ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
10.6.14 15:25

Tak Mates se točí na všechny směry, je problém ho udržet na zádech už. Když se mu chce, tak zahrabe nohama, strčí si je pod břicho a přepadne pak na záda a hned je o pár desítek centimetrů jinde. Ale to dělá fakt výjimečně. Když ho zkouším dát na nožičky, tak s nima pokrčenejma kope do země a jakoby péruje na nich, ale jen na špičkách. Váhu neudrží ani náznakem. Nevím v dnešní době ty doktoři - všechno mi přijde moc přehnaný a škatulkovaný. Je fakt, že doktorka ho taky na každý kontrole takhle staví, ale nikdy to ani slovem nekomentovala, tak nevím. Mě třeba zase zaráží to, že má skoro pořád pokrčený prsty na nohou - dělá si to tak sám. Někdy ho vidím, že si je narovná, ale málokdy…myslíte, že to je taky normální?
No a jinak se nechutně osypal, byla jsem u doktorky - nemoc to prý není. Vypadá to na alergickou reakci na něco prý. Dneska jsem šla na kožní a ta mi zase řekla, že to nevypadá na alergickou reakci, že se spíš zapařil…tak si vyberte :D. Takhle teď vypadá, je to masakr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
10.6.14 21:44

@Tina85 …to s ním také zkouším, stavím ho na nožky a pérujeme a u toho jakoby hopsáme…líbí se mu to, ale na nožky se napostaví :think:. Vidíš a mě dr. ani neporadil, co s tím mám dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
10.6.14 21:47

@Tina85 …jo, a dokola se také točí, zvedá už i zadeček, ale na ruce mu to ještě nahoru nejde :lol:. To, že se nechce otáčet přikláním k tomu, že se mu dlouho na bříšku nelíbilo…teď tak měsíc už je to na bříšku na dýl :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
10.6.14 21:50

@Radunka83 …no, my jsme právě také jak píšeš pořád na špičkách a pokrčuje prstíky na nožičkách, to jsem ráda, že u jiných dr. to tak nedramatizují, ten náš mi řekl, že mu dává měsíc :nevim:. Holky nevíte, jak mu pomoct se otáčet? Mám sice dvě děti, ale ty to všechno zvládaly samotné, nikdy jsem s nimi nic necvičila :think:. Zkouším ho za nožku přetáčet a to se někdy dokulí, někdy je jako mezek :lol:, také to zkouším s dekou, ale prostě se mu nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
10.6.14 21:52

@Radunka83 …chudák malej…není to atopák? První kluk něco takového také míval, mazali jsme to Excipial u Lipolotiem…a pak se to časem ztratilo, má to jen v anamnéze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.6.14 06:49

@iaroska tak to bych řekla, že je šikulka, on si na to třeba přijde. Jinak kamarádka pak jezdila chvíli na rehabku cvičit Vojtovku a chválila si to, jak je to během chvilky posunulo dál, takže já se tím uklidňuji :-)
@Radunka83 s těmi prstíky na nožkách to máme taky :-) Jinak chudák malej, teda, nezačali jste dávat něco nového k jídlu? Že by to bylo z tepla se mi moc nezdá, ale asi nic není nemožné. My máme jen malé flíčky v ohybech na ručkách a Dr. nám na to napsala mast na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
11.6.14 11:38

@Radunka83 Malej má teď něco podobného, jen ne v takové míře. Já si myslím, že to má z horka a špatného materiálu. Hlídali ho naši a dávali pod něj nějaký ručníky, tak se z toho osypal. Ani se mu nedivím :mrgreen:

Holky, jak moc vám jedí děti, když je teď takové horko? Mně včera jedl jen 3× a dneska až o půl desáté. Snědl jen 100ml a pak to stejně vyblindil. Ale vypadá spokojeně, takže asi taky nemá takovou potřebu jíst. Jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
11.6.14 21:59

@Tofik …my jsme na tom podobně…Tomík nechce vůbec příkrm, jen se nalejvá a to také méně než jindy… je jim horko prďolkám :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
12.6.14 22:30

Zítra je malému půl roku a měří 63 cm a váží 6,18 kg. Drobeček náš malý. A už má nahoře nateklé dásně, takže mu brzy polezou horní zoubky. A mně už tedy dovolila jogurt. Že se teď začíná dřív.
@iaroska ptala jsem se doktorky na to otáčení a říkala, že v klidu. Až v sedmém měsíci (ukončeném) by se mělo chodit na rehabko, pokud se mimčo neotočí, ale říkala, klid. Není to nic strašnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.6.14 11:30

@Tofik …to jsi moc hodná, že sis na nás vzpoměla…děkuji, aspoň nebudu tak vyjukaná :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
15.6.14 23:45

@iaroska Není zač. A taky jsem se ptala na to stavění na nožičky, protože sama o tom nic neříkala, a její názor je, že občas můžeme, ale shodly jsme se, že si dítě rychlost svého vývoje určí samo a nemá smysl jej do něčeho nutit. Pokud je to samozřejmě časově-vývojově odpovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
17.6.14 09:45

Tak jsme byly na kontrole a máme 9,19 kg a 73 cm :-) prostě to bude žírafa, ukazovala mi grafy a vše je v pohodě poměr váha, výška, hlava atd. jen prostě jede na 98.percentilu:-), @iaroska vůbec jí na nožičky nestavěla, jen se zeptala zda se točí i z bříška na záda a na to řekla, že má ještě čas.
Tak jsem ráda, že tentokráte se vešla do tabulek:-). Lezt tedy nechce spíš sedět, což by neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
17.6.14 11:57

Holky, to jste moc hodné…ráda slyším, že jiní doktoři se k tomu staví ležérněji a s klidem… my zatím žádný pokrok, zkoušíme občas na ty nožky, tak se to malilinko zlepšuje, aspoň se mi to zdá, ale přetočit se nechce. Ještě začal dělat u toho blbiny, takže když ho chytím za nožku, aby se přetočil, tak on poskočí zadečkem a srovná to zase na záda a strašně se u toho tlemí :lol:, tak co s ním, neřádem? :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
17.6.14 12:36

@Janyyy No pane, vás je už kus, já to čekám na 8 měsících :-)
@iaroska No nic, vydržet a mít radost, že miminko má radost :-D
U nás také pořád stejné. A co zoubky, už někdo máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
17.6.14 17:29

@Tina85 …my zatím nic…slintá jako bernardýn už 2 měsíce a nic :lol:. Ale musím ho pochválit, asi přešlo to období růstu, děti prý během něj moc nejí a už se zase cpe ;) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí