Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechci nic rikat, ale bydlis s pritelem, se kterym jsi tehotna, spravne? pokud bys byla sama, tehotna a byla nezametnana, bez podpory hmotne nouze a mas jak prokazat, ze nemas jak splacet, tak sepises zadost a da se domluvit, ze splacet zacnes k tomu a tomu datu nebo posilat byt jen blby petikilo nez budes brat rodicak, stejne ale budou patrat jestli nekde nemas nejakej majetek…ale vzhledem k tmu, ze bydlis s pritelem, se kterym cekate miminko, ma vůci tobe vyzivovaci povinnost, takze ti se splatkama muze pomoct, to ze setrite kazdou korunu na mimi je moc zajmat nebude.....ackoliv to chapu
Je pravda, že si tě najdou. Já jsem se tomu vyhýbala, nastěhovala jsem se k přítelovi a nic mu neřekla. Trvalý pobyt jsem tam neměla a po půl roce mi tam přišel dopis z exekutorského úřadu
Tak jsme to zaplatili, ale je vážně pravda, že si tě najdou kdekoliv ![]()
moje znama exekuci na Rp ma, nevim kolik ji nechavaji, ale podle toho co mluvila, tak toho moc nebylo, bydlale s pritelem v rodinnem dome jeji matky… kde teda nebral nic - to je az posledni moznost, njedrive zabvuji penize nez veci…
ArankaC. píše:
Ahoj, buď v klidu, pokud máš tp na měštském úřadě, tak na tebe v podstatě nemůžou.
Ale můžou. Exekutor může zabavovat tam, kde se DOMNÍVÁ, že má dlužník svůj majetek. Čili pokud tazatelka bydlí u přítele, může exekutor klidně přijít zabavovat tam. Je pravda, že nemůže zabavit majetek přítele, ovšem pokud do bytu přijde v době, kdy v něm nikdo nebude, tak prostě majetek sepíše a olepí (a případně časem odveze) a pokud něco z toho bude přítele, tak bude na něm, aby podal k soudu vylučovací žalobu, ve které doloží, že se jedná o jeho věci. Což se může táhnout a stát peníze.
Jinak z rodičáku jí exekutor nic moc nezabaví, protože jí bude muset nechat nezabavitelné minimum na ni a na dítě - nechce se mi hledat přesná čísla, ale bude to kolem sedmi tisíc, čili by jí měl zůstat celý rodičák ve zmiňované výši. Může se stát, že pokud bude mít peníze u sebe ve chvíli, kdy ji exekutor navštíví, tak jí je sebere prakticky všechny (v tomhle případě myslím musí zůstat jenom tisíc korun), ale to by byla sakra velká náhoda.
Teď mě ještě napadá, že může dát exekuci na účet - nevím, jestli se to bude týkat i účtů, na které se postupně mají posílat veškeré sociální dávky, nebo jestli ty budou z exekuce vyloučené. Protože jakmile exekutor zablokuje účet, tak už se majitel účtu k penězům na něm nedostane. Teoreticky má nárok na výplatu nějakého minima (tuším životního, ale nevím přesně), ale jsou spory o to, jestli každý měsíc, nebo jenom jednorázově po zablokování. Když jsem si hledala informace naposledy, tak banky tvrdily, že vyplácí jenom jednorázově a víc už jim systém nepovolí.
Příspěvek upraven 17.02.12 v 13:17
Anonymni, nechci byt zla, fakt ne, ale takove diskuze me vytaci!
Jak dlouho o dluhu vis? Proc uz jsi to neresila drive? Jak jsi domluvena s exekutorskym uradem?
Pokud budes spolehat na to, ze nic nemas a nic ti nemuzou zabavit, tak uz se to s tebou poveze cely zivot!!!! Protoze dokud exekuce pobezi, nikdy nic mit nebudes…
Je jedno u koho bydlis, je jedno, kde mas trvaly pobyt, proste pokud exekutor dojde k tvemu priteli, zabavi to co tam uvidi a pritel se tomu muze branit vylucovaci zalobou - pokud mate nejakou mslouvu o majetku, mozna to bude jednodussi, ale zalezi na tom jak je napsana… ![]()
Proste ti szejne nezbyva nic jineho, nez to zacit resit, popripade urychlene zkusit hledat nejakou brigadu a DOMLUVIT SE S EXEKUTOREM, protoze pokud to nechas plynout, sezere VAS to za ziva…
Anonymní píše:Teď vyžijeme z platu, ale až se mrně narodí, tak plíny se musí z něčeho zaplatit, do něčeho ho musím obléct atd a na to potřebujeme ten rodičák, musím počítat i s variantou, že nebudu moct kojit z nějakého důvodu a UM není levná záležitost
Je to vaše věc, jak se k dluhu postavit. Třeba já bych místo 3 tisíc na spoření posílala radši na svoje dluhy, protože ty ti porostou teda mnohem rychleji než výnosy na spoření. Každého volba, píšu jen jak se k dluhům stavím já a jaké mám zkušenosti s tím, když se člověk svým povinnostem vyhýbá. Jestli je to dluh u nějaké pochybné společnosti (což tipuju, když to šlo přes rozhodčí řízení), tak si nemyslím, že ti odpustí byť jedinou korunu a započítají si úroky do posledního halíře… kolik bylo lidí, kteří měli kvůli jedné blbé půjčce zničený život…
Nechci tě soudit, jen tě varovat ![]()
To já vím, že si mě najdou, já se před nimi neschovávám, přítel o tom ví, proto jsme sepsali tu smlouvu o majetku, je to všechno jeho, bohužel když něco kupujete a není to na splátky, na účtenkách jméno kupujícího není a jak se s ním pak budete dohadovat, že vám to opravdu nepatří? Mně můžou sebrat maximálně mobil. S exekutorem jsem mluvila, řekla jak na tom jsem, že nemám ani korunu natož 120tisíc na zaplacení. Postýlkuz a kočár sebrat nesmí ne? a naši postel? lednička je majitele bytu stejně jako sporák, skříně i pračka.
El-Brno píše:Anonymní píše:Teď vyžijeme z platu, ale až se mrně narodí, tak plíny se musí z něčeho zaplatit, do něčeho ho musím obléct atd a na to potřebujeme ten rodičák, musím počítat i s variantou, že nebudu moct kojit z nějakého důvodu a UM není levná záležitostJe to vaše věc, jak se k dluhu postavit. Třeba já bych místo 3 tisíc na spoření posílala radši na svoje dluhy, protože ty ti porostou teda mnohem rychleji než výnosy na spoření. Každého volba, píšu jen jak se k dluhům stavím já a jaké mám zkušenosti s tím, když se člověk svým povinnostem vyhýbá. Jestli je to dluh u nějaké pochybné společnosti (což tipuju, když to šlo přes rozhodčí řízení), tak si nemyslím, že ti odpustí byť jedinou korunu a započítají si úroky do posledního halíře… kolik bylo lidí, kteří měli kvůli jedné blbé půjčce zničený život…Nechci tě soudit, jen tě varovat
tak pokud mesicne 3 tisice sporis, tak bych rozhodne tu castku venovala na splaceni dluhu - cim driv , tim lip..
presne jak je reseno - sporeni ma urco nizsi urok zhodnoceni nez dluh urok minosovy, takze cele soreni ti je k prdu..
navic bych se snazila co nejvice umorit nez se dite narodi - do takove situace bych ho, chudacka privest nechtela..
