ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
756
17.6.14 20:48

@Tina85 jj žirafka moje hlavně aby nebyla sloník po rodičích, :pankac: už 4 zuby..první dva den po pěti měsíční kontrole a další dva minulý týden a celkem v klidu

@iaroska zkoušela si cvičit na balonu, takovéto pohupování? jinak snad jen pořádně lákavé hračky a prostě čekat…vím je to těžké taky furt sleduju, zda je vše, ale holt někdo je pohodlnější, já už prý v tuto dobu lezla a naše ani náznakem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
19.6.14 11:39

Zuby nic a to mu je za 6 dní 7 měsíců :). Prstama si teda v puse pořád hrabe, ale zatím nic nevyhrabal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
29.6.14 21:36

Ahoj děvčátka, tak vás jdu zase všechny pozdravit…a s veeeelkou radostí oznámit, že Tomík se nám už konečně od včera přetáčí na bříško :)…moc to tedy nevyhledává, ale umí to :dance: :dance: :dance:. Zuby zatím stále žádné. Na nožičkách už stojí za ruce jako profík, už to není takové to pasivní visení :lol:. V pátek nebo v pondělí se s ním půjdu ukázat dr. a uvidíme…každopádně děláme pokroky :dance:. na bříšku se plazí dokola a hopsáním se posouvá i dopředu, je to prča :mrgreen:. Jak jste na tom ostatní? Nějaké nové pokroky? ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
30.6.14 09:29

@iaroska No skvělý, to se Ti ulevilo, viď :hug: Viktorek se taky otáčí dokola, zvedá zadek, hrabe nohama, chtěl by dopředu, ale nejde mu to. nějak se pohybuje, ale nevím jak, protože ho pořád nesleduju. nějak ho dám, za chvíli se podívám a je jinde :-) Ale lezení to určitě není. Krásně žvatlá, teď si zrovna povídá s Adélkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
30.6.14 10:24

@Tofik …to je přesné… „nějak se pohybuje“ :lol:…jo, a ukecanej je tedy také děsně…a navíc začal strašně hulákat a k tomu napodobuje už delší dobu kašel…no, je s ním sranda :lol:. Akorát nechce být sám, tahám ho všude jako kouli u nohy :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
30.6.14 11:46

Holky mluvíte mi z duše :mrgreen: koule u nohy, která vydrží maximálně pár minut sama se sebou a to jen v dobrém rozpoložení…stále se pohybuje koulením (což sedí k tý kouli :lol: ) ale začíná tak jakoby mrskat zadkem a na posteli si cpe nohy pod zadek a snaží se posouvat ale nejde mu to, protože u toho zarve hlavu do země a rypáčkem reje…a to se špatně posouvá dopředu že :D
No jinak se z alergické reakce nakonec vyklubala pátá nemoc, kterou jsme si diagnostikovali doma sami, podle doktorky stále alergická reakce a teoreticky to mohla pátá nemoc být. Dostali jsme se s Matesovým exémem na Bulovku a tam doktor z fotek hned řekl, že ani náhodou alergická reakce ale že to je virový…To by byl příběh na román, ale nejvtipnější na tom je to, že jsme to odhalili díky tomu, že manžel měl asi před třema týdnama pár dní horečku, od tý doby je děsně unavenej a začaly ho bolet klouby, tak šel k doktoru a ten měl podezření na revmatickou artritidu, tak mu udělal testy krevní a čekalo se…umíte si asi představit ty nervy u toho čekání na výsledek, kterej byl samozřejmě pozitivní, protože pátá nemoc u dospělých napadá často klouby a má příznaky jako artritida…když to doktorovi řekl, že měl syn pátou nemoc nejspíš, tak ten ho uklidnil, že to teda je asi jasný, že to nebude artritida…čekáme na výsledky krve z Bulovky, ty budou za 2 týdny, ale včera si myslím, že se pátá nemoc 100% potvrdila, protože se manžel osypal vyrážkou :lol:…jo, dětský nemoci a dospělí lidi - to je paráda vždycky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
30.6.14 11:53

@Radunka83 Pane jo, to jsem vůbec nevěděla, že pátou nemoc můžou mít i dospělí. Já bych měla hrůzu, že je to borelióza, manžel teď měl klíště a bere antibiotika. Držím pěsti, ať se z toho chlapi brzy dostanou :kytka:

Já mám u malýho dobrý, že má ségru, která se kolem něho točí. Takže není sám. Otázka je, až půjde na podzim do školky, jak to bude zvládat. Jestli ji nebudu muset nahradit. Jinak když brečela malá v jeho věku, že chce chovat, tak jsem ji nechala, ať se vybrečí. Ona po chvilce přestala a začala si hrát. neříkám, že je to tak dobře, ale i do budoucna jsem měla klid. Nebyla to koule u nohy a mamánek jako jiné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
30.6.14 12:23

@Tofik On nepotřebuje chovat ani, jemu stačí když s ním třeba někdo je jen ve stejný místnosti..on si tě vždycky čas od času zkontroluje pohledem a to mu stačí a hraje si…ale běda když tě vidí odcházet nebo zjistí, že je už dlouho sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
30.6.14 12:35

@Radunka83 to dělá mladej taky :D Jakmile se ocitne sám v místnosti na delší dobu, tak hlasitě protestuje. A co všechno jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
30.6.14 12:44

Ahoj holky, je super číst, že jsou na tom děti podobně. Náš malý teď konečně zvládá překulení s bříška zpět na záda, ale jen na gauči a posteli, prostě na měkkém. Asi se jinak bojí, že se majzne do hlavy. Jinak na bříšku statečně couváme a točíme se do kola a pár dní se pokouší o kolínka pod sebe, ale i tak couvá, je to sranda. Zoubky žádné. Jinak se už i pěkně vzteká, když mu člověk něco vezme :-)
@Radunka83 pane jo, to by člověk nevěřil, co je všechno možné, tak hlavně ať jsou brzy oba zdraví!!! ;) my se děsíme neštovic, manžel je asi neměl, tak to musíme pořešit s očkováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
30.6.14 14:35

@Tina85 :mrgreen: To je stejně prča, jak je to i jinde podobný…na posteli válí sudy rychlostí světla sem tam a na zemi se parkrát majznul do hlavy a od tý doby se z břicha na záda točí tak pomalinku a opatrně až je to komický :lol: Já neštovice taky nikdy neměla, ale asi před 4 rokama jsem se nechala očkovat
@Tofik Kvůli tomu exemu jsem se ještě jednou vrátila s příkrmama na začátek a pokračujeme pomalinku s jídlem…ale stejně jsem nic nevypozorovala…teď mi doktor na Bulovce zakázal mléčný výrobky a vejce - jak já tak Mates, ale žádný zlepšení se stejně nekoná…no každopádně teď jí maso - všechno kromě vepřovýho - zeleninu (mrkev, dýně, pastiňák, brokolice, hrášek, cuketa, špenát), brambory, rýži, těstoviny a z ovoce jablko, hruška, banán, švestky…a nemléčný kaše různý…a lepek jí…na jídlo je ale pohodář - „sežere“ úplně všechno, ještě nebyla věc která by mu nechutnala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
15.7.14 07:43

Tak se hlásíme na 8. měsíci - máme 9,17 kg a 75 cm. S pohybem je to čím dál lepší, kolínka pod sebe sune krásně, ale pohyb dopředu nám jde jen občas. Střídá slabiky ba, ta, ma :-) A zub ještě ani jeden, jinak by už snědl i mamu s tátou :-D Jak si vedou vaši drobečci? Jinak, holky, krásné léto a pohodovou dovolenou!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.7.14 14:37

Ahoj holky, také všechny zdravím… my jsme v poho, Tomík se tedy nepřevaluje, nějak ho to nebaví…opravdu se přetočí jen výjimečně :lol:. Sedí 3 dny už sám bez opory, ale jinak nic. Plazíme se stále jen dokola, takže žádná změna. V neděli jsme ho pokřtili :lol:. Zuby ještě žádné nemáme… :nevim: Jinak od včera ukončuji kojení, musím brát nějaké léky na tlak a ještě gyn. problémy, tak to balím. On už to má stejně jenom tak trochu na žížeň a hlavně na hraní :lol:. Nevíte někdo, za jak dlouho si můžu být jistá odstavením? Čekám s těmi léky, až si budu jistá, že už tu cícu chtít nebude :nevim:. Zatím od včera v poho…tak uvidím… mějte se krásně a pěkné léto :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
26.7.14 09:22

Tak náš prďola se sám neposadí. Leze pozadu a točí se, staví se na kolínka a péruje na nich, je to legrace. Vypadá jako kdyby si užíval :mrgreen: Zuby taky nemá. Laicky jsme ho měřili a vážili na 7mi mesících a měl 70 cm a 6,6 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
26.7.14 18:43

Tak Mates má na 8 měsících 1 zub trošku vykouklej :D. Plazit dozadu se přestal, točí se jen na břiše dokola a stále s oblibou válí sudy. Někdy (ale jen na měkkým) si strčí kolena až pod zadek takže udělá takovou střechu a pak přepadne, protože vůbec neví co s rukama. Místo aby se na nich vzepřel, tak zaryje hlavu do země :lol:. Snaží se sednout si sám, ale z úplnýho lehu to nedá, dá to řekněme z pololehu. O klečení na kolenou nemůže být řeč, o vytahování se někam taky ne…po věcech se natahuje, ale když na ně nedosáhne tak buď řve nebo ho přestanou zajímat…na kontrolu 8. měsíční jdeme ve středu, tak jsem zvědavá na míry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí