jen brečel a bylo vidět jak je vystresovanej, teď už se to trochu zlepšilo…nejvíc mě mrzí, že tak krásně povídal a broukal a od tý doby co to má, tak jen sem tam něco poví - úplně přestal :(
Jinak se ale má k světu, roste jako z vody -už má přes 6 kilo a tak 63cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
4.3.14 09:16

@Radunka83 Chudáček. Adélka měla tzv.„marwelky“ a nebylo to tak hrozný, ale bylo vidět, když jí to sundal, jak byla veselá. vyhazovala nožičkama, smála se…neboj se, vývojově to nebude mít takový dopad. Hlavní je, aby to pomohlo.

Já se obávám, jestli s ním taky nebudu muset nějak cvičit, když hlavu nezvedá. Na břichu se začne vztekat, hlavu zabořenou a vůbec se mu to nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
4.3.14 09:25

@Tofik to znám, takhle to unás bylo taky zhruba do těch 2,5 měsíců - jen jsem ho otočila na břicho, tak okamžitě hysterickej řev a hlava zabořená do země a ruce jako pták do vzduchu…dávala jsem ho ale tak 5×, 6× denně aspoň na pár sekund a nějak si zvyknul a teď už nebrečí vůbec…třeba je to náhoda, ale mě pomohlo ho dávat na to břicho buď úplně nahatýho nebo jen v bodýčku bez plíny..jakmile jsem to zkusila, když byl oblečenej a v plíně, tak mu to zase nešlo…dělám to tak doteď…
Je to pro něj peklo asi, strašně rád si kopal a hlavně natahoval nohy, což teď nemůže…jsem strašně naštvaná, že na to ten doktor přišel až takhle pozdě - kdyby se to zjistilo na 6 týdnech, už to mohl mít dole…úplně nám to taky rozhodilo spaní - předtím jsem kojila jednou za noc a teď jsem měla týden, kdy se budil každou hodinu a půl s pláčem - to jsem myslea že se mnou brzo sekne asi…teď vstává ve 12,ve 3 a v 6, v posteli se mlátí neskutečně, takže kvalita mého spánku je taky skoro nulová…no modlím se, ať už je to za náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
4.3.14 09:33

@Radunka83 Aha. Že bych taky zkusila sundat plínu? :think: Adélce to nevadilo, ta se hezky pásla. No je to věda s těmi dětmi :D…no ani se mu nedivím, že sebou mlátí. To má popruhy, že nemůže pokrčit nožičky? Něco jako Forest Gump? To je hrozný. A musí to mít pořád a tři měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
4.3.14 12:20

@Radunka83 …tak to je mi líto…ale určitě bude vše v pořádku…držím moc palečky a pevné nervy oběma :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
4.3.14 12:22

@Tofik …my jsme také byli pořád zaboření do podložky a nic…ale dávám také jako psala radunka před každým jídlem na chviličku a už je to také mnohem lepší :)…uvidíme, co na to dr. zítra…máme 3.měsíční prohlídku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
4.3.14 17:22

@Radunka83 chjooooo raduš, ale neboj ono to uteče, vem si jak utekly tyhle měsíce…malej si na to zvykne a pak vše dožene, to je jasný! :kytka: koukala jsem na fotky těch kšírů-hele jak se malej přebaluje? jdou dát hadry na to? Páč ho z toho svlíct, pak sundat ještě hadry musí být teda síla :roll: každopádně držte se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
5.3.14 08:37

Holky díky :hug: nějak to zvládneme, nic jinýho nezbývá - nechci aby třeba kulhal nebo mu ve 40 museli měnit kloub…
@Tofik právě, že mu to drží nohy roztažený a pokrčený - nesmí je propnout…vyfotím ho a ukážu… musí to zatím mít aspoň 22 hodin denně
@tiptop někdo to dává na tělo na nohy a ten vršek přes tričko, ale to bych mu nikdy nedala - je to kožený a podšitý takovým jakoby filcem pochybným a podle mě by mu to rozedralo kůži - už takhle má strašný otlaky na nožičkách. Takže jsem koupila punčocháče a dávám mu to přes ně - přebalit se dá, aniž bch ho z toho vytahovala, sice ta plína pak drží na dobrý slovo a je to fakt zkouška mého umu :P, ale lepší než ho do toho pořád zavazovat - to je pro něj největší teror…vyndávám ho 2× denně tak na 20-30 minut a pak večer na koupání…
a co vy, jak se vede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
5.3.14 09:02

