Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo, a když má chuť někdy prudit kvůli spaní, nechám ho tam trochu pořvat a on se nakonec ukecá a usne ![]()
Tak Mates leze, už se neplazí vůbec. Když se mu chce, tak ťape kolem nábytku a umí se už pustit a jakoby se přesunout třeba od stolu ke gauči, už i machruje a stojí a drží se jen jednou rukou. Ovšem mluva je nulová, teď aspoň konečně už víme že není němej, protože aspoň začal říkat bababa, bububu a někdy be. Význam to ovšem nemá žádnej ![]()
Tak malej taky pořád něco kecá, ale význam to žádný nemá, že by to byla konkrétní slova. S vyřvaním jsem to samozřejmě také zkoušela, ale u něj to nezabírá. Holka si pobrečela a usnula, ale u něj to graduje, až se třeba začne dávit. Navíc všichni spíme v jedné ložnici, takže dokud tam řve, tak nemůže spát nikdo
Ale na denním pořádku to není, takže to třeba mělo souvislost s tím jak byl teď dlouho nemocný. Nakonec musel dostat antibiotika, pže se mu to nelepšilo, naopak dostal horečky až 40. Tenhle týden zatím spí normálně
Snad mu to vydrží.
@Radunka83 No vidíš, skvělé ![]()
@Radunka83 …jo, to malej dělá také, pouští se a machruje, jak píšeš
, ale ještě není úplně stabilní a vrávorá. Jinak dr. nejdřív, že by nás poslal na vyšetření kvůli tomu lezení, ale když prý se staví na čtyři a staví se na nohy a „ťape“, takže je vidět pokroky, tak nás nechal
, tak to prý bude ok.
![]()
Ahoj holky, tak hlásíme další pokroky… Tomík včera popolezl asi metr po čtyřech a dneska už také kousek. Máme lina, tak mu to moc nejde, ale snaží se. Poprvé to zmákl u kuchyň. linky, kde je běhoun
, bylo mu tedy včera 11 a týden
. Kolem nábytku a v postýlce už přešlapuje, tak je to fajn. Ale když ho vezmu za ruce, tak šlape po špičkách, dělají vám to prcci? Kdo už chodí? ![]()
…jo, a naučil se si ze čtyřech sednout, tak tu pořád jezdí po zadku
![]()
@iaroska Malej se staví a chodí suverénně podél nábytku. Za ruce ho neberu. Prý se to nemá dělat, dokud stopro sami nechodí. Pořád se v něčem hrabe. nejvíc se mu líbí dvd přehrávač a jiné technické věci. No jo, chlap ![]()
@Tofik …já se těm rukám také snažím vyhýbat, ale on se o mě vždycky postaví a chytí mě za ruce a vydá se kamsi
…ale za chvilku ho zase hned posadím ![]()
@iaroska malý průzkumník
Jak to budete dělat se stromečkem? Přemýšlím, jestli ho dáme do ohrádky aby se na něj nesápal. Nejsem si jistá, že u něj bude platit co u holky, že se jednou popíchá a už na to nesáhne ![]()
@Tofik …jj, mám podobný pocit se stromkem…s manžou jsme uvažovali, že ho připevníme ke stropu
![]()
@iaroska To manžel říkal taky
Jsem mu odvětila, že je prdlej, dělat kvůli tomu díru do stropu
Včera jsem balila dárky. Už se tak těším! Jsem letos nedočkavější jak dítě.
@Tofik …tak to jsi šikula..já už sice mám větší část nakoupenou, ale k balení jsem se ještě nedostala ![]()
@iaroska Já právě letos začala dříve, abych nedopadla jako loni. To jsem na to neměla ani myšlenky, ani sílu
Ale pro manžela ještě nic nemám
Ale mám to aspoň vymyšlené. A pro rodiče vůbec nevím
@iaroska My budeme ještě letos psát Ježíškovi dopis. Všichni. Tak aspoň zjistím jeho skryté tužby. Ale na to už máte děti trochu staré ![]()