Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, moc všem děkuju!! ![]()
@Janyyy Dvě to být nemůžou, dali jsme jen jedno. Leda by se rozdělilo ![]()
@Bibušenka Plivu těhu bacily tfuj tfuj tfuj!! ![]()
@Alowen My jsme koupili kočár ve slevě za asi 6.500 a byla to trojkombinace. Až doma jsme zjistili, že je dovezený z Polska, no ale co dnes není
Nicméně funguje dobře a kdyby se na něm něco rozbilo, bude mě to štvát míň než na kočáru za dvacet. Špinění fakt neva
Jsem zvědavá jak nám to dopadne. Doufám, že tu krev nebudou nikam posílat a výsledky budu vědět ještě ten den
Držím pěstičky a dej pak vědět!! ![]()
@Tofik oni všechno dnesna dovážejí z Polska
Postýlky i ty nejlevnější autosedačky… O dudlíkách a podobných věcech ani nemluvě
Ale brácha s manželkou pro první dítě koupili trojkombinaci za 5500 a teď jim slouží bez problémů i pro duhého prcka.
Zítra dám vědět
@Tofik děkuju, máš to u mě! ![]()
já už se nemůžu dočkat MS, abych mohla začít brát ten clostík ![]()
Ahoj maminy, tak jak dneska, kdo pak jde na utz nebo na krev? Já si s mimískem užívám rakouského sluníčka a stále jsem bez příznaků, jedině sand, že místo účasti na večerních posezeních…jaksi upadám do spánku hnedle po večeři.
@Janyyy já jdu zítra na krev, ale nevěřím v úspěch, protože dneska (18 dní po ET) byl test negativní. Jen chci mít jistotu. Na víkend jedeme ke kamarádovi na chatu, tak anštěstí budu mít šanci vypnout.
V Rakousku musí být krásně ![]()
@Alowen to je mi líto, ale ta krev radši pro jistotu:-(, ty máš nanuky, že jo tak snad budeš moci jít hnedle na ket a mimi bude lednové
![]()
@Janyyy v Pronatalu mi teď říkali, že jsou raději, když počkám minimálně dva cykly. Zítra se na to ještě přeptám, 9.5. jdu ke svému doktorovi, tak se o tom pobavím i s ním.
V mrazáku se nám klepe 9 dětí, tak jedno prostě vyjde
Mě bude stačit, když mi miminko přijde jako dárek ke třicetinám (červen 2014).
Už jsem se dostala z prvníhop šoku, ale pořád pozoruju ten test, jestli tam přeci jen ta druhá čárka není někde schovaná ![]()
@Alowen tak to by bylo opravdu super dostat mimčo k narozkám, já doufám, že mi ve čtvrtek narozkám bude bušit srdíčko:-)oni budou vědět, co a test už radši zahoď a ty dva měsíce si odpočineš a pak pro zmrzlinky bude správný čas..dáš si dvě?
@Janyyy jo, test zhodím
To čekání přečkám, musím hlavně vypnout hlavu, abych na to nemyslela. Pořád je šance, že se to povede přirozeně.
Ráda bych si dala dvě, ale na tom se musím domluvit s přítelem, aby to přežil, kdybychom měli dvojčata
A taky, co mi řekně doktor…
Neboj sice by to byl zmatek nad zmatek, ale nějak by se to zvládlo…manžel byl nejdřív taky vyšoklý z možnosti dvojčat, ale teď, když podle ukázkově průměrného růstu hcg to spíš vypadá na jedno tak furt říká, že jsou prostě dvě, když už si na to zvykl:-)
Ahoj holky ![]()
Jani, užij si rakouský sluníčko
tento týden má být krásně celou dobu, tak toho využij ![]()
Jinak já jdu na utz zítra…se začínám bát, aby to bylo v pořádku..mě poslední dobou dost bolí břicho jak na menses.. Máte to taky tak??
@Alowen To je mi líto
na krev si radši ještě skoč, ať máš jistotu
A s dr se o tom určitě pobavte, já teda slyšela, že na ket se může už následující cyklus
ale asi záleží na caru.. Dětiček máš dost v mrazáčku, tak budeš ještě několikanásobná mamina
![]()
@tiptop tak podle toho, jak popisuješ přítele, tak máme doma něco podobného. Neboj, takový chlap dvojčata zvládne. Ten můj taky uklidí, uvaří, prostě se postará. A pro moje rodiče byly holky taky první vnoučata, takže to máme taky stejné a musím potvrdit, že jsou úžasní.
Určitě ti poradím svoje zkušenosti. Pokud chceš první radu, tak nejdřív a POŘÁDNĚ si promyslete a prohlédněte kočárky pro dvojčata. Nech si poradit od maminek dvojčat. Vyplatí se to. Hlavně, aby byl co nejlehčí a úzký, aby projel dveřma. Jinak budeš mí velké problémy. Nezdá se to, ale uřídit těžký dvojčecí kočár je síla a to moje holky jsou hubeniny (nevím po kom, protože já mám slušnou nadváhu
). Ve čtrnácti měsících nemají ani 9,5kg. Přesto vyjet kopec je síla. Já mám kočár, který je extra lehký, ale i tak má přes 20kg. K tomu přičti děti a jsme někde na 45kg
Značku našeho kočárku ti asi ani nebudu psát, protože stál 32000 korun, ale platily ho mý rodiče. Samy bysme na něj neměli. Dá se sehnat bazarový, ale rozhodně ne za 5000. Bohužel.
A pro pobavení, abyste věděli na co se máte těšit: holky dnes společnýma silama vyhrabaly na poli z krtince obří žížalu. No jen těžko jsem jim vysvětlovala, že se to nejí
měly na to svůj osobní názor.