Exekuce, nezaměstnaná a těhotná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50130
20.2.12 10:09
mag píše:
MUFICE píše:
mag píše:
MUFICE píše:
Barca12345 píše:
MUFICE píše:
neprihl.FARSKA píše:
Dnesni clanek na Seznam.cz (doporucuji precist vsem,co obhajuji exekutory a podobna zvirata):
http://www.novinky.cz/…t-dluhy.html
A praktiky podobne:
http://www.novinky.cz/…at-lidi.html?…At se na mne nikdo nezlobi-brat si pujcku je jedna vec.
Zneuzivat ale ve velkem lidi,to je vec druha! :poblion:
Ono by stačilo, kdyby tomu dlužníkovi dali jenom penále a odměnu pro soukromého exekutora by zrušili, pt to jsou částky, že to není možný :cert: Ale to by se musely změnit zákony :cert:
No, to by potom ale meli soukrome exekutory „zrusit“ uplne ze, protoze za dekuji nepracuje nikdo a nekdo to platit musi… souhlasim s tim, ze odmeny jsou mnohdy prestrelene a nemoralni, stejne tak postup nemaji vsichni uplne „koser“… ale nejde pausalizovat.
Na exekutorske urady dochazim uz docela dlouho a ti „hnusni bezcitni hajzlove“ tvorili tak 10 % celku… :think:
Jo, mohli by je zrušit úplně, pt jsou to fakt zloději. Státní exekutoři tyhle peníze nikdy neuvidí. Ty odměny jsou fakt přemrštěné. Ten člověk dluží třeba 500 Kč a odměna exekutorovi je třeba 30 tisíc, tak kde to jsme :cert: :zed:
A tu částku si spočetla jak?
To jsem nepočítala já, to bylo několikrát v TV, tak nevím, jak to oni počítají.
Aha, já myslela,že když hážeš cifry, tak že to víš. Ta vymáhaná částka se neskládá jenom z odměny exekutora, ale i soudních poplatků a odměn advokátů.

Tak to asi v TV zkreslili, četli tam ty položky a ta odměna byla fakt takhle přemrštěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
20.2.12 10:12
MUFICE píše:
mag píše:
MUFICE píše:
mag píše:
MUFICE píše:
Barca12345 píše:
MUFICE píše:
neprihl.FARSKA píše:
Dnesni clanek na Seznam.cz (doporucuji precist vsem,co obhajuji exekutory a podobna zvirata):
http://www.novinky.cz/…t-dluhy.html
A praktiky podobne:
http://www.novinky.cz/…at-lidi.html?…At se na mne nikdo nezlobi-brat si pujcku je jedna vec.
Zneuzivat ale ve velkem lidi,to je vec druha! :poblion:
Ono by stačilo, kdyby tomu dlužníkovi dali jenom penále a odměnu pro soukromého exekutora by zrušili, pt to jsou částky, že to není možný :cert: Ale to by se musely změnit zákony :cert:
No, to by potom ale meli soukrome exekutory „zrusit“ uplne ze, protoze za dekuji nepracuje nikdo a nekdo to platit musi… souhlasim s tim, ze odmeny jsou mnohdy prestrelene a nemoralni, stejne tak postup nemaji vsichni uplne „koser“… ale nejde pausalizovat.
Na exekutorske urady dochazim uz docela dlouho a ti „hnusni bezcitni hajzlove“ tvorili tak 10 % celku… :think:
Jo, mohli by je zrušit úplně, pt jsou to fakt zloději. Státní exekutoři tyhle peníze nikdy neuvidí. Ty odměny jsou fakt přemrštěné. Ten člověk dluží třeba 500 Kč a odměna exekutorovi je třeba 30 tisíc, tak kde to jsme :cert: :zed:
A tu částku si spočetla jak?
To jsem nepočítala já, to bylo několikrát v TV, tak nevím, jak to oni počítají.
Aha, já myslela,že když hážeš cifry, tak že to víš. Ta vymáhaná částka se neskládá jenom z odměny exekutora, ale i soudních poplatků a odměn advokátů.
Tak to asi v TV zkreslili, četli tam ty položky a ta odměna byla fakt takhle přemrštěná.

http://portal.gov.cz/zakon/330/2001

Tady si ty odměny můžeš nastudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 10:36

Ehm.
exekutor Vrána vám něco říká? Na dluh 60.000 včetně penále a výloh si napočítal 27.000,– odměnu, jediné co prozatím vykonal bylo zaslání tohoto dopisu s platebním příkazem.

