Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik …do loňska jsme psali také, letos jsme řekli, že bude překvápko. Jsou už velké, ale pořád vymýšlí nějaké hračky a blbiny, tak letos už to bude po mém ![]()
Ahoj holky, tak po dlouhé době i my…Toníček oslavil rok a dopřál si k tomu tlačení se 4 vrchních zoubků najednou, ťape kolem nábytku, sem tak se pustí a sám vstane na místě bez držení, jen dopředu rovně se mu moc nechce. Začneme s nočníkem, tak jsem zvědavá
Jak to máte se spaním, ještě vám dítka spinkaj 2× denně?
Jinak závidím nakoupené dárky, mě letos absolutně chybí nápad…začíná mě to stresovat ![]()
Ahoj, Mates měl rok v pondělí. Taky ťape kolem nábytku, jednou rukou už se pouští, ale druhou se bojí. Pořád se po někom natahuje, bere ho za ruce a chce chodit
. Sám ale ještě ne. Zuby má stále 2, dolní jedničky, už bych ráda aby se vyklubalo i něco víc aby mohl začít jíst víc věcí…Obvykle ještě spí 2× denně, málokdy o zvládne spát jen jednou…
Viktor je na tom stejně. Chodí kolem nábytku, ale pustit se neodváží. A když se z „rytíře“ snaží stoupnout, ještě mu to nejde. Nočník jsem zkoušela, ale ještě ani nedošáhne nohama na zem, tak na to prdím. Adélku jsem vysazovala hned a stejně byla bez plen až ve dvou letech. Copak děti dostaly nebo dostanou k narozkám?
Tak u nás taky sama ještě nechodí, ale za ruce nebo za chodítkem jí to už celkem jde. Narozky máme na 6. a dostane odrážedlo a sadu klíče, ovladač, telefon, počítač:-). Zuby trošku zlobí, ale celkem to jde už má i 3 stoličky. Nočník pochopila dobře, vyčůrá se a vykaká hned jak jí posadím a když nepotřebuje tak hrozně ječí, jen nevím jak jí naučit aby si říkala, že potřebuje:-). Ale takový to paci paci, jak jsi veliká dělá jen když chce ona a mluvení o tom taky nemůže být řeč a kámoščina holčička už docela žvatlá. Kolikrát ještě dáváte mléko?
@Tofik My jsme nadělili FP ovladač a hrací stoleček a od ostatních dostal autíčka, hracího včelího medvídka a nějaké knížky… ![]()
@Janyyy Jééé, to s tím ukazováním máme stejně, buď když se mu chce nebo 10 minut po tom, co už to po něm nikdo nechce
Jinak mlíčko dávám ráno po probuzení a večer po kaši.
@Tina85 …my také spinkáme ještě 2 x denně, spí lépe než když byl maličký
. Chodíme také jen kolem nábytku, drží se jednou rukou, nejradši by pořád někoho vodil za ruce, ale nemá se to, tak mu to vždycky co nejdříve zatrhnu. Jinak my teď nejradši jezdíme po zadku a stojíme a „chodíme“
. Všechny takové ty rádoby úkony zvládá lehce, dává pusinky a říká už nějaké slabiky zvířátek, máma, táta, ňam a tak
. Rok nám bude za týden. Holky už jste po tom ročním očkování? Zvládli jste to ok? Přemýšlím, jestli na něj jít v pátek nebo až v pondělí, abych mu třeba nezkazila oslavičku ![]()
…jo, a mlíčko máme ráno v postýlce, pak dopoledne před spaním a večer před spaním ![]()
Ahoj holky, tak se jdeme pochlubit, začínáme se pouštět, a zvládáme už tak 4-5 kroků sami ![]()
@iaroska to je hezký
u nás se ze dne na den naučila hrozně ječet jak siréna pokud se ztratím z dohledu asi trpí tou separační úzkostí:-) což tedy zrovna není nic jednoduchýho:-) a čím dál víc je závislá na dudu ![]()
Viktor se zatím pustil možná jednou, ale bez krůčků. Jinak dává kostičky do kyblíčku podle tvaru a je hrozně vynalézavý
Včera si holka vyndala dřevěné domino a pak ho dávala zpátky do krabičky. On to po ní opakoval a pak si vzal pár kostiček stranou a začal je vhazovat do krabice po papírových kapesníkách, tou dírou. Oproti Adélce je tedy učenlivý a na spoustu věcí si sám přijde. Ale je to určo i tím, že je druhý, tudíž má k dispozici víc hraček a má vzor ve starším sourozenci. je to sranda. @Janyyy na dudlíku je také závislý. respektive je závislý na tom, mít něco v puse. takže když nechci aby si cucal prsty nebo strkal něco jiného nevhodného, tak mu dám dudlík. Ale pořád lepší odnaučovat dudlíku než kdyby odmítali dudák a strkali tam prsty ![]()
@Tofik …tak dudu má Tom jen na spaní, vždycky když se vyspí, tak ho sám uloží do postýlky
, celý den ale něco žvýká, nejradši tyčinky a křupky
. Také se snaží dávat kostičky podle tvaru, ale nevyjde mu to vždy, ale postaví komín ze 3 kostiček a navléká kroužky podle tvarů, snaží se i vkládat takové ty dřevěné puzzle a listuje knížky a tak… je s ním sranda
. Akorát na všechno teď ukazuje a vydává u toho takový kníkavý zvuk, je to občas na budku ![]()
Ahoj holky, tak jak zvládáte předvánoční shon? Já už mám napečeno, a dnes jsem celý den uklízela. Ještě mě čekají pelechy a pak už jen takový ten lehčí úklid
. Tomík od včera chodí sám, tedy spíš ujde tak přes půl místnosti a pak si sedne nebo se někde opře, ale snaží se prďolka
, třeba si dojde pod stromeček po svých, to by byl nejkrásnější dárek
. a co vy ostatní, jak jste na tom? ![]()
@iaroska Teeeeda to jsi dobrá. Já s tou mojí pijavicí nějak nezvládám nic. Pořád je na mě nalepenej. Něco upéct se chystám o víkendu, úklid moc hrotit nebudu
.Mates nechodí sám, chodí kolem úplně všeho včetně zdí
ale nepustí se. Když ho zkusíme postavit do prostoru tak ani nezůstane sám stát, maximálně pár vteřin a to se mu ještě musí chtít, takže u nás to ještě asi chvíli potrvá