@Radunka83 jasan-to je fakt lepší, a fakt neboj ono to uteče a bude rychlonožka :hug: my ok, holky jsouneuvěřitelný, přes měsíc spěj 7-8 hodin v kuse večer, furt se tleměj a něco kecaj, pást se jim moc nechce a za chvilku začnem s příkrmama-což bude oser a vůbec se na to netěším…večer dám fotky a napíšu, ted musím letět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
5.3.14 19:32

@tiptop Tak super :palec: Malej už je taky schopný spát i 9 hodin v kuse. Přes noc. Přes den dává tak 4-5 hodin. A příkrmů se neboj. Není to nic hroznýho. Stejně ze začátku se dává jen pár lžiček a dokrmí se mlíkem, takže to není tak rychlý přechod a stihneš si zyvkout ;)
@Radunka83 Já už se koukala na internet jak to vypadá. Viděla jsem s tím jednu maminku tady u nás. Tak jestli chceš, kdybych ji potkala můžu se jí na něco zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
5.3.14 20:45

…tak jsme po 3.měsíční prohlídce vážíme 5,5kg a měříme 61cm :dance:. Všechno dohnal, jak ze začátku hubnul :dance:. Na pasení dr. říkal, že je to celkem ok, a když jsem se ho ptala na to prohýbání v zádech, říkal, že to zkontrolujeme tak cca za 3 týdny, a když by se mu to nezdálo, tak by nás poslal někam na rehábku :think:. Takže zatím vlastně vše ok :palec: :dance:

Příspěvek upraven 08.03.14 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
5.3.14 20:47

@Tofik @tiptop …ten můj prcek je také už v noci šikovný, vstává tak jednou, někdy dokonce vůbec. Spí už od 20h, tak cca do 6-6,30h…takže super :dance:. Přes den tedy spí tak 2-3h dopoledne až přes poledne a pak si dá ještě tak 1-1,5h odpoledne…je to pašák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
8.3.14 08:16

Včera jsme byli na očkování a ten náš „prcek“ přibral půl kila za 14 dní, takže teď má 6,53 kg. děsný :-).
Jinak jsme byli i na rentgenu s kyčlema - jen tak mimochodem do tohoto ústavu už nikdy nevkročím a radši půjdu na rentgen kamkoliv jinam - ten rentgen byl snad 30 let starej, nedostala jsem žádnou vestu přes sebe, takže jsem schytala plnou dávku do celýho těla a když jsem se zeptala jakto že malej nemá žádnou ochranu na varlata, tak se na mě paní znechuceně podívala a řekla mi, že mu to přece odstíní tím přístrojem. no hnus :zed:
Pak jsme ale s tím rentgenem šli na kontrolu k ortopedovi a řekl, že se to výrazně zlepšilo, takže třmínky necháme ještě 14 dní a kyžtak je pak už sundáme :dance: Takže jsem nadšená…i kdyby mu je nesundal za těch 14 dní, ak ale máme vidinu, že třeba dýl než měsíc už to trvat nebude, nebo třeba řekne, že je máme dávat už jen na noc…i mu je o dost povolil, protože asi jak vyrostl, tak je prý měl už moc přitažený a možná i to byl ten důvod proč to tak špatně snášel…no uvidíme, každopádně to snad nabírá dobrý směr a bude brzo po všem :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
8.3.14 20:32

@Radunka83 …jéééé, tak to mám radost i za Tebe, tak ať to jde pořád k lepšímu :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
9.3.14 15:15

@Radunka83 super, tak je to na dobré cestě :kytka: :palec:. @iaroska takže taky roste jako z vody.-)…já jsem zvědavá, jdeme ve středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí