Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ananta píše:
Mag, já to vím, psala jsem výše o systému penalizací i úroků. Odměna cca 12 tisíc (kdyžtak mě oprav) za dluh 30 tisíc ti připadá morální? Mě ne.
Ale tech 30 tis v to pripade nebyla konecna vymahatelna castka, protoze odmeny jsou z CELKOVE CASTKY"… To znamene jistina, uroky, sankce a penale…
Michaella69 píše:
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru
Takto bych „pujcku pujckou“ klidne resila, nicmene s tim, ze bych mela v hlave usporadane, ze je to na tu dobu nez ji splatim pujcka posledni… prece jen banky nabizeji mnohem lepsi uroky nez jake ma ted zakladatelka penale a nez exekutorovi vse poplati po 500 Kc, muze to byt klidne i dvakrat tolik, pokud si pujci dejme tomu 150 000 tis v ceske sporitelne, preplati rozhodne mnohem mene… ![]()
Barčo jo, tohle byl zrovna ten případ, kdy si exekutor dal dvě odměny a rozdělil ten dluh na dvě částky a já jsem volala po všech čertech a nikdo mi nedokázal říct proč. A taky to byl ten případ, kdy původní dluh byl několik stovek a dotyčný vůbec nevěděl, že někde dluží.
Barca12345 píše:Michaella69 píše:Takto bych „pujcku pujckou“ klidne resila, nicmene s tim, ze bych mela v hlave usporadane, ze je to na tu dobu nez ji splatim pujcka posledni… prece jen banky nabizeji mnohem lepsi uroky nez jake ma ted zakladatelka penale a nez exekutorovi vse poplati po 500 Kc, muze to byt klidne i dvakrat tolik, pokud si pujci dejme tomu 150 000 tis v ceske sporitelne, preplati rozhodne mnohem mene…
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru
Naprosty souhlas.
Zakladatelko a co na to vsechno rika tvuj partner?
Jak se k tomu stavi?
Bere to jako pouze tvou vec a nebo je ochoten ti s placenim a vyresenim pomoci? Je bezesporu pravda, ze bankovni pujcka by vas z te osemetne situace mohla dostat, ale to by musel byt pritel charakter!!!
sophinka píše:Michaella69 píše:o to jde,víš
Jejda, lidi, dejte jí pokoj!!!! Těch důvodů, proč věci dělá tak nebo onak může být tuna!!! Vy jste chybu nikdy neudělali??? Na moralizování je teď fakt pozdě. Udělala chybu, na tu nabalila další a další… A taky si tu zkušenost slušně zaplatí. Nestačí to?? Co si myslíte, že svejma řečma tedy vyřešíte? Chcete jí pomoct, poradit? Tak raďte, ale nerýpejte, ne? Je to zbytečný. Myslím, že už tu padla spousta rad, a pokud zakladatelka chce, tak si z toho vybere a začne to řešit. Ale jako předhazovat jí, jak je nezodpovědná a nevím, co… K čemu to je? Fakt nechápu!!!
Já si myslím, že se ani nesnaží svýmu dluhu vyhnout, jen netuší do čeho by se mohla dostat. A možná si neuvědomuje závažnost… Tak to bejvá dost často a určitě není jediná na světě. A pomoct jí, aby si uvědomila, do čeho se dostala, se dá i jinak než rejpáním… Nebo si potřebujete na někom ulevit???jen se jí zvedl dluh a ona hledá možnosti jak se placení vyhnout . myslím,že jinak by tady nemoralizoval nikdo
Milá Sophinko, a ty jsi kdo, že tak soudíš? Bůh??? Může se ti to zdát, jak chce, ale nevíš vůbec nic! Neznáš celou její situaci a stejně soudíš… Trochu nechápu už jen vzhledem k tomu, čemu věříš
Ale to sem nepatří…
Ať si dělá zakladatelka, co chce… Dluhu se tak jako tak nevyhne… A buď to pochopí a začne s tím něco dělat a nebo si za svou zkušenost zaplatí o to víc. Ale za to ji není třeba soudit a ani považovat za chudáka…
Zakladatelko máš jen dvě možnosti pokud se enchceš v budoucnu ocitnout v průseru jak hrom..bud zavoláš exekutorovi a prostě se domluvíš na rozumných splátkách protože při téhlé částce je 500 celkem k prdu nebo si kvůli tobě přítel vezme půjčku a bduete splácet rozumné úroky.Každopádně nemůžeš spoléhat na to že z rodičáku ti nic nevezmou a hledat okliky aby nevzali nic příteli..to se mi teda nelíbí protože máte resp čekáte spolu dítě,bydlíš u něj a on tě živí,jste prostě rodina a nyt za to nemůže hold ti bude muset pomoct.Za blbost se platí.
BTW:proč sakra když vímž e mám dluh to neřeším hned a nehcám aby to došlo tkahle daleko????to nepochopím fakt
kattkka píše:Barca12345 píše:Naprosty souhlas.Michaella69 píše:Takto bych „pujcku pujckou“ klidne resila, nicmene s tim, ze bych mela v hlave usporadane, ze je to na tu dobu nez ji splatim pujcka posledni… prece jen banky nabizeji mnohem lepsi uroky nez jake ma ted zakladatelka penale a nez exekutorovi vse poplati po 500 Kc, muze to byt klidne i dvakrat tolik, pokud si pujci dejme tomu 150 000 tis v ceske sporitelne, preplati rozhodne mnohem mene…
S tím problémem, že zakladatelce nikdo žádnou půjčku pravděpodobně nedá. A brát si půjčku na jméno někoho jiného, se mi opravdu nezdá jako moc dobré řešení
To bych si dovedla představit tak u manželů…
Michaella69 píše:sophinka píše:Michaella69 píše:o to jde,víš
Jejda, lidi, dejte jí pokoj!!!! Těch důvodů, proč věci dělá tak nebo onak může být tuna!!! Vy jste chybu nikdy neudělali??? Na moralizování je teď fakt pozdě. Udělala chybu, na tu nabalila další a další… A taky si tu zkušenost slušně zaplatí. Nestačí to?? Co si myslíte, že svejma řečma tedy vyřešíte? Chcete jí pomoct, poradit? Tak raďte, ale nerýpejte, ne? Je to zbytečný. Myslím, že už tu padla spousta rad, a pokud zakladatelka chce, tak si z toho vybere a začne to řešit. Ale jako předhazovat jí, jak je nezodpovědná a nevím, co… K čemu to je? Fakt nechápu!!!
Já si myslím, že se ani nesnaží svýmu dluhu vyhnout, jen netuší do čeho by se mohla dostat. A možná si neuvědomuje závažnost… Tak to bejvá dost často a určitě není jediná na světě. A pomoct jí, aby si uvědomila, do čeho se dostala, se dá i jinak než rejpáním… Nebo si potřebujete na někom ulevit???jen se jí zvedl dluh a ona hledá možnosti jak se placení vyhnout . myslím,že jinak by tady nemoralizoval nikdo
Milá Sophinko, a ty jsi kdo, že tak soudíš? Bůh??? Může se ti to zdát, jak chce, ale nevíš vůbec nic! Neznáš celou její situaci a stejně soudíš… Trochu nechápu už jen vzhledem k tomu, čemu věříš
Ať si dělá zakladatelka, co chce… Dluhu se tak jako tak nevyhne… A buď to pochopí a začne s tím něco dělat a nebo si za svou zkušenost zaplatí o to víc. Ale za to ji není třeba soudit a ani považovat za chudáka…Ale to sem nepatří…
věř že kdybych soudila mluvila bych jinak
jen hodnotím situaci. a kde bereš slova typu chudák nevím ,to jsem nikde nepsala.
sophinka píše:Michaella69 píše:věř že kdybych soudila mluvila bych jinaksophinka píše:Michaella69 píše:o to jde,víš
Ať si dělá zakladatelka, co chce… Dluhu se tak jako tak nevyhne… A buď to pochopí a začne s tím něco dělat a nebo si za svou zkušenost zaplatí o to víc. Ale za to ji není třeba soudit a ani považovat za chudáka…Ale to sem nepatří…
jen hodnotím situaci. a kde bereš slova typu chudák nevím ,to jsem nikde nepsala.
Nereaguju jen na tebe
Michaella69 píše:kattkka píše:S tím problémem, že zakladatelce nikdo žádnou půjčku pravděpodobně nedá. A brát si půjčku na jméno někoho jiného, se mi opravdu nezdá jako moc dobré řešeníBarca12345 píše:Naprosty souhlas.Michaella69 píše:Takto bych „pujcku pujckou“ klidne resila, nicmene s tim, ze bych mela v hlave usporadane, ze je to na tu dobu nez ji splatim pujcka posledni… prece jen banky nabizeji mnohem lepsi uroky nez jake ma ted zakladatelka penale a nez exekutorovi vse poplati po 500 Kc, muze to byt klidne i dvakrat tolik, pokud si pujci dejme tomu 150 000 tis v ceske sporitelne, preplati rozhodne mnohem mene…
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru![]()
Pokud by si ji vzal pritel.Jedno jestli manzel nebo pritel.
kattkka píše:Michaella69 píše:Pokud by si ji vzal pritel.Jedno jestli manzel nebo pritel.kattkka píše:S tím problémem, že zakladatelce nikdo žádnou půjčku pravděpodobně nedá. A brát si půjčku na jméno někoho jiného, se mi opravdu nezdá jako moc dobré řešeníBarca12345 píše:Naprosty souhlas.Michaella69 píše:Takto bych „pujcku pujckou“ klidne resila, nicmene s tim, ze bych mela v hlave usporadane, ze je to na tu dobu nez ji splatim pujcka posledni… prece jen banky nabizeji mnohem lepsi uroky nez jake ma ted zakladatelka penale a nez exekutorovi vse poplati po 500 Kc, muze to byt klidne i dvakrat tolik, pokud si pujci dejme tomu 150 000 tis v ceske sporitelne, preplati rozhodne mnohem mene…
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru![]()
Ja si to treba u sebe a pritele predstavit dokazu, kdybychom takovy problem meli resit, udelala bych to pro nej stejnetak, jako on pro me - samozrejme, za podminek stastneho vztahu a duvery… proto se ptam, jak na to nahlizi zakladatelcin partner… ![]()
Michaella69 píše:sophinka píše:Nereaguju jen na tebeMichaella69 píše:věř že kdybych soudila mluvila bych jinaksophinka píše:Michaella69 píše:o to jde,víš
No, jenze ja jsem nepouzila slovo „chudak“ tak, jak to zni, kdyz ho vytrhnes z kontextu!!!!!
Barca12345 píše:Michaella69 píše:No, jenze ja jsem nepouzila slovo „chudak“ tak, jak to zni, kdyz ho vytrhnes z kontextu!!!!!sophinka píše:Nereaguju jen na tebeMichaella69 píše:věř že kdybych soudila mluvila bych jinaksophinka píše:Michaella69 píše:o to jde,víš
jéjda, proč to furt zkoumáte?! Chtěla jsem říct, že není třeba se dělit na fanoušky a protivníky zakladatelky. Nejsem ani jedno. Nenazývala bych ji ani padouchem, kterej se snaží vyhnout dluhům, ani chudákem, ani nikým… Ať se třeba tomu dluhu snaží vyhnout nebo nee… To je vše ![]()
o to jde,víš
jen se jí zvedl dluh a ona hledá možnosti jak se placení vyhnout . myslím,že jinak by tady nemoralizoval nikdo