Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik tak jsem zvědavá co ti řekne, mně naposledy říkala, že na chození má čas no a už 14 dní lítá jako střela, chce to trpělivost. Mluvení nám jde spíš štěkání.
@Tofik Mates taky stále nechodí a nevypadá, že by v brzké době chtěl začít
@Janyyy Tak tady nejde o to, že nechodí, ale tu nohu má křivě. A řekla bych, že to jde od kyčle. Že nechodí, to neřeším.
Děvčata omlouvám se, byla jsem teď bez netu
. Koukám, že žádné velké změny…a co @Tofik …byli jste u dr? Co vám řekli? Tom lítá už jako čert, čím lépe mu to jde, tím větší dělá blbosti, lítá po špičkách a zase víc padá
. Jinak v pohodě, prochodí fakt téměř celý den. Povídá si po svém, ale zná už cca jak dělá 10 zvířátek a k tomu tak 6slov
. Hodně piští a vříská, také se začíná vztekat, takže už jsem musela „přitvrdit“. Baští úplně vše, nač přijde. Má už 7zubů a 3 mu teď rostou. Dokonce už má 1 stoličku
. Holky, jak vám prcci spí přes den? My ještě pořád chodíme 2× denně, zkusili jsme jednou, ale pak nespal ani v noci, jak byl asi přetažený
. Moc vás všechny zdravím a těším se na novinky ![]()
…jo, a začali jsme chodit na nepovinná očkování, tak už máme za sebou mening. 1. dávku
…dáváte dětem něco?
Ahojda! Tak malej už taky začíná ťapat. U doktorky jsem byla a říkala, že si myslí, že to nic není. Ale že jestli chci, napíše mi doporučení do stacionáře. tak mi to tady leží. byli jsme teď zase nemocní, já a děti, měli jsme atb. Doufám, že pro letošek poslední! Už bysme mohli mít vybráno ![]()
@iaroska Já jsem klukovi dala jen tu hexa a prostě to co je povinný. Nic dalšího. Toho meningokoka mi nabízela kdysi pro Adélku, když jsem byla těhotná, ale ona to vždycky tak oddrmolí, že jsem z toho byla tumpachová, navíc těhu, takže jsem měla jiné starosti a radosti
Přemýšlím, že bych jim to dala, ale mám z toho trochu strach. měl nějaké reakce po tom? Já jako dítě měla meningoencefalitidu a málem umřela, takže mám z těchto nemocí respekt a představa že mu tu nemoc vpravuju do těla…nedělá mi to dobře
@Tofik …tak Tom už má za sebou už dvě očkování…bexsero a nimenrix..obě na meningokoka. Za 6 týdnů máme jít na přeočkování toho bexsera
. Reakce jsme neměly žádné, takž e v poho ![]()
@iaroska Nám to tedy doktorka ani nenabízela pro malého. Třeba na roce a půl. Nebo prostě čeká, jestli se sami ozveme.
Malej už se také rozchodil. 22.2. si dal víc krůčků po sobě a teď už je celkem suverén. Kupovali jste botičky i na doma?
Ahoj holky, gratuluji k novým úspěchům s prťátkama
My už od 13. měsíce chodíme a první, co jsme koupili, byly botičky na doma. Na ven až když se víc rozchodil ![]()
Jinak prodělali jsme 6. nemoc a jako bonus chytli meningokoka. Zaplaťbůh, že bez komplikací - takže penicilin na 10 dní a teď půjdeme na kontrolní výtěr, tak uvidíme.
Jak jste na tom s mluvením? U nás nic moc, je to samé eeeee ![]()
Tak se opatrujte a užívejte ta naše miminka ![]()
@Tina85 Já teda koupila botičky na ven, pže už se otepluje a bude je potřebovat určo. A stály jen 500Kč, pže měli výprodej loňské kolekce, takže super. Jsou ortopedický. No a teď přemýšlím nad těmi bačkůrkami…teda chudáci, to jste si užili
Tady teď řádí rotaviry. my zatím nic, ťukám ťukám, tak doufám, že už nás to nepotká. Taky moc nemluví. Holka v jeho věku dávala 2-3 slovní věty
On teď začal dělat haf, bác, hop
Jinam máma, táta, ada, to umí dávno. Ale pusu nezavře, pořád něco vykládá a vysvětluje, jen mu nikdo nerozumí. Je to legrando ![]()
@Tina85 …no pěkně to děláte, ještě, že nemáte žádné komplikace, tak ať vám to dobře dopadne
…my máme boty na ven už od ledna, teď už jsme pořídili jarní a doma chodíme v bačkůrkách, protože máme lina. Boty doma nenosí, měl v nich strašně zapařené nohy, oni ani ty bačkůrky nejsou nic moc ![]()
tak se opatrujte…jaro se blíží
![]()
Botičky, to je u nás docela problém:-), jinak je to pěkný éro všude leze, běhá, všechno otvírá, největší kamarád je štětka od wc, koště, lux, myčka:-).
@Tina85 teda ještě, že jste to tak zvládli, tenhle bacil je hrůza
Mluvení nám nejde jen táta, máma, bába, haf a jen když ona chce. Nočníček úspěch tak max 2× za den a všude furt slyším (hůavně od tchýně) jak děti hned po roce odbourali pleny přes den
…jak jste na tom?
@Janyyy ta stetka od wc me pobavila, to doma furt hlidam taky ![]()
Ted uz cekam jen na kultivaci z krku, jestli je cajk. Uz bychom potrebovali mezi deti, je videt, jak mu to chybi.
Nocnik sem tam zkusime, ale je to hysterie. Takze to nelamu pres koleno, abych mu to nezprotivila. Kamaradka naucila dceru na lentilku, tak to casem asi taky zkusim ![]()
U nas je mluva podobná - téměř žádná
Když chce, řekne máma, ale to zní podobně jako mamam což je takový univerzální slovo pro všechno asi. Auto je bmmm a když chce, tak umí zvuk asi tak 6 zvířátek, a to je všechno
. Jinak něco mele pořád, ale je to samý eeeee nebo nějaká jeho hatmatilka, která mluvu nepřipomíná ani vzdáleně. Na všechno ukazuje, a když něco chce, tak mně chytne za ruku a dovede mě k tomu, nebo mi to přinese. Tak na co by mluvil, že ![]()