Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Campari1 tyjo fakt
je fakt, že já žádnou jinou klientku EF neznám… ja to tam mám trošku jinak no, takže na 2. IVF tam určitě zůstanu… a pokud nevyjde, stejně mě čeká náročná operace, kdy můžu aji přijít o všechno… sama jsem zvědavá, jak to dopadne no, teď zobu kortikoidy na snížení imunity, tak snad se podruhé prďolka udrží…
@tojemaras budu ti držet palce, ať to vyjde a na žádnou operaci nemusíš ![]()
právě že kdybych jinou klientku z EF neznala, taky bych to nehrotila, já jsem se prostě naštvala u posledního transferu v EF, to jsem věděla, že další pokus už tam v životě nepodstoupím, i když mi byl pan doktor sympatický, navíc jsme si s holkama samozřejmě říkaly naše zážitky a zkušenosti z EF, všechny jsme pak vyzkoušely jiná centra a prakticky všude to bylo lepší (samozřejmě to je naše subjektivní hodnocení, nejde to paušalizovat, zkušenost je prostě nepřenosná) ![]()
@Campari1 na operaci musím tak či tak… ja to chapu, nikdy nikde nebude 100 % spokojenost a vnímám, že na EF jsou špatnější recenze… Než třeba na Brno… i přesto tam setrvám z osobních důvodů. Navíc ted vyměnili skoro celý tým, věřím, že to bude jen lepší, možná, že si sami uvědomovali jisté chyby.
@tojemaras držím palečky ty ja zobala také a nic, snad to někomu vyjde a co bereš přesně?
@Žaneta66 medrol myslím? nebo tak nějak se to jmenuje… mně zjistili právě ty protilátky zvýšené, to znamená že tělo nepřijme embryo, že ho zdeformuje vypudí atd, akorát to mám snad jen lehce zvýšené, tak se neví, na kolik to má vliv u mě na otěhotnění, může to být hlavní příčina ale taky nemusí
@tojemaras to jsme měla i já a brala jsem 1-0-1 myslím
, tak ať to vyjde držím palečky
@Žaneta66 ja beru jen jeden, myslím, že říkal doktor, že to je jen lehce zvýšené, že jiný doktor by možná ani kortikoidy nenasadil… a pomohlo ti to myslíš?
@tojemaras moc asi ne, když se to neudrželo, ale snad budeš mít štěstí ![]()
@Žaneta66 jo tak
ty jsi adoptovala? promin, už se mi to tu plete ![]()
@tojemaras jo jo máme klučinu a je to ve všem lepší, ale už jsem si těhu prožila mám 14 letého kluka ![]()
@Žaneta66 muzu se prosim zeptat jak to funguje ta adopce uvažujeme o miminku z kojeneckého ústavu
@hanule24 je to celkem náročné, upřímně už bych do toho nešla, ale tak to zas neber vážně, první jsme šli na Magistrát, Já měla jasno, prostě miminko a jen adopci, prostě ať je naše nic víc jsem nechtěla, paní mi hned řekla, že tak jednoduché to není, že GENY jsou geny a je lepší PP, vzali jsme si papíry a šli, vyplnili jsme lékaře, kolik vyděláme z práce přímo, trestný rejstřík čistý, kolik máme úvěr na hypotéku, posudek od zaměstnavatelé dávali na mne, ale až pak v průběhu, to vše šlo rychle, přišla paní cca za 1 měsíc, podívala se na barák, na pokoj malému, myslím tomu našemu a že prý s tím už do konce roku nebudou nic dělat, bylo před Vánocemi a tak prý v Novém roce to půjde na kraj, pak se nám ozvali z kraje, začla přípravka 48 hodin, povinně, bez ohledu zda máš volno v práci nebo ne, oba manželé dokupy, v přípravce cca 7 páru, celkem tohle mne bavilo to bylo super, horší bylo v práci s tím volnem ošidili jsme vlastní rodinu o dovču na léto, pak byli psychotesty 500 otázek, pak různé obrázky, malování stromu atd. pak se to táhlo, do toho šel na přípravku i náš syn, pak každý zvláš´t i manža i já, pak jsme čekali alší vánoce jak jsme dopadli a mne zamítli a mnažela nechali v pohodě, tak jsme psali odvolání na kraj a šli to vysvětlit, prý měl psychouš nějaké problémy se mnou, že jsem se nevyrovnala s něčím s dětství, ale spíše měl problém s ženskýma co jsou ráznější a samostatné, nakonce nás schválili
a po 73 dnech jsme se dočkali kouzelného tel., ale už jsme byli ochotni přijmout i sourozence atd, jen jsme chtěli naše etnikum, jinak druhé IVF jsem podstupovala a už nám vše běželo a to jsme právě řekla o tom Jarošovi a ten na mne zařval ať se vzpamatuji ženská, že to dítě bude pořád cizí a to mě utvrdilo, že chce jen a jen prachy nic víc, tak samo sestřička, když jsem ji řekla, že 2 mražáčky nechci zavézt, přišla mi domu normálně výzva at to řeším, tak jsme ji to tam zanesla a řekla jestli je to standartní postup, že nic nikde o tom nebylo psáno a nic jsme nepodepsala, normálně mi odsekla, že by mi chodili upomínky a to dělám na právním, trošku divné, ale dobré, vzala jsem si kopií toho, že už nechceme uskladněníé a šla jsme domu s pocitem proč to vůbec prostě nechci a setřička byla fakt dost hnusná ![]()
píši to tak narychlo, omlouvám se za překlepy snad to bylo ok.
@Žaneta66 moc ti dekuji. Ja chci pristi rok jak nasetrime penizky zkusit Helios v Brne a pokud ani tam nic tak pak adopci