Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
U nás žádná změna - jen se plazí…pokusy o sedání si, stoupání si, nebo aspoň přitahování se nejsou žádné ![]()
Holky, můžeme být v klidu. Včera jsem si přečetla úryvek z knihy co mám doma o vývoji dětí co mají umět v 8.měsíci a píšou tam, že většina dětí na pár vteřin vydrží „sedět“ když je sami posadíme, ale to se samo dělat nemá. Prý si během 9.měsíce na to přijdou sami, ale samozřejmě to není pravidlo. Každé dítě má svou „rychlost“ vývoje. My jdeme dnes na kontrolu, tak jsem zvědavá na míry ![]()
Tak jsme po 8. měsíční kontrole a máme 10,15 kg a 77 cm, což je prý správný poměr dle tabulek. Položila si jí na bříško a naše začala couvat, tak jen poznamenala, že se dobře pohybuje a ptala se jen na způsob posazení ani na ty nožičky jí nestavila, jak jsme se tu bavily.
Stejně to je mazec, jaké pokroky za poslední 3 měsíce byly…už je to prostě človíček se svou povahou:-).
Ahoj holky nejspíše mě po výsledkách imonologie čeká ET řeknete mi co to obnáší? Půjdu nejspíše na do Gennetu budu ráda když me do toho zasvětíte.
@luciekal neboj nebolí to a výsledek stojí za to. Byla jsem v Sanusu v HK, ráno jsem přišla, uložili mě do postele za chvíli jsem i s postelí jela na sál, tam mě řekli, že mi dávají dvě krásná mimča:-) a pak na kozu, hlavou dolů vyšetření asi jako normální prohlídka za 15 minut jsem byla zpět na pokoji.
Dvě hodiny ležet a nečůrat a pak domů a už se jenom čekalo na výsledek a teď mi tady leze krásná holčička. Držím pěsti!!!
@luciekal Přesně jak píše @Janyyy, vůbec se neboj a hlavně myslet pozitivně. Nám se ze dvou také chytlo jedno a máme krásného chlapečka
Moc držím pěsti!!!
Jinak my na 9. měsíci 9,5 kg a 76 cm. Plazíme se a začínáme si klekat u nábytku + občas až do stoje. A světe div se, leze nám první zoubek
Až na vztekání je vše super ![]()
Holky tak u mě se pomalu ale jistě začíná objevovat silná nervozita. V neděli bude Matesovi 9 měsíců a stále se jen plazí a to ještě jen pravou nohou a levou rukou, levou nohu za sebou táhne. Nejsou ani náznaky o nic dalšího - ani nejde na rukách do toho druhého vzpřímení (to možná tak 2× za den na 3 vteřiny), nedostane se na kolínka, nesedne si, ani za šprycle v postýlce se nepřitáhne, prostě vůbec nic. Plazením sice jezdí po celým bytě, tak nevím jestli mu to stačí a o nic jinýho se nemá potřebu pokoušet
, ale to se mi nezdá…Přijde mi, že buď nemá sílu a ty správný svaly nebo mu mozek nedává signál aby ty pohyby vůbec zkoušel dělat. To samý s mluvou - teď poslední 2 dny se trochu začal víc konečně projevovat, ale pořád je to jen hučení, aaaaa, eeeee a sem tam něco jako brm nebo jeeee, o nějakých slabikách si můžu nechat zdát. Asi už by to chtělo se někam nechat poslat co? Nebo jsem předčasně hysterická? ![]()
@Radunka83 ještě neplaš a snaž se ho motivovat, z mé zkušenosti hračky nepomůžou, ale telefony, klíče, kabely, ovladače a hnedle zvedla zadek:-). U nás sice brzo seděla, ale jinak nic a během 14 dní už ručkuje po nábytku. Nech mu ještě měsíc a pak možná nějaké cvíčo. A to, že se plazí je dobře, cvičí svaly a pak ho nebudou bolet záda. Taky jsem si říkala, že jí to moc nejde a najednou to byly skoky! Nebo brnkni někam na rehabku přímo.
@Radunka83 …nic si z toho nedělej, jsme na tom podobně. Tom se také jen plazí a to spíš dokola, dozadu a dopředu jen trošku. Sedí, sleze si ze sedu na břicho, ale to je asi tak vše. Teď začal strkat kolena pod sebe a stavět „komín“
, ale u toho má zabořenou hlavu v podložce
. Dr nám řekl, že je to vše v pořádku, že má čas
. Akorát tedy hodně brebentí, čteme knížky a on do toho „mluví“, říká ha pejskovi a ge místo kde apod… ale to přijde také, neboj, každý je jiný
. Strašně rád hopsá na klíně a už 10 dní kakáme do nočníku
, když ho tedy stihnu odchytit
…takže trpělivost
![]()
@iaroska Tak to co popisuješ dělá už asi 2 měsíce, ale jen když je v plíně a na posteli na měkkým, na zemi ho to ani nenapadne. Nohy si krásně nacpe pod břicho až do kleku, krásně klečí, ale zapomene že má ruce - ty si skrčí jakoby za záda a stojí na hlavě a hned se samozřejmě skácí. A pokrok v tomhle směru není vůbec žádnej
. Asi nechápe že má současně zapojit ruce i nohy nebo mu v tom něco brání…
@Janyyy jooo to já motivuju na cokoli, jenže když mu dám do cesty překážku, tak to zkusí jednou, dvakrát a když to nejde, tak nezájem ![]()
@Radunka83 jj takže přepadne, rypáčkuje a pak začně řvát…to dělala taky a pak to už šlo rychle. neboj ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď