Exekuce, nezaměstnaná a těhotná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaella69
17.2.12 16:06
kattkka píše:
Michaella69 píše:
tterka píše:
Michaella69 píše:
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru ;-)
Vy jste rychlíci, já vůbec nestíhám dočítat :lol:
Míšo, já bych tenhle případ půjčkou v bance řešila. A jen z toho důvodu, že banka má mnohem lepší úroky, než nějaký exekutor, nebo lichvář. Půjčku by si musel vzít zakladatelčin přítel - zakladatelka od banky žádnou půjčku nedostane. Žijí spolu, ona čeká jeho dítě, což je důvod, pro který nemůže do práce, tudíž je bez peněz. Přítel je nyní živitel a bude muset zakladatelce pomoct, protože když jí nepomůže, „chudák“ holka se z dluhů nevyhrabe… Být zakladatelkou, sepsala bych s přítelem dohodu, že buď bude půjčku bance hradit ona, nebo v případě rozluky mu to splatí za stejných podmínek, jaké on bude mít od banky… Nemyslím tím, že by si vzal půjčku jen tak na dobré slovo. Ale opravdu se obávám, že tady je banka jediné možné řešení :?
Že je to finančně výhodnější, to nepopírám ;-) o tom žádná… Ale aby příteli nehrozilo, že mu zůstane půjčka na krku, museli by sepsat nějakou smlouvu a tu by museli mít hodně dobře sepsanou… Aby mu nic nehrozilo… Ale to už je na nich ;-) Já hlavně vůbec nevím, jak se to vlastně mezi „přátelema“ :mrgreen: řeší. Já mám manžela a žijeme spolu až od tý doby, co jsme manželé, takže u nás je to prostě jednoduchý, všechno je společný a je jedno, jestli to vydělám já nebo on… Ale u „přátel“ se mi tohle všechno zdá jaksi komplikovanější a složitější… Něco on, něco já… No, nezávidím jim tu situaci a doufám, že zakladatelka z toho nějak vybruslí ;)
Proc komplikovanejsi.
Znam manzelstvi kde si hrajou na moje tvoje a kazdy plati pulku vydaju na dite na jidlo atd.
My sice papirove manzele nejsme ale jedem z jednoho.Mame i jeden ucet.A mimochodem kdyz mi ted skoncil RD a skolka neni tak zase jedem z jednoho ale tetokrat pritelove vyplaty.Zadny moje tvoje nase.

Protože to neznám a neumím si to představit, jak to „přátelé“ mezi sebou maj ;-) :mrgreen: Znám asi jen dva případy a ty si všechno dělí na moje a tvoje. Ale u manželů to neznám… Ale asi to má opravdu jak kdo ;-) Akorát já bych se fakt bála případného rozchodu…

• Citovat
  • Upravit
Michaella69
17.2.12 16:10

Já tu nechci hodnotit, co je lepší… Jestli manželství nebo partnerství.. Doufám, že to tak nevyznělo ;) Jen fakt nemám představu, jak to v takových vztazích bývá, protože kolem sebe mám fakt všehovšudy dva páry, co tak žijí…

Tak jsme se dostali od exekuce úplně někam jinam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2486
17.2.12 18:13

Michaello :-) mně to tak trochu vyznívá ironicky ti „přátelé“, ale třeba se pletu. Pro mě mezi partnery a manžely je jediný rozdíl a to papír na úřadě na základě kterého se pak jinak dělí majetek :-)

Příspěvek upraven 17.02.12 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
17.2.12 18:20

Tak to se omlouvám, nemyslela jsem to tak… Nechtělo se mi psát partneři protože to mi za moc připomíná regostrovaný pratnery… Bylo to myšleno spíš jako sranda, když přítel a přítelkyně… Ne ironicky ani posměšně ;-) Já jsem nikdy neuvažovala, že bych žila s přítelem, tak mi to fakt nic neříká a moc nevím, co si pod tím představit ;-)

• Citovat
  • Upravit
sophinka
17.2.12 18:31
Michaella69 píše:
Tak to se omlouvám, nemyslela jsem to tak… Nechtělo se mi psát partneři protože to mi za moc připomíná regostrovaný pratnery… Bylo to myšleno spíš jako sranda, když přítel a přítelkyně… Ne ironicky ani posměšně ;-) Já jsem nikdy neuvažovala, že bych žila s přítelem, tak mi to fakt nic neříká a moc nevím, co si pod tím představit ;-)

nevíš co si pod tím představit ? :lol: mají společnou domácnost,čekají dítě … tak jaký u nich vnímáš rozdíl . jsou na tom stejně jako manželé a tak by taky měli situaci řešit i když někdo z těch dvou donese do partnerství dluhy. někdo zas musí platit výživné …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.12 09:35

Holky, zakladatelka už asi téma opustila, tak si ho dovolím použít a poradit se s vámi ohledně jiné situace :kytka: .
Před dvěma lety jsem si koupila byt. Byla jsem sama, měla slušnou práci, hypo si mohla dovolit. Koupila jsem si 3+1, ať už je to bydlení napořád, a jen jako „přilepšení“ si sem nastěhovala spolubydlícího, co mi něco málo přidával.
Poté jsem poznala svého přítele, spolubydlící se odstěhoval a žijeme spolu s přítelem.
Vztah máme takovej průměrnej, mám ho ráda, vím že on mě, ve fůře věcí si rozumíme, hádáme se málo. Když tu čtu některé příběhy, běhá mi mráz po zádech a děkuju bohu že mám doma to co mám. Jenže má za sebou závislost na automatech a dluhy. Neřekl mi to hned, vlastně ani neví co kde pořádně dluží. Automaty už dlouho nehraje. Zato je dost hospodskej typ a kdyby mohl, byl by tam snad obden. Po mých protestech jsme uzavřeli dohodu, chodí dvakrát týdně, je schopnej dát deset piv a nějakýho panáčka a propije dost. Není zaměstnanej, pracuje jako OSVČ, do zaměstnání nechce aby mu nedali exekuci na plat, takhle dostává peníze v hotovosti. Trvalé bydliště má na úřadě, u mě nemá nic, ani ho nikde nehlásil jako korespondenční, není na zvonku ani na schránce, přesto věřím že exekutoři nejsou blbí a dřív či pozdějc na něj přijdou. Určitě dluží sociálku a zdrávku, nějaké pojistné za povinné ručení, nějakou nesplácenou kreditku, celkem to odhaduju na 300t, to o čem vím.
Odmítá to řešit. Tvrdí že nemá cenu se dohadovat na splátkových kalendářích, když nemá na to je pak platit. Vydělává různě, žádnej zázrak to není, na bydlení mi přispíval pár korun a dokud jsem chodila do práce, bylo mi to jedno. Prostě si hraje na mrtvýho brouka, tvrdí že to zaplatí až na to jednou bude mít ale nic pro to nedělá.
No a do toho jsem s ním neplánovaně otěhotněla. Teď jsem na MD, mám těsně před porodem. Na miminko se ohromně těší.
No a já mám strach a nevím jak to řešit. Sama nemám peníze na to abych mu z toho pomohla. Napadlo mě prodat velkej byt, kterej jsme spolu za poslední rok kompletně zrekonstruovali, a jít do menšího levnějšího. Jenže, nechci. Příčí se mi to, on sám to neřeší a já se nechci kvůli němu vzdávat bytu, na kterej jsem tak pyšná že ho mám. V koupi mě dost podpořili mí rodiče, jednak mám jejich barák v zástavě, jednak mě sami doporučili koupit spíš větší, i když jsem tenkrát byla sama a bála se velké splátky. Máme dohodu, že když bych to krátkodobě já sama nezvládla, pomůžou mi. Přece to teď neprodám a nepoužiju peníze na dluhy nezodpovědnýho partnera, proto mi ten barák do zástavy nepůjčovali.
Mohla bych ho vykopnout, ale tím nepomůžu sobě ani jemu. On bude někde v podnájmu platit víc, než dává tady mě, alimenty netuším jak dlouho by platil dobrovolně, s jeho přístupem by se na to spíš taky vykašlal a já je z něj budu tahat stejně marně jak všechny ostatní dluhy, a i těch pár korun co mi teď za bydlení dává by mi chybělo, až budu na RD, neměla bych to šanci zvládnout.
Vlastně tak nějak počítám s tím, že až na něj jednou přijdou, tak ho třeba zavřou :nevim: . Pak tu zůstanu sama a budu to muset řešit, ale nechci se toho bytu vzdávat předem.
Jde mi jen o to, že až nám jednoho krásnýho dne přijdou oblepit nábytek, těžko jim dokážu že on sem přišel akorát s pračkou a televizí.
Existuje nějaká možnost sepsat s právníkem třeba nájemní smlouvu, kde veškerej můj i jeho majetek v bytě vyjmenujem do posledního talíře, a u soudu mi to bude něco platný? Vím že chtějí doklady o koupi, ale doklad o koupi s mým jménem mám na úplný minimum věcí, asi jako každej.
Nebo jak byste to řešili na mém místě?

• Citovat
  • Upravit
Neprihl. Barca 12345
19.2.12 10:59

Nooo, ja bych to na tvem miste resila uplne jinak, ale to slyset nechces, no… (je to parchant a bude vam jen na obtiz - promin… :oops: )
Pokud ho ale vyhodit nechces, ale nechces na nej ani nic doplacet, tak okamzite k pravnikovi a ten ti poradi - jestli by stacila ta najemni smlouva, uredne overena, nebo soupis majetku . uredne overeny, to bohuzel jentak z hlavy nevim… Takze fakt urychlene k odbornikum!
Podivej se do budoucnosti strizlivym pohledem - on se svym pristupem nikdy nebude plnohodnotny partner, protoze nic platizt nehodla a ty uz budes cely zivot trnout, kdy prijdou vymahaci, kdy naseka mnohem vetsi dluhy, kdy zacne zase hrat bedny, nebo kdy zacne opravdu nekontrolovatelne chlastat - nerikam, ze to bude, ale lide s takovymi povahovymi rysy k tomu nemaji daleko!!!

Proto bych i doporucila zvazit, jestli je to opravdu clovek, ktery ma jit Vasemu synovi prikladem a ktery mu ma predavat vzorce chovani!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Neprihl. Barca 12345
19.2.12 11:02

A absolutne v zadnem pripade neprodavej svuj byt, nekupuj mensi a rozdil nedavej na jeho dluhy!!!!
Protoze z toho uz NIKDY NIKDY A NIKDY neuvidis ani korunu!!!
Vidis sama, ze neni perspektivni, ze nic nehodla resit a uz vubec ne splacet,proto se mu dluhy budou jen navysovat a nebude z nich cesta ven…

Dale, ty ted jeho dluhy poplatius, ale on nevypada, ze by se poucil a soc. a zdravsi asi platit nezacne ani ted a dluhyporostou znovu!!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.12 11:18

Barčo, děkuju. Připadám si paradoxně tak trochu jak „zlatokopka“, protože na to, na co potřebuju, z něj ty prachy nakonec vždycky nějak vyrazim. Takže když už domů třeba desítku přinese, a já mám na výběr jestli s ní zaplatit mojí hypo, nebo jeho socku a zdrávku, volím prostě hypo.
Na druhou stranu, kdyby nebyl se mnou, bydlel by někde v nájmu a taky by tu socku a zdrávku z toho nezaplatil, tak co.
Když ho vykopnu, tak si ten byt tuplem neudržim.
Jakej bude otec těžko říct, každopádně jsem ve střehu a vyhodit ho můžu vždycky.
Má cenu nějaká webová bezplatná právní poradna?

• Citovat
  • Upravit
9649
19.2.12 11:21

Urcite to ma cenu, ale nevim, jak rychle tam pracuji a za jak dlouho ti odpovi…
Co ho vyrazit a vzit si k sobe treba jeste jednu mamcu do podnajmu? Financne ti prispeje a muzete si casem hlidat ditka a dochazet na brigady!!!
Psala jsi, ze jsou tir odice ochotni pomoci, opravdu pouvazuj, jak te to muze do budoucna poznsmenat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 11:32

Rodiče jsou hodní, ale nijak movití, oba dělaj na tři směny ve fabrice, každou korunu maj vydřenou, takže těm o pomoc říct můžu a pomůžou, ale fakt jedině až nebude zbytí.
Já se snažim bejt opravdu objektivní a myslím si že on není parchant, ale „jen“ nezodpovědnej. Což není výhra :? , ale zůstat sama s dítětem taky ne.
Tu maminu do podnájmu si schovávám jako takový poslední východisko, šlo by to, zatím ale chci spíš pro prcka úplnou rodinu.
On drahej tvrdí, že ty jeho dluhy původně byly dost přes půl mega a z lecčeho se dokázal už vysekat, co se týče práce, tak maká jak barevnej, bohužel pro lidi který taky extra neplatěj takže teď zas dlužej jemu, třeba se z toho fakt postupně vyseká :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2486
19.2.12 12:32

Hlavně si ho nikdy neber nebo zle dopadneš. Jak si může tak šikovná ženská narazit někoho tak nezodpovědného. Mě by opravdu zajímalo, co vás některé na těhle typech přitahuje, já bych zdrhala jak by to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50127
19.2.12 12:38
Anonymní píše:
Barca12345 píše:
Anonymni, nechci byt zla, fakt ne, ale takove diskuze me vytaci!
Jak dlouho o dluhu vis? Proc uz jsi to neresila drive? Jak jsi domluvena s exekutorskym uradem?
Pokud budes spolehat na to, ze nic nemas a nic ti nemuzou zabavit, tak uz se to s tebou poveze cely zivot!!!! Protoze dokud exekuce pobezi, nikdy nic mit nebudes…
Je jedno u koho bydlis, je jedno, kde mas trvaly pobyt, proste pokud exekutor dojde k tvemu priteli, zabavi to co tam uvidi a pritel se tomu muze branit vylucovaci zalobou - pokud mate nejakou mslouvu o majetku, mozna to bude jednodussi, ale zalezi na tom jak je napsana… :think:
Proste ti szejne nezbyva nic jineho, nez to zacit resit, popripade urychlene zkusit hledat nejakou brigadu a DOMLUVIT SE S EXEKUTOREM, protoze pokud to nechas plynout, sezere VAS to za ziva…
Já tě chápu, a půjčku jsem splácela, bohužel byl to soukromník, který mi dal 49% úrok. Splácela jsem pravidelně, pak mi ale zvýšil splátku na 6500 a to už se nadolo utáhnout, vydělávala jsem 8000,–. Takkže platby byly opožděné a ne v požadované výši. Takže od smlouvy odstoupil v srpnu, prohnal to rozhodčím řízení, které skončilo 2.ledna měla jsem 5 dnů na zaplacení dlužné částky, úroků z prodlení, a nákladů na rozhodčí řízení a to dělá přesně 122680,–. Dohodnout se s ním nešlo takže je to přes exekutora. Ptám se, protože netuším co mě teď čeká

To je teda pěkná lichava 8o Se divím, že tohle se v tomhle státě ještě toleruje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.2.12 12:41
Ananta píše:
Hlavně si ho nikdy neber nebo zle dopadneš. Jak si může tak šikovná ženská narazit někoho tak nezodpovědného. Mě by opravdu zajímalo, co vás některé na těhle typech přitahuje, já bych zdrhala jak by to šlo.

A ty myslis, ze pri seznameni rekl " dobry den, jmenuji se Jarda, je mi 30 a mam dluhy kam se podivam" ?
Ted uz je na zdrhani pozde, je treba situaci resit a o to se zakladatelka c.2 preci snazi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50127
19.2.12 12:45
Anonymní píše:
Rodiče jsou hodní, ale nijak movití, oba dělaj na tři směny ve fabrice, každou korunu maj vydřenou, takže těm o pomoc říct můžu a pomůžou, ale fakt jedině až nebude zbytí.
Já se snažim bejt opravdu objektivní a myslím si že on není parchant, ale „jen“ nezodpovědnej. Což není výhra :? , ale zůstat sama s dítětem taky ne.
Tu maminu do podnájmu si schovávám jako takový poslední východisko, šlo by to, zatím ale chci spíš pro prcka úplnou rodinu.
On drahej tvrdí, že ty jeho dluhy původně byly dost přes půl mega a z lecčeho se dokázal už vysekat, co se týče práce, tak maká jak barevnej, bohužel pro lidi který taky extra neplatěj takže teď zas dlužej jemu, třeba se z toho fakt postupně vyseká :nevim:

Teda s takovým chlapem bych teda nebyla, bála bych se, že mi budou exekutoři taky vyhrožovat. Pokud chceš s ním žít, tak by si měl všechny dluhy poplatit, aby začal s čistým štítem. Jinak bych nechala veškerý majetek sepsat právníkem, aby tě nakonec nevybrakovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová