Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Radunka83 Tos mě potěšila, že nejsme sami, kdo má líný dítě. Na jiné diskuzu s cca. stejně starými dětmi jim sedí, vstávají s oporou, tak si pořád říkám: to nevadí, nespěchej na něj, on to dožene. Ale je to těžký. Pravda je, že Adélka byla spíš napřed, takže v jeho věku si sedala. Já si nedovedu představit, jak by si z toho co zvládne měl sednout. Věčně je na břichu a někde leze, resp. plazí se ![]()
@Tofik Tvůj se aspoň plazí
.Už to v tu středu vidím- tak co už umí maminko?- nic ![]()
@Radunka83 …to zarývání do země nám také jde
, sám se také neposadí, jen, když ho posadím, tak už drží. Teď asi 3dny se začal předklánět jakoby si chtěl přelézt na čtyři, ale končí to vždycky pádem na pupíka a řevem, tak uvidíme
Nemá vůbec žádnou sílu v rukách ![]()
@iaroska jo presne, zadna sila v rukach…vubec…jen vyjimecne je na brise na natazenych rukach a kdyz uz tak vetsinou jen na jedny…a to se pak tezko jde na kolena. doufam ze neskoncime nekde na rehabce ![]()
@Radunka83 Neboj se. I kdyby vám doporučil nějaké cviky, tak budete chvilku cvičit a bude v pohodě.
Já sama se chci doktorky zeptat, jestli s ním nemám nějak cvičit nebo ho posilovat. A jak dopadly testy, na které jste čekali? Už nevím na co to bylo
My teď máme doma nervák s manželem. Před měsícem měl klíště, musel brát prášky, výsledky krve neměl úplně ideální, tak to doktorka poslala na detailnější vyšetření, ale výsledky než budou…a od minulého čtvrtka začal mít teplotu až horečky. Ale už se to zlepšuje. Včera večer neměl možná ani zvýšenou a dnes ráno jen 36,4. Včera mu znovu brali krev a má zvýšenou hladinu čehosi…prostě že to tělo s něčím bojuje…a od soboty máme zaplacenou dovolenou v Rakousku. Takže to bude ještě zajímavý ![]()
Ahoj holky, tak u nás to rozhodně zatím na lezení nevypadá, spíš se jakoby plazí a kutálí. Sedí pěkně a v lehu už si moc nehraje. Jediný včem jsme asi napřed jsou zuby, už má 7 zubů a furt by se něčím cpala, doma jsme jí navážili 10kg, tak jsme zvědavá jak 15. dopadneme na preventivce:-). @Tofik teda držím pěsti, klíšťata jsou pěkný mrchy:-(.
…tak už se nám daří se ze sedu dostat do polohy na bříško a neřvat
. Jinak beze změn… za týden jdeme na 8měsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co na to dr ![]()
Já hlásím plazení se vpřed
sice to rve jen rukama, nohy v podstatě nepoužívá, ale musíme si klást postupné cíle že
.
Jak jste na tom s mluvou? Já mu zpívám, čtu, furt mu něco vyprávím a on nic…hlavně u jídla se mi snaží odpovídat, ale jsou to pořád dokola jen různé tony hlásek A a E, někdy to zní jako ACH a to je tak maximum
. O nějakých slabikách si můžu nechat tak akorát zdát…
…my se také začínáme pomalu pohybovat vpřed…sice po pidikouskách, ale přeci
. Slabiky Tom mele statečně…nejlépe mu jde ta, ma, ba, be… mele celý den ![]()
Tak my hlásíme po 8. měsíční kontrole 73,5 cm a 8670g. „Nemluvení“ nemám řešit, prý má ještě času dost a stejně tak i to, že se jen plazí zatím. Každé dítě je jiné a jde si svým tempem. Samozřejmě pár otázek padlo - jako např. jestli se přitahuje sám, jestli stojí sám, leze, umí o sebe bouchat hračkama, umí hračky vzít do obou rukou, umí sníst kousky a třeba rohlík nebo křupky, a co umí - paci paci, jak je veliký…ale nic se nehrotilo, jen si to doktorka zapsala…
Ahojky, tak hlásíme 8měsíční kontrolu… 71,5cm a 7750g
. Dr se nás na nic nějak nevyptával, tak jsem mu řekla, že sedí, sleze si na bříško ze sedu a leze dokola, vzad a trošičku dopředu… načež mi řekl, že je vše v pořádku a nic víc umět nemusí ![]()
@iaroska To máš pravdu. Víc opravdu umět nemusí
To náš kluk nesedí. Když ho posadím, chvilku se udrží, ale to se dělat nemá. Dopředu taky neleze. Jen dozadu a dokola. Ale dostane se všude ![]()
Dejte se fotku, holky!
Tak u nás sice sedíme, jak špalek a i se do sedu dostane sama, ale to lezení to je věc, to si radši sedne a nebo válí sudy, pokusy o lezení končí na nose a řevem:-) a myslím, že má kolem 10 kg a 75 cm no jsme zvědavá, jak za týden u mudr pořídíme:-(
@Janyyy to je dobrá cvalinda
My jsme na 7.měsící malýho laicky měřili a vážili a měl kolem 70 cm a necelých 7 kg ![]()
Je zajímavé jak je každé dítě jiné. Člověk by řekl, že cca. ten vývoj bude podobný, ale i tady je každé dítě originál.