Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jo jo říkám, že ležím tu v oboře nožky mám nahoře.
No co se týče kostelce tak dr Doležal toho má už asi hodně. První půlrok po nás chtěl že musíme zhubnout, tak psal léky na hubnutí dala jsem dolů 12kg v práci se zhroutila a zjistila že ty prášky se nemají brát dýl jak měsíc a pak pauza. No nic v dubnu jsme posílali žádost do pojišťovny. pak nic jen ultz. najednou se rozhodl pro IUI, ok konečně se něco bude dít, jen mě šokoval u zavádění že mi řekl, že mám po ovu,ale že to možná výjde. Nic. No další měsíc že tada honem musíme IVF ok napsal injekce akorát vajíčka ne a ne růst, píchala jsem 14dní pak odsál bez narkozy jedno vajíčko a během pár minutek mi přišel zdělit že nic,že dál nebudem pokračovat,tak jsem se rozhodla pro pauzu. Pak jednoho dne mi známá dohodila číslo na pardubky a ejhle. Tak jsem si nechala poslat výpis z pojišťovny za poslední půlrok a byla jsem v úžasu jak a co si tam dr vše naúčtoval, dokonce v době kdy jsem byla mimo čr. A musím uznat že tady je to úplně něco jinýho. No tak držím palečky at to vyjde, máš nějaké příznaky??? Jsem trochu zvědavá co?. ![]()
Holky, tak já se musím teda pana dr.Doležala z Kostelce zastat, jsem s ním maximálně spokojená, udělal pro mě co nikdy žádný jiný lékař.
ptaji se me jestli mam nejake priznaky,ale ja rikam ze to je jeste brzy,akorat me hrozne boli po stranach prsa!ale to me boli vzdy,pred menzes..a jeste mi prosimte napis,jestli jsi se uz sprchovala,a co vlastne delas a cemu se radeji vyvarovavas,Kolik doktoru,tolik nazoru!
Ahoj Jindrisko,jak jsi ty lezela dlouho po transferu?a po te?
Deisi po ET jsem ležela hodinu a pak domů a doma pak taky ten den, ale to hlavně kvůli manželovi. Myslím si, že ta délka ležení po ET na úspěch nemá vliv. Až se dostanu na KET, který se stále z osobních důvodů oddaluje, tak jsem rozhodnutá chodit po ET normálně do práce, ať nervy tolik nepracují.
Deisi ta prsa to je i příznak těhotenství, držím palečky ať to výjde.
myslis si,ze by mebolele prsa uz v prvnim tydnu jo?ty uz mas decko?
Deisy já už jedno mám, ale to je počato přirozeně, to ještě nebyl problém, na druhé už čekám víc jak 3 roky od samovolného potratu. Jinak u mě bolest prsou je první příznak těhotenství. Po IVF mě bolely šíleným způsobem a sundávání podprsenky bylo hrozný, ale taky díky tomu poznám, že něco není jak má být, když bolest přetávala, ale tohle máme každá jinak, někoho bolí a někoho ne.
Příspěvek upraven 08.12.09 v 19:21
Deisi příznak to být může, je to těžký říct, ale u mě to tak je.
Jindřiš já nikomu nevyvracím, že dr Doležal není ok, ale já s ním prostě nemám dobré zkušenosti, ale mám spoustu kamarádek které k němu chodí do dnes a prosím, nikomu nic, jen jsem byla překvapená z výpisu pojišťovny za položky o kterých nemám ani páru atd.,ale taky znám už několik děvčat které v kostelci nechali spoustu peněz až desítky tisíc a nic a po přestupu k jinému lékaři a hned na poprvé to vyšlo. A jak jsem psala už toho tam má hodně a čekání v přeplněné čekárně když jsem byla objednana na urč. hod a vzali mě až po hod a půl.
ale každého věc.
Deisi: mě teda taky bolí prsa a občas mě pobolívá v podbřišku. Jo sprchovala jsem se hned ten večer po transferu, ale jen vodou, žádný gel, tak mi to říkala dr. Držím pěsti ať máš štěstí a na tt budou //. Kolik sis dala vajíček??
Mi to uz take zkousime 3 roky a neni to nic jednoducheho,uz jsem z toho litani docela utahana.Je to nespravedlive,nekteri zensky ani nevi jak do toho prijdou a pak to nekam odhodi a mi co to cekame tak nic.
Kamuša tohle se mi nikdy nestalo, že bych tam nějak jooo dlouho čekala a vím, že každý nemůže být spokojený. Jen jsem chtěla napsat, že já proti němu opravdu nic nemám, spíš naopak, třeba až u něj jsem se dozvěděla, že nemám zahojenou vnitřní jizvu po císaři, takže další porod jinak než císařem nedoporučuje a přitom můj gynekolog, když jsem byla po druhé těhotná, chtěl, abych rodila přirozeně, takže nejspíš ani neví, že to tam mám nezahojený a tím padem přirozený porod je velký riziko. Vím, že je to jen o té zkušenosti jakou s tím lékařem máš, já mu věřím a nechtěla bych jít jinam, ikdyž manžel po IVF o tom mluvil jestli by jsme to nezkusili jinde, ale cítím k němu velkou důvěu a že IVF skončilo biochemickým těhotenstím, prostě ta embrya nebyla dost silná, mělo se to tak stát.