Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno holky
,
tak koukám že je tady pěkně proužkově barevno, děláte mi radost! To je super! TeĎ už jenom ať dopadne těm co mají termín odcucu krve
U mě nic nového, čekání čekání čekání a 12 se neblíží a neblíží
Tofíku, kdy vůbec ty zkusíš testovat?
Vítám tě Alowen - kolik jsi si nechala zavádět?
Ahoj holky, díky, že jste mě vzaly mezi sebe ![]()
Tiptop nechala jsem si jenom jedno. Doktor mi to doporučil a embryoložka vypadala spokojeně.
@Alowen nevím, jestli se dá mluvit o riskování. Mně samozřejmě taky říkali, ať to vydržím a netestuju, že kdyby tam nic nebylo, byla bych zklamaná, ale jim by to tam třeba vyšlo pozitivně…Říkala jsem si, že to vydržím, ale ty nervy jsou strašný.
@tiptop To ještě nevím. Já ani nemám doma testy, ale dívala jsem se, odkdy je tam něco vidět, pokud tam něco je, a dřív jak 7. den to, myslím nebylo
Tak tfuj tfuj tfuj - ať se pěkně zakousává a zanořujue
Měli jste prodlouženou kultivaci? A nějaký nanuky se podařilo dát do mrazáku
?
@Tofik Však jo, ono to tím člověk bohužel neovlivní…ale já teda jela od pátého dne- je to pak droga, takže fakt brzy nezačínat ![]()
No, celkově pokec s embyoložkou mě naplnil velkým optimismem. Získali 16 vajíček - náběh na hyperstimulák, po OPU mě bolelo břicho a nemohla jsem na velkou.
Z těch 16 vajíčk oplodnili 15 - 7 přirozeně a 8 injekcí (taky na doporučení doktora, i když je to drahý jako prase). Nakonec z toho je 10 embryjek. 7 zamražených po 4 dnech a 2 po 5 dnech. Zavedené přirozené embryjko, prý excelentní, po 5 denní kultivaci. Mám nakázaný klidový režim, jako asi každý, ale moc v klidu být neumím…
Teda, jak to tady tak vypisuju, zase ve mě roste optimismus. Tfuj tfuj, ať se nám to povede a koncem roku máme příjemnější starosti než kupování vánočních dárků ![]()
@Alowen Já si taky dala jedno. I proto, že doma už jedno máme. Ale včera manžel sám začal uvažovat o tom, že dvě jsou větší šance, že se aspoň jedno uchytí a když se uhcytí dvě, tak budou dvě. Kdyby to bylo přirozeně, tak s tím taky nic nenaděláš
Tak mě příjemně překvapil.
@tiptop člověk to tím určo neovlivní, ale ovlivní svou psychiku
A já včera byla nervózní jak pes. Dnes je to o něco lepší, možná je to tím sluníčkem. Právě se chystám ven do lékárny. Škoda, že se ty testy mají dělat jen ráno…
Tééda to vypadá opravdu učebnicově
My jsme je raději taky nechali napíchnout - sem si říkala že už víc jim pomoci nemůžeme ![]()
Klidový režim to fakt chce - ale je to na budku a věř mi že pozitivní krví to nekončí ![]()
Ale tady je to štastná diskuze, takže za chvíli se připojíš s fotkou barevného testu ![]()
@Alowen týýý jo, tak to máš luxusní!!
Držím pěstičky! Po kolika Ti je zamrazli? Nám jich zbylo 6. jedno mi zavedli a 5 zamrazili, ale hrozně blbě - po 2 a po 3. Kdyby byly po rozmrazení použitelný všechny)což se samozřejmě neví), tak je to mrhání lidským zdravím, nadějí a penězma.
@Alowen vítám tě a gratuluju super výsledek…jak psaly holky teď to je jen o čekání máš zavedené jedno, tak to bych počkala s testem až na 9-10 den, ale to říká ta pravá…chtěla jsem vydržet do neděle 12 den, ale testim jak o život už od té minulé:-) něco vidět bylo myslím ve středu 8 den po et.
Už máš nějaké mimi?
Holky, mě teda vyloženě klidový režim neříkali. Tak 2-3 dny po ET, že mám být víc v klidu, ale ve smyslu nezvedat těžký věci(takže nesmím tahat dítě
), nesportovat, nekoupat se. Ale chodit můžu a vyloženě ležet na gauči a nedělat nic, to neříkali.
@Tofik mě teda říkali, alespon týden po většinu času ležet..ale je to fakt o přístupech toho příslušného centra..ikdyž si tak myslím že o tom jestli se chytne či né je rozhodnuto v prvních hodinách po transferu…
@tiptop já si na jednu stranu říkám, že když někdo otěhotní přirozeně, tak ani neví, že je v tom a žije normálně dokud to nezjistí. Jenže mě osobně to nedá. Když vím, že tam je, tak si to nepodělám tím, že půjdu hrát volejbal
I když bych šla moc ráda. Přece jen je tam o něco větší zodpovědnost. Aspoň já to tak cítím.
No, co se týče toho klidu, hlavně mi bylo řečeno nic těžkého nezvedat, neuklízet, nežehlit
. TO jsem držela. Jen jsem hned druhý den po ET pekla, ale většinou v sedě, takže myslím, že pohoda.
@Janyyy Díky za info
Budu se snažit vydržet aspon do 10.4., což bude nějakých 12 dní od ET. Mimi nemám. S přítelem jsem se snažili skoro dva roky a já to už psychicky nezvládala, tak jsme kývli na IVF. Tohle je můj první cyklus