Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak Mates se točí na všechny směry, je problém ho udržet na zádech už. Když se mu chce, tak zahrabe nohama, strčí si je pod břicho a přepadne pak na záda a hned je o pár desítek centimetrů jinde. Ale to dělá fakt výjimečně. Když ho zkouším dát na nožičky, tak s nima pokrčenejma kope do země a jakoby péruje na nich, ale jen na špičkách. Váhu neudrží ani náznakem. Nevím v dnešní době ty doktoři - všechno mi přijde moc přehnaný a škatulkovaný. Je fakt, že doktorka ho taky na každý kontrole takhle staví, ale nikdy to ani slovem nekomentovala, tak nevím. Mě třeba zase zaráží to, že má skoro pořád pokrčený prsty na nohou - dělá si to tak sám. Někdy ho vidím, že si je narovná, ale málokdy…myslíte, že to je taky normální?
No a jinak se nechutně osypal, byla jsem u doktorky - nemoc to prý není. Vypadá to na alergickou reakci na něco prý. Dneska jsem šla na kožní a ta mi zase řekla, že to nevypadá na alergickou reakci, že se spíš zapařil…tak si vyberte
. Takhle teď vypadá, je to masakr ![]()
@Tina85 …to s ním také zkouším, stavím ho na nožky a pérujeme a u toho jakoby hopsáme…líbí se mu to, ale na nožky se napostaví
. Vidíš a mě dr. ani neporadil, co s tím mám dělat ![]()
@Tina85 …jo, a dokola se také točí, zvedá už i zadeček, ale na ruce mu to ještě nahoru nejde
. To, že se nechce otáčet přikláním k tomu, že se mu dlouho na bříšku nelíbilo…teď tak měsíc už je to na bříšku na dýl ![]()
@Radunka83 …no, my jsme právě také jak píšeš pořád na špičkách a pokrčuje prstíky na nožičkách, to jsem ráda, že u jiných dr. to tak nedramatizují, ten náš mi řekl, že mu dává měsíc
. Holky nevíte, jak mu pomoct se otáčet? Mám sice dvě děti, ale ty to všechno zvládaly samotné, nikdy jsem s nimi nic necvičila
. Zkouším ho za nožku přetáčet a to se někdy dokulí, někdy je jako mezek
, také to zkouším s dekou, ale prostě se mu nechce ![]()
@Radunka83 …chudák malej…není to atopák? První kluk něco takového také míval, mazali jsme to Excipial u Lipolotiem…a pak se to časem ztratilo, má to jen v anamnéze ![]()
@iaroska tak to bych řekla, že je šikulka, on si na to třeba přijde. Jinak kamarádka pak jezdila chvíli na rehabku cvičit Vojtovku a chválila si to, jak je to během chvilky posunulo dál, takže já se tím uklidňuji ![]()
@Radunka83 s těmi prstíky na nožkách to máme taky
Jinak chudák malej, teda, nezačali jste dávat něco nového k jídlu? Že by to bylo z tepla se mi moc nezdá, ale asi nic není nemožné. My máme jen malé flíčky v ohybech na ručkách a Dr. nám na to napsala mast na předpis.
@Radunka83 Malej má teď něco podobného, jen ne v takové míře. Já si myslím, že to má z horka a špatného materiálu. Hlídali ho naši a dávali pod něj nějaký ručníky, tak se z toho osypal. Ani se mu nedivím ![]()
Holky, jak moc vám jedí děti, když je teď takové horko? Mně včera jedl jen 3× a dneska až o půl desáté. Snědl jen 100ml a pak to stejně vyblindil. Ale vypadá spokojeně, takže asi taky nemá takovou potřebu jíst. Jako já.
@Tofik …my jsme na tom podobně…Tomík nechce vůbec příkrm, jen se nalejvá a to také méně než jindy… je jim horko prďolkám
![]()
Zítra je malému půl roku a měří 63 cm a váží 6,18 kg. Drobeček náš malý. A už má nahoře nateklé dásně, takže mu brzy polezou horní zoubky. A mně už tedy dovolila jogurt. Že se teď začíná dřív.
@iaroska ptala jsem se doktorky na to otáčení a říkala, že v klidu. Až v sedmém měsíci (ukončeném) by se mělo chodit na rehabko, pokud se mimčo neotočí, ale říkala, klid. Není to nic strašnýho.
@Tofik …to jsi moc hodná, že sis na nás vzpoměla…děkuji, aspoň nebudu tak vyjukaná
![]()
@iaroska Není zač. A taky jsem se ptala na to stavění na nožičky, protože sama o tom nic neříkala, a její názor je, že občas můžeme, ale shodly jsme se, že si dítě rychlost svého vývoje určí samo a nemá smysl jej do něčeho nutit. Pokud je to samozřejmě časově-vývojově odpovídající.
Tak jsme byly na kontrole a máme 9,19 kg a 73 cm
prostě to bude žírafa, ukazovala mi grafy a vše je v pohodě poměr váha, výška, hlava atd. jen prostě jede na 98.percentilu:-), @iaroska vůbec jí na nožičky nestavěla, jen se zeptala zda se točí i z bříška na záda a na to řekla, že má ještě čas.
Tak jsem ráda, že tentokráte se vešla do tabulek:-). Lezt tedy nechce spíš sedět, což by neměla.
Holky, to jste moc hodné…ráda slyším, že jiní doktoři se k tomu staví ležérněji a s klidem… my zatím žádný pokrok, zkoušíme občas na ty nožky, tak se to malilinko zlepšuje, aspoň se mi to zdá, ale přetočit se nechce. Ještě začal dělat u toho blbiny, takže když ho chytím za nožku, aby se přetočil, tak on poskočí zadečkem a srovná to zase na záda a strašně se u toho tlemí
, tak co s ním, neřádem?
![]()
@Janyyy No pane, vás je už kus, já to čekám na 8 měsících ![]()
@iaroska No nic, vydržet a mít radost, že miminko má radost ![]()
U nás také pořád stejné. A co zoubky, už někdo máte?
@Tina85 …my zatím nic…slintá jako bernardýn už 2 měsíce a nic
. Ale musím ho pochválit, asi přešlo to období růstu, děti prý během něj moc nejí a už se zase cpe
![]()