ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5880
23.8.14 21:23

Holky, Viktor si ve čtvrtek poprvé sám sednul, ani nevím jak to udělala, protože jsem si četla :mrgreen: V pátek to dal asi 2× a dnes už jede. Ale neví jak se dostat na zem nebo ještě občas spadne. samozřejmě na hlavu. Doufám, že s tím příroda počítá a má ji dostatečně tvrdou.
@Radunka83 neboj se. Každé dítě má jiné tempo. Adélka v tomhle věku určo seděla. ta si sedala už v 6ti a půl měsících. Chytla se v kočárku boční strany a vytáhla se. To mladýho ještě ani nenapadlo. Kluci jsou prostě většinou pomalejší. A zůstane jim to napořád a ve všem :mrgreen: Musíme se s tím smířit. Kdyby bylo něco v nepořádku, doktor Ti to řekne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
27.8.14 21:21

Ahoj holky, tak hlásíme 1.zuba :mrgreen:…docela v poho, jen je Tom dost unavený a pokňourává. Jinak jsme včera šli poprvé na plavání kojenců a celé jsme to tam prořvali, nevím, zda kvůli těm zubům nebo protože je to v blbém čase…prostě jsme to zatím vzdali :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
28.8.14 08:33

@iaroska my jdeme poprve plavat v utery. obavam se, ze to taky prorveme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
29.8.14 08:55

@iaroska My jdeme plavat ve středu. Doufám, že to neprořve. zatím se mu voda líbí. Plácá v ní, nevadí mu, že mu stříká do očí…tak uvidíme.

Mladej je taky hrozně protivný, horní zuby mu rostou už 3 měsíce, resp. chystají se. Má to zduřelý. Tak nevím, jestli se to zase probralo a derou se ven. je hrozně ukňouraný. A začíná si vymýšlet. Ve smyslu, že když ho položím na zem, tak začne řvát. Ale já ho nechám a on si začne hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
29.8.14 09:19

@Tofik …tak držím pěstičky..nám se voda také moc líbí, dokonce jsme byli i sami v bazénu a v poho, ale tady mu to prostě nesedlo a řval jako blázen. Je fakt, že ten kurz je v době našeho spaní a k tomu ty zuby :nevim:…prostě jsem nás zatím odhlásila a zkusíme to později :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
29.8.14 12:55

Ahoj holky, tak hlásím 2 zuby venku :-) A s plaváním mě nestrašte, my máme první lekci 11.9. tak jsem zvědavá :-) Zatím voda v pohodě.
@Tofik taky mám doma kňourala a vztekala… a asi je to fakt těmi zoubky + my zs máme asi růstový spurt…furt by něco bagroval
tak se, holky, držte s těmi našimi malými trapiči :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
3.9.14 10:23

Tak plavání Mates zvládl v pohodě, bez řevu a vypadal, že se mu to chvílema i líbí :D. V pondělí jsem byla v nemocnici na rehabilitaci s ním, primářka se na něj podívala a závěr je ten, že pohybově odpovídá 6. maximálně 7. měsíci, má slabý svaly v hrudníku a špatně zapojuje levou nohu do pohybových vzorců, takže doporučuje chodit cvičit. Neurologickýho si myslí, že v tom nic není, že by všechno časem dohnal, ale dělá něco špatně a to co už by měl nedělá vůbec, takže by to chtělo ho trochu popostrčit správným směrem aby do budoucna neměl třeba křivý záda. Takýe 17.9. jdeme poprvé cvičit. Vojtovku ale asi už ne, že je na ní velikej, takže zkusíme Bobatha a handling a pojmout to spíš formou hry…jsem moc zvědavá na něj :zed: s tou jeho hysterií jak mu to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
3.9.14 10:54

Ahoj holky, tak nám v pátek také vylezl druhý zub ;). Jinak zatím nic nového.
@Radunka83 …to je fajn, že jste bazén zmákli :), nám se líbí také, ale chodíme sami podle našeho denního režimu. Teď jsme byli v pondělí odp. a byl hrozně spokojený :dance:. Trochu jsi mě vylekala s tou rehábkou, tak přemýšlím, zda se s malým také někam nevydat :nevim:…no, uvidíme, v pátek nám bude 9 měsíců :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
3.9.14 11:01

@iaroska já jsem asi ráda, že jsem tam zašla. plazí se už přes měsíc pořád stejně, nepoužívá vůbec tu levou nohu a pravou ruku. sám si ani neklekne, jen když ho postavím na čtyři já, tak se chvíli pohoupe a pak spadne. Tím pádem si ani sám nesedne, i když ho tam ona zkoušela posadit do nějaký polohy tak se ani neudržel…jen teď umí už vylézt na přiměřeně vysokou překážku a u ní pak chvíli klečí nebo se houpe v kolenou. a to je všechno. a byli jsme tam když mu bylo přesně 9 měsíců a týden a takhle mi řekla, že je opožděnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
4.9.14 09:21

@Radunka83 To je dobře, že jsi s ním zašla. Budete nějakou dobu cvičit a bude to dobrý ;)

My jsme včera byli poprvé na plavání a většinou dobrý. Jen jedna konkrétní poloha se mu nelíbí, což s emu nedivím, mně se blbě drží, tak je to asi i tím, že mi to moc nejde. Ale jinak je spokojený. Cáká, směje se.. :D A to zázemí tam je skvělý, i přístup učitelky. Nedá se to porovnat s tím, kam jsme chodili s Adélkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.9.14 10:03

Ahoj holky, tak jak se všechny máte? Jak rostou prcci? Nějaké pokroky? U nás nic moc nového, jen malej konečně už asi 3 týdny válí sudy, ale jinak nic nového. V 9 měsících měl 8350g :). Ptala jsem se dr. na to, že se nikam neposouvá ve vývoji a on mi řekl, že se mu zdá ok, jen trochu svalového napětí v nožkách, a že uvidíme na 10 měsících, což je příští pondělí, a kdyžtak nás vyšle na neurologii :think:. @Radunka83 …a co vy, jak vám jde cvičení, jak to malý snáší? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.9.14 10:05

Jo…a teď máme rýmu jako vrata :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
25.9.14 18:36

@iaroska :mavam: ahoj všichni, tak u nás léčíme neustále komáří štípance z Řecka…je to hrůza všude se nás ptají zda nemá nešťovice:-). Tak už taky plaveme a stejně jako na dovolený se jí to líbí, ale nesnáší takovéto plavání na zádech to mi dneska dokonce začala brečet. Stále nelezeme, ale jinak se furt pohybuje, staví se a je s ní sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
25.9.14 20:03

Ahoj holky, tak u nás na 10 měsících 9330g a 76 cm. Pohybový posun taky nic moc - stále se jen plazí a stále nepožívá levou nohu. Na cvičení mi dali 3 cviky hlavně na zapojení tý nohy, jinak nic jinýho a 2 z nich mi doma zcela bojkotuje a já prostě nemám asi tu sílu a ten správnej grif ho v nich udržet tak moc necvičíme. Příště jí to řeknu a ráda bych už něco na podporu lezení, protože to plazení podle mě má už tak zažitý, že to nezměníme. Jinak se po mě neustále sápe, nezajímají ho hračky, nic. Jen na mě vylízt, kleknout si a teď se začal v tom kleku otáčet a sedne si. Sám ze země se ale stále na 4 nedostane, ani si nesedne. Potřebuje k tomu nějakou překážku. Ovšem podvodník jeden nám teď 2× ukázal že to na 4 v pohodě umí, ale jen na posteli a nahatej, na zemi vůbec…Asi ho tlačej kolena tak na to kašle :lol:. Doktorka řekla, že je dobře že chodíme cvičit, že se tím nic nezkazí, ale že si myslí že je takovej pohodovej, že by si k tomu došel sám ale dýl. Nic neřeší :think:. No a plavání se mu líbí, nijak extra není u vytržení z toho polévání vodou, ale nebrečí u toho, takže dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
26.9.14 12:57

My jdeme na kontrolu až za 14 dní, v deseti měsících, takže míry neznám. Ale je to pořád drobek. Včera jsme našli první zub, vpravo dolní řezák! Začíná se stavět, leze po kolenou, pořád něco žvatlá. je to sranda. na plavání je to takový nijaký. Čas absolutně blbej, protože to začíná v 11:40, kdy mladej chodí spát, takže je protivný. měla jsem štěstí, že v předchozí skupině někdo přestal chodit, tak můžeme jít v 11. Posledně mi ta lektorka řekla, že máme posilovat břišní svalstvo, protože když ve vodě leží na zádech, tak nemá vůli ani moc sílu se přitáhnout. Ukázala mi to na jiném dítěti, které to dalo bravůrně. Nicméně já nevím. Mně se do toho moc nechce. Za 14 dní se zeptám obvoďačky, jestli to tolik vadí. Že je líný vím od narození. Byl líný zvedat hlavu, líný lozit, tohle občasné přitahování jsem zkoušela jako trénink sezení a taky se mu nechtělo. Jsem ho málem násilím musela tahat. Prostě se mu nechce. Myslím si, že když je jinak vývojově v normě, tak proč ho trápit sedy lehy aby měl pevné břicho :nevim: Jinak je taky nastydlý. Pokašlává, je trochu zahleněný. Včera jsem koupila nějaký přírodní sirup na ten kašel. Sice je tam psáno, že je od roka, ale paní četla složení a jsou to samé bylinky, tak by mu to snad nemělo ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí