Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vahala jsem zda napsat nebo ne kdysi davno jsem si vzala pausal ktomu telefon mela jsem zaplatit tisic korun smenku samozrejme jsem se nato vy…kdybych vedela co me ceka asi bych to radeji zaplatila jsem ponaucena,mela jsem i exekuci na rodicak strhavali mi 680kc dostala jsem i exekuci na ucet kde jsem mela rodicak ste tisicovky bylo 21tisic ktere jsem zaplatila byla jsem stastna zeto mam za sebou ale bohuzel ktomu jeste byla smluvni pokuta kterou jsem si taky zaplatila bylo to pres 14tisic s exekutorem nebyla zadna domluva bohuzel jsem tenkrat byla tehotna a navic se na me vykaslal otec deticek nasel si jinou…exekutori prijeli loni v zari kdyz jsem sla s detma do skolky,pobavily jsme se venku rekla jsem jim at chvilku pockaji ze zavedu maleho jen do skolky a to sejim nelibilo zacaly byt sprosty davat mi 5minut jinak vykoupnou dvere atd tak jsem maleho nesla dat do skolky sly jsme dovnitr vte dobe mela mala rok a ty H…a situ vklidecku chodily vbotach zabavovaly veskerou elektroniku pracku lednicku atd ale postylku kocarek ne toje vubec nezajimalo dopadlo to tak zemi muj extchan pujcil a ja muto ted splacim…ponaucena jsem az az a už nikdy to nechci zazit ![]()
Ananta píše:
Mag, já to vím, psala jsem výše o systému penalizací i úroků. Odměna cca 12 tisíc (kdyžtak mě oprav) za dluh 30 tisíc ti připadá morální? Mě ne.
Je pravda, že exekutorské odměny jsem nikdy nepočítala, ale 12 tis. mi přijde moc, počítala jsem cca 7 tis. Z kterých usdtanovení vyhlášky o odměně a náhradách soudního exekutora vycházíš?
Mě by zajímalo, kdy zakl. chtěla ten dluh splácet
Předtím nesplácela,teď se jí to nehodí, až se narodí mimi, tak se jí to hodit nebude tuplem atd. myslím, zakl. že máš nejvyšší čas teď, protože až se dítě narodí, tak to bude těžší a těžší a finanční nároky dítěte budou stoupat. Když jsou jenom dospělí, tak to vždycky jde nějak udělat, aby se ušetřilo. S dětma to bolí víc.
A nebylo by nejlepší dohodnout se s přítelem, sáhnout na to jeho spoření, nebo vzít půjčku z banky a zaplatit exekutora najednou? Přeci jen v bance nejsou tak vysoké úroky a pokud by jste pravidelně spláceli po menších částkách, sice by to bylo na pár let, ale měli by jste jistotu, že vás nevybere exekutor
![]()
Ty splátky bance bys pak mohla platit ty z mateřské…
Ale jinak fakt nechápu, jak se lidi můžou dostat do takové situace
.
Vůbec nerozumím tomu, jak je možné půjčit si 30 tisíc a pak splácet 120… Asi na to nemám hlavu. Navýšení splátek je možné snad jen v případě, že je to psané ve smlouvě, nebo ne? A pokud by to v té smlouvě bylo, tak bych na to nepřistoupila ani náhodou. Škoda, že se lidi nepoučí ![]()
Dajdula píše:
Mě by zajímalo, kdy zakl. chtěla ten dluh splácetPředtím nesplácela,teď se jí to nehodí, až se narodí mimi, tak se jí to hodit nebude tuplem atd. myslím, zakl. že máš nejvyšší čas teď, protože až se dítě narodí, tak to bude těžší a těžší a finanční nároky dítěte budou stoupat. Když jsou jenom dospělí, tak to vždycky jde nějak udělat, aby se ušetřilo. S dětma to bolí víc.
moje slova ![]()
Nechci moralizovat.Ale ten dluh tam jiz nejakou dobu je zajima me proc si do takove situace zakladatelka poridi dite to je fakt vyborne.
500kc na dluh 120tisic je hodne malo.
Nemam rada kdyz by si nekdo vzal pujcku na splaceni dluhu ale v tomhle pripade by to bylo asi nejlepsi aby si pritel vzal pujcku pokud samozrejme zakladatelka toho nema vic pak by to bylo k nicemu.Nesouhlasim ale myslim si ze porad lepsi splacet 2000 na pujcku a nekde vyskudlat a po case jit na brigadu a vrazet vse do pujcky nez takhle.
mag píše:Ananta píše:Je pravda, že exekutorské odměny jsem nikdy nepočítala, ale 12 tis. mi přijde moc, počítala jsem cca 7 tis. Z kterých usdtanovení vyhlášky o odměně a náhradách soudního exekutora vycházíš?
Mag, já to vím, psala jsem výše o systému penalizací i úroků. Odměna cca 12 tisíc (kdyžtak mě oprav) za dluh 30 tisíc ti připadá morální? Mě ne.
Ono to v tom základu může být kolem těch 7000,– Kč, ale jsou tam další položky, které si účtujou. Často se třeba stalo, že ten dluh byl rozdělený z nějakého důvodu na dvě částky (psáno na jednom příkazu) a odměna exekutora dvakrát. Volala jsem od čerta k dáblu a nikdo mi nebyl schopen podat nějaké vysvětlení. Já jsem to ale nedělala na profi úrovni, posílala jsem ty lidi pak do poraden.
http://calc.rozhodnene.cz/…na-exekutora
tady na té stránce jsem našla nějakou vyhlášku… ale ono už to začíná tou lichvou, úroky a nehoráznými penále, pak to skáče i tomu exekutorovi, když to sečteš, tak dost lidí to vzdá, kličkuje a neplatí, protože jsou to opravdu strašné částky.
kattkka píše:
Nechci moralizovat.Ale ten dluh tam jiz nejakou dobu je zajima me proc si do takove situace zakladatelka poridi dite to je fakt vyborne.
500kc na dluh 120tisic je hodne malo.
Nemam rada kdyz by si nekdo vzal pujcku na splaceni dluhu ale v tomhle pripade by to bylo asi nejlepsi aby si pritel vzal pujcku pokud samozrejme zakladatelka toho nema vic pak by to bylo k nicemu.Nesouhlasim ale myslim si ze porad lepsi splacet 2000 na pujcku a nekde vyskudlat a po case jit na brigadu a vrazet vse do pujcky nez takhle.
souhlas ![]()
zakladatelko, taky nechci rýpat, ale přijde mi, že pro tebe je prioritou se prostě vyhnout zaplacení,
nehledáš řešení té situace (jak už bylo řečeno, kdyby jsi chtěla, tak jsi už dávno sama byla aktivní a snažila se to urovnat, ať už se dohodnout s exekutorem na splátkovém kalendáři, nebo v této situaci se mi opravdu jeví jako hodně rozumný nápad úvěr u banky)
Jo a můžu říct, že některé případy byly tak absurdní (a to se děje od dob, kdy nemusí společnosti, kterým dlužiš, doručit do vlastních rukou dopis o tom že vůbec dlužíš, takže se to dotýká i lidí, kteří jednoduše nějakou stovku někde zapomněli zaplatit a pak jim najednou dojde dluh s penále a odměnou exekutora a je z toho několik nemálo tisíc) že já osobně si pravidelně obvolávám všechny instituce kde jsem kdy co platila nebo platím a dotazuji se zda je všechno v pořádku, taky jsem si nechala vyjet bezdlužnost a opravdu se bojím, aby na mě někde něco nevyskočilo o čem nevím.
Ananta píše:
Jo a můžu říct, že některé případy byly tak absurdní (a to se děje od dob, kdy nemusí společnosti, kterým dlužiš, doručit do vlastních rukou dopis o tom že vůbec dlužíš, takže se to dotýká i lidí, kteří jednoduše nějakou stovku někde zapomněli zaplatit a pak jim najednou dojde dluh s penále a odměnou exekutora a je z toho několik nemálo tisíc) že já osobně si pravidelně obvolávám všechny instituce kde jsem kdy co platila nebo platím a dotazuji se zda je všechno v pořádku, taky jsem si nechala vyjet bezdlužnost a opravdu se bojím, aby na mě někde něco nevyskočilo o čem nevím.
Zaujala mě ta bezdlužnost..o tu zažádám kde? ![]()
Jejda, lidi, dejte jí pokoj!!!! Těch důvodů, proč věci dělá tak nebo onak může být tuna!!! Vy jste chybu nikdy neudělali??? Na moralizování je teď fakt pozdě. Udělala chybu, na tu nabalila další a další… A taky si tu zkušenost slušně zaplatí. Nestačí to?? Co si myslíte, že svejma řečma tedy vyřešíte? Chcete jí pomoct, poradit? Tak raďte, ale nerýpejte, ne? Je to zbytečný. Myslím, že už tu padla spousta rad, a pokud zakladatelka chce, tak si z toho vybere a začne to řešit. Ale jako předhazovat jí, jak je nezodpovědná a nevím, co… K čemu to je? Fakt nechápu!!!
Já si myslím, že se ani nesnaží svýmu dluhu vyhnout, jen netuší do čeho by se mohla dostat. A možná si neuvědomuje závažnost… Tak to bejvá dost často a určitě není jediná na světě. A pomoct jí, aby si uvědomila, do čeho se dostala, se dá i jinak než rejpáním… Nebo si potřebujete na někom ulevit???
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!
Přeju hodně zdaru ![]()
Mrkni se tady
http://www.centralniregistrdluzniku.cz/…luznosti.htm
Já jsem si to dělala on-line, už je to pár měsíců, ale něco se za to platí.
Ananta píše:
Barčo, už jsou podány žaloby na exekutory, dokonce co vím i došlo k rozsudkům, lidi se začínají soudit, bohužel to jde pomalu, protože je drahé se soudit, můžeš prohrát a vyžaduje velkou odvahu jít se soudit o exekuci, prostě není morální a možné i se všemi poplatky za řízení, aby někomu narostl dluh i 50 násobně, 100 násobně a víc a to se děje (ze 30 Kč na 12000kč? Si to spočítej), já jsem v tom okrajově taky dělala, protože mí klienti často exekuce měli a vím co se tam děje za zhovadilosti. Pokud nejsi sama exekutor, tak nechápu jak to můžeš obhajovat.
A ja neco obhajuju???
Akorat nesouhlasim s tim, ze kazdy kdo ma exekuce je chudak…
No a zakladatelka pro me neni ten chudak… ![]()
Ne to opravdu nechci, kdybych nebyla na rizikovém a co chvíla neležela v nemocnici, chodila bych aspoň po brigádách. Ale ona ta hospitalizace taky není zdarma.