Anonymní píše:
To já vím, že si mě najdou, já se před nimi neschovávám, přítel o tom ví, proto jsme sepsali tu smlouvu o majetku, je to všechno jeho, bohužel když něco kupujete a není to na splátky, na účtenkách jméno kupujícího není a jak se s ním pak budete dohadovat, že vám to opravdu nepatří? Mně můžou sebrat maximálně mobil. S exekutorem jsem mluvila, řekla jak na tom jsem, že nemám ani korunu natož 120tisíc na zaplacení. Postýlkuz a kočár sebrat nesmí ne? a naši postel? lednička je majitele bytu stejně jako sporák, skříně i pračka.
pokud prijde na tvrdy, sebere co ma hodnotu - a ty zpetne budes dokazovat ze je pracka majitele bytu - a pochybuju ze pri takovych problemech vas tam pak jeste necha bydlet ![]()
Já si teda taky myslím, že je lepší platit dluh než nějaké spoření
a když s přítelem čekáte dítě a žijete spolu, měl by si taky uvědomit, že ty dluhy se stebou potáhnou celý život, pokud to nebudeš splácet
já znám jednoho co odjel i do ciziny aby se tomu vyhnul a stejně mu to bylo k ničemu…našli si ho
Je třeba to vážně splácet, oni ti nic neodpustí
a ať z toho za pár let není třeba 500 tisíc nebo i víc…
Jo a moc bych tady nemoralizovala, protože je sice fakt, že za dluhy si každý může sám, ale u nás je exekuce tak na úrovni lichvy, vymáhané částky z počátečního dluhu jsou mnohonásobkem samotného dluhu a ti lidi to pak odmítají pochopitelně platit, protože je to likvidační.
Barca12345 píše:
Anonymni, nechci byt zla, fakt ne, ale takove diskuze me vytaci!
Jak dlouho o dluhu vis? Proc uz jsi to neresila drive? Jak jsi domluvena s exekutorskym uradem?
Pokud budes spolehat na to, ze nic nemas a nic ti nemuzou zabavit, tak uz se to s tebou poveze cely zivot!!!! Protoze dokud exekuce pobezi, nikdy nic mit nebudes…
Je jedno u koho bydlis, je jedno, kde mas trvaly pobyt, proste pokud exekutor dojde k tvemu priteli, zabavi to co tam uvidi a pritel se tomu muze branit vylucovaci zalobou - pokud mate nejakou mslouvu o majetku, mozna to bude jednodussi, ale zalezi na tom jak je napsana…
Proste ti szejne nezbyva nic jineho, nez to zacit resit, popripade urychlene zkusit hledat nejakou brigadu a DOMLUVIT SE S EXEKUTOREM, protoze pokud to nechas plynout, sezere VAS to za ziva…
Já tě chápu, a půjčku jsem splácela, bohužel byl to soukromník, který mi dal 49% úrok. Splácela jsem pravidelně, pak mi ale zvýšil splátku na 6500 a to už se nadolo utáhnout, vydělávala jsem 8000,–. Takkže platby byly opožděné a ne v požadované výši. Takže od smlouvy odstoupil v srpnu, prohnal to rozhodčím řízení, které skončilo 2.ledna měla jsem 5 dnů na zaplacení dlužné částky, úroků z prodlení, a nákladů na rozhodčí řízení a to dělá přesně 122680,–. Dohodnout se s ním nešlo takže je to přes exekutora. Ptám se, protože netuším co mě teď čeká
Ananta píše:
Jo a moc bych tady nemoralizovala, protože je sice fakt, že za dluhy si každý může sám, ale u nás je exekuce tak na úrovni lichvy, vymáhané částky z počátečního dluhu jsou mnohonásobkem samotného dluhu a ti lidi to pak odmítají pochopitelně platit, protože je to likvidační.
Maji jen to, co podepsali… prece kdyz podepisuju smlouvu, vim do ceho jdu, ne??? ![]()
Ananta píše:
ono taky trva nez se k exekuci prijde - da se to resit uz mnohem driv a jinak, bez pokut a odmen exekutora, ne? ![]()
zase tak rychle ty nase soudy nejsou aby nebyl cas se pred tim dohodnout…
Teď vyžijeme z platu, ale až se mrně narodí, tak plíny se musí z něčeho zaplatit, do něčeho ho musím obléct atd a na to potřebujeme ten rodičák, musím počítat i s variantou, že nebudu moct kojit z nějakého důvodu a UM není levná záležitost