• Citovat
  • Upravit
9649
20.2.12 10:59
Anonymní píše:
Ehm.
exekutor Vrána vám něco říká? Na dluh 60.000 včetně penále a výloh si napočítal 27.000,– odměnu, jediné co prozatím vykonal bylo zaslání tohoto dopisu s platebním příkazem.

Ano, exekutor Vrana mi hodne rika… je tvrdy, nedela ulevy, nicmene, pokud se clovek snazi, vzdy vbychazi vstrict, povoluje splatkove kalendare, kdyz vidi, ze splacite, klidne Vam mesic dva odpusti… ;)

Ta prace neni jeno zaslani dopisu… ;) Bavi me, jak si vsichni mysli, ze oni jsou ti, co vas do dluhu dostavaji!!!!
Co znamena DLUH 60 000 Kc??? Mas v tom vsechno? Jistinu? Sankce? Penale? Aby jsi mela predstavu, tech 27 000 je mozna odmena exekutora, nicmene on sam si to neda do kapsy… ;) Plati si advokaty, koncipienty, znalce, odhadce… a nekdo to zaplatit bohuzel musi…

Mozna vypadam, ze se jich zastavam, ale to tak pravda uplne neni, ty odmeny jsou opravdu zbytecne vysoke, ale lide nevidi do struktury a vypousti bludy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 11:26
Barca12345 píše:
Anonymní píše:
Ehm.

Ano, exekutor Vrana mi hodne rika… je tvrdy, nedela ulevy, nicmene, pokud se clovek snazi, vzdy vbychazi vstrict, povoluje splatkove kalendare, kdyz vidi, ze splacite, klidne Vam mesic dva odpusti… ;)

Ta prace neni jeno zaslani dopisu… ;) Bavi me, jak si vsichni mysli, ze oni jsou ti, co vas do dluhu dostavaji!!!!
Co znamena DLUH 60 000 Kc??? Mas v tom vsechno? Jistinu? Sankce? Penale? Aby jsi mela predstavu, tech 27 000 je mozna odmena exekutora, nicmene on sam si to neda do kapsy… ;) Plati si advokaty, koncipienty, znalce, odhadce… a nekdo to zaplatit bohuzel musi…

Mozna vypadam, ze se jich zastavam, ale to tak pravda uplne neni, ty odmeny jsou opravdu zbytecne vysoke, ale lide nevidi do struktury a vypousti bludy… :think:

Ano, v 60.000,– jsou již zahrnuty penale, sankce, jistina.
Přiznáváš tedy, že si může exekutor naúčtovat odměnu i ve výši 27.000,– a ne max. 7.000,– jak jsem četla výše. Také si odporuješ „nedělá úlevy - vždy vychází vstříc“ a navíc to není pravda. Vím, že jeho práce za 27.000,– není za zaslání dopisu, psala jsem, že co zatím udělal bylo jedno zaslání dopisu s platebním příkazem, kde k dluhu byla naúčtována i jeho odměna. Takže pokud bych ihned zaplatila 87.000,– mám klid, dluh z krku a on by za to zaslání dopisu opravdu inkasoval oněch 27.000,– v kterých se dozajista původně počítalo i s vymáháním, výjezdy atd.

• Citovat
  • Upravit
9649
20.2.12 11:32

Nedela ulevy ve smyslu - proste ti neodpusti z dluhu ani korunu… ;) vyjde ti vstrict, kdyz vidi, ze se snazis…
Pokud mas dluh 60 tis a exekutor chce 27. tis a ty tedy zaplacenim 87 tis exekuci ukoncis, neni to jen odmena exekutora, ale i veskere naklady vznikle s rizenim…

Je tezko psat, proc je to tak ci tak, kdyz nevidim ostatni dokumenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.16 07:33

Ahoj holky, promiňte ale musím psát anonymně. Dostala jsem se do situace kdy mi přišel dopis od exekutora, že mám zaplatit 30tis, bohužel dluh nemohu zaplatit celý. Příští týden chci jet přímo za exekutorem a snažit se dohodnout, ale bojím se že to bude k ničemu a na návrh mých splátek třeba 1000kč měsíčně nepřistoupí. Bohužel více si měsíčně dovolit nemohu. Myslíte, že se dá dohodnout na takové splátce? Známá mi říkala, že ne, bude potřeba dluh splatit za 2-6 měsíců a to rozhodně nemohu dát dohromady. Bohužel je to vina býv. přítele a částečně i moje, že jsem nereagovala dřív, nyní mi chtějí prodat půlku domu. Nikdo mi nic nepůjčí, musím to vyřešit sama. Děkuji za jakékoliv rady

• Citovat
  • Upravit
17.5.16 07:37

Za zkoušku nic nedáš, záleží, jak se exekutor v daný den vzbudí.
Nic ale nepíšeš o práci, co takhle třeba brigáda o víkendu a splatit exekuci co nejdříve? 30 tis zase není tak moc, aby ti prodávali půlku baráku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.16 07:46

Brigádu mám, díky ní si mohu dovolit těch 1000kč/měs. Vydělám si málo. Jsem samoživitelka. Vím, že jsou na tom lidi hůř. Ale s exekutorama nikdy nevíš, jak se rozhodnou. Řešit to chci a jedu kvůli tomu přes půlku republiky. Na telefony ani emaily mi nikdo nereaguje

• Citovat
  • Upravit
72725
17.5.16 07:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky, promiňte ale musím psát anonymně. Dostala jsem se do situace kdy mi přišel dopis od exekutora, že mám zaplatit 30tis, bohužel dluh nemohu zaplatit celý. Příští týden chci jet přímo za exekutorem a snažit se dohodnout, ale bojím se že to bude k ničemu a na návrh mých splátek třeba 1000kč měsíčně nepřistoupí. Bohužel více si měsíčně dovolit nemohu. Myslíte, že se dá dohodnout na takové splátce? Známá mi říkala, že ne, bude potřeba dluh splatit za 2-6 měsíců a to rozhodně nemohu dát dohromady. Bohužel je to vina býv. přítele a částečně i moje, že jsem nereagovala dřív, nyní mi chtějí prodat půlku domu. Nikdo mi nic nepůjčí, musím to vyřešit sama. Děkuji za jakékoliv rady

zkus to.. za 30 tis Ti půlku domu neprodají, už existují stropy, kdy za pár tisíc nemůžeš přijít o nemovitost.. Co se týče zbytku - evidentně jsi o tom věděla, takže asi tak - když to neřešíš, nediv se.. co si můžeš a nemůžeš dovolit - musí Ti zůstat živ. minimum, víc netřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.16 07:52

@martina.se Bohužel prodají půl domu v dražbě za cenu hodně nízkou, vyplatí z toho dluh a zbytek mi vyplatí.

• Citovat
  • Upravit
19198
17.5.16 07:57
@Anonymní píše:
@martina.se Bohužel prodají půl domu v dražbě za cenu hodně nízkou, vyplatí z toho dluh a zbytek mi vyplatí.

Máš i jiné dluhy? @martina.se má pravdu, dražit můžou pouze v případě, že jistina je 30 tisíc, pokud má celý dluh 30 tisíc, tak k dražbě nedojde. Pouze v případě, že bys měla i další dluhy. Oni Ti dali jen plombu na katastr, to neznamená, že budou hned dražit. Jinak 1000kč měsíčně je samozřejmě málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.16 07:58
@Anonymní píše:

Mě tady cosik smrdí. Píšeš, že máš dluh pouhých 30 tisíc, ale prodají ti půl baráku? Máš to jako písemně v ruce? Přímo od nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
17.5.16 08:03
@hudečice píše:
Mě tady cosik smrdí. Píšeš, že máš dluh pouhých 30 tisíc, ale prodají ti půl baráku? Máš to jako písemně v ruce? Přímo od nich?

Nic jí neprodávají, jen má plombu na katastru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.16 08:08
@Kikuška90 píše:
Nic jí neprodávají, jen má plombu na katastru :roll:

Kvůli 30 tisícům? To je psycho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek