Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Michaella69 píše:Barca12345 píše:jéjda, proč to furt zkoumáte?! Chtěla jsem říct, že není třeba se dělit na fanoušky a protivníky zakladatelky. Nejsem ani jedno. Nenazývala bych ji ani padouchem, kterej se snaží vyhnout dluhům, ani chudákem, ani nikým… Ať se třeba tomu dluhu snaží vyhnout nebo nee… To je všeMichaella69 píše:No, jenze ja jsem nepouzila slovo „chudak“ tak, jak to zni, kdyz ho vytrhnes z kontextu!!!!!sophinka píše:Nereaguju jen na tebeMichaella69 píše:věř že kdybych soudila mluvila bych jinaksophinka píše:Michaella69 píše:o to jde,víš
Jejda, lidi, dejte jí pokoj!!!! Těch důvodů, proč věci dělá tak nebo onak může být tuna!!! Vy jste chybu nikdy neudělali??? Na moralizování je teď fakt pozdě. Udělala chybu, na tu nabalila další a další… A taky si tu zkušenost slušně zaplatí. Nestačí to?? Co si myslíte, že svejma řečma tedy vyřešíte? Chcete jí pomoct, poradit? Tak raďte, ale nerýpejte, ne? Je to zbytečný. Myslím, že už tu padla spousta rad, a pokud zakladatelka chce, tak si z toho vybere a začne to řešit. Ale jako předhazovat jí, jak je nezodpovědná a nevím, co… K čemu to je? Fakt nechápu!!!
Já si myslím, že se ani nesnaží svýmu dluhu vyhnout, jen netuší do čeho by se mohla dostat. A možná si neuvědomuje závažnost… Tak to bejvá dost často a určitě není jediná na světě. A pomoct jí, aby si uvědomila, do čeho se dostala, se dá i jinak než rejpáním… Nebo si potřebujete na někom ulevit???jen se jí zvedl dluh a ona hledá možnosti jak se placení vyhnout . myslím,že jinak by tady nemoralizoval nikdo
Milá Sophinko, a ty jsi kdo, že tak soudíš? Bůh??? Může se ti to zdát, jak chce, ale nevíš vůbec nic! Neznáš celou její situaci a stejně soudíš… Trochu nechápu už jen vzhledem k tomu, čemu věříš
Ať si dělá zakladatelka, co chce… Dluhu se tak jako tak nevyhne… A buď to pochopí a začne s tím něco dělat a nebo si za svou zkušenost zaplatí o to víc. Ale za to ji není třeba soudit a ani považovat za chudáka…Ale to sem nepatří…
jen hodnotím situaci. a kde bereš slova typu chudák nevím ,to jsem nikde nepsala.
No jooo, tak to jsi to tak mela napsat…
ja to predtim asi nepochopila! ![]()
kattkka píše:Michaella69 píše:Pokud by si ji vzal pritel.Jedno jestli manzel nebo pritel.kattkka píše:S tím problémem, že zakladatelce nikdo žádnou půjčku pravděpodobně nedá. A brát si půjčku na jméno někoho jiného, se mi opravdu nezdá jako moc dobré řešeníBarca12345 píše:Naprosty souhlas.Michaella69 píše:Takto bych „pujcku pujckou“ klidne resila, nicmene s tim, ze bych mela v hlave usporadane, ze je to na tu dobu nez ji splatim pujcka posledni… prece jen banky nabizeji mnohem lepsi uroky nez jake ma ted zakladatelka penale a nez exekutorovi vse poplati po 500 Kc, muze to byt klidne i dvakrat tolik, pokud si pujci dejme tomu 150 000 tis v ceske sporitelne, preplati rozhodne mnohem mene…
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru![]()
To bych si dovedla představit tak u manželů…
Nemyslím si, že je to jedno. Já kdybych měla přítele a byla v této situaci, tak bych do toho nešla z pragmatických důvodů… Manželé jsou manželé a některé právní věci se jich týkají stejně… Ale pokud by si třeba přítel tu půjčku vzal, on a ona od něj odešla, tak mu zůstane půjčka na krku a on s tím neudělá nic. A bude splácet za ni!!! Tak to mi fakt nepříjde super řešení. Ano, může se to stát a nemusí… Ale já bych na místě přítele do toho nešla, i kdybych ji měla sebe víc ráda. Takovejch případů je… Respektive, pokud se zakladatelka snaží vyhnout dluhu, tak tohle je ten nejlepší návod…
![]()
Barca12345 píše:Michaella69 píše:No jooo, tak to jsi to tak mela napsat…Barca12345 píše:jéjda, proč to furt zkoumáte?! Chtěla jsem říct, že není třeba se dělit na fanoušky a protivníky zakladatelky. Nejsem ani jedno. Nenazývala bych ji ani padouchem, kterej se snaží vyhnout dluhům, ani chudákem, ani nikým… Ať se třeba tomu dluhu snaží vyhnout nebo nee… To je všeMichaella69 píše:No, jenze ja jsem nepouzila slovo „chudak“ tak, jak to zni, kdyz ho vytrhnes z kontextu!!!!!sophinka píše:Nereaguju jen na tebeMichaella69 píše:věř že kdybych soudila mluvila bych jinaksophinka píše:Michaella69 píše:o to jde,víš
Jejda, lidi, dejte jí pokoj!!!! Těch důvodů, proč věci dělá tak nebo onak může být tuna!!! Vy jste chybu nikdy neudělali??? Na moralizování je teď fakt pozdě. Udělala chybu, na tu nabalila další a další… A taky si tu zkušenost slušně zaplatí. Nestačí to?? Co si myslíte, že svejma řečma tedy vyřešíte? Chcete jí pomoct, poradit? Tak raďte, ale nerýpejte, ne? Je to zbytečný. Myslím, že už tu padla spousta rad, a pokud zakladatelka chce, tak si z toho vybere a začne to řešit. Ale jako předhazovat jí, jak je nezodpovědná a nevím, co… K čemu to je? Fakt nechápu!!!
Já si myslím, že se ani nesnaží svýmu dluhu vyhnout, jen netuší do čeho by se mohla dostat. A možná si neuvědomuje závažnost… Tak to bejvá dost často a určitě není jediná na světě. A pomoct jí, aby si uvědomila, do čeho se dostala, se dá i jinak než rejpáním… Nebo si potřebujete na někom ulevit???jen se jí zvedl dluh a ona hledá možnosti jak se placení vyhnout . myslím,že jinak by tady nemoralizoval nikdo
Milá Sophinko, a ty jsi kdo, že tak soudíš? Bůh??? Může se ti to zdát, jak chce, ale nevíš vůbec nic! Neznáš celou její situaci a stejně soudíš… Trochu nechápu už jen vzhledem k tomu, čemu věříš
Ať si dělá zakladatelka, co chce… Dluhu se tak jako tak nevyhne… A buď to pochopí a začne s tím něco dělat a nebo si za svou zkušenost zaplatí o to víc. Ale za to ji není třeba soudit a ani považovat za chudáka…Ale to sem nepatří…
jen hodnotím situaci. a kde bereš slova typu chudák nevím ,to jsem nikde nepsala.
ja to predtim asi nepochopila!
Mě zas nenapadlo, že to někdo pochopí jinak, než to myslím
Prostě písemná komunikace ať žije ![]()
Stejně mám pocit, že zakladatelka už tu není
A my tu plameníme nad „ničím“
![]()
Michaella69 píše:
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru
Vy jste rychlíci, já vůbec nestíhám dočítat ![]()
Míšo, já bych tenhle případ půjčkou v bance řešila. A jen z toho důvodu, že banka má mnohem lepší úroky, než nějaký exekutor, nebo lichvář. Půjčku by si musel vzít zakladatelčin přítel - zakladatelka od banky žádnou půjčku nedostane. Žijí spolu, ona čeká jeho dítě, což je důvod, pro který nemůže do práce, tudíž je bez peněz. Přítel je nyní živitel a bude muset zakladatelce pomoct, protože když jí nepomůže, „chudák“ holka se z dluhů nevyhrabe… Být zakladatelkou, sepsala bych s přítelem dohodu, že buď bude půjčku bance hradit ona, nebo v případě rozluky mu to splatí za stejných podmínek, jaké on bude mít od banky… Nemyslím tím, že by si vzal půjčku jen tak na dobré slovo. Ale opravdu se obávám, že tady je banka jediné možné řešení ![]()
tterka píše:Michaella69 píše:Vy jste rychlíci, já vůbec nestíhám dočítat
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru
Míšo, já bych tenhle případ půjčkou v bance řešila. A jen z toho důvodu, že banka má mnohem lepší úroky, než nějaký exekutor, nebo lichvář. Půjčku by si musel vzít zakladatelčin přítel - zakladatelka od banky žádnou půjčku nedostane. Žijí spolu, ona čeká jeho dítě, což je důvod, pro který nemůže do práce, tudíž je bez peněz. Přítel je nyní živitel a bude muset zakladatelce pomoct, protože když jí nepomůže, „chudák“ holka se z dluhů nevyhrabe… Být zakladatelkou, sepsala bych s přítelem dohodu, že buď bude půjčku bance hradit ona, nebo v případě rozluky mu to splatí za stejných podmínek, jaké on bude mít od banky… Nemyslím tím, že by si vzal půjčku jen tak na dobré slovo. Ale opravdu se obávám, že tady je banka jediné možné řešení
Že je to finančně výhodnější, to nepopírám
o tom žádná… Ale aby příteli nehrozilo, že mu zůstane půjčka na krku, museli by sepsat nějakou smlouvu a tu by museli mít hodně dobře sepsanou… Aby mu nic nehrozilo… Ale to už je na nich
Já hlavně vůbec nevím, jak se to vlastně mezi „přátelema“
řeší. Já mám manžela a žijeme spolu až od tý doby, co jsme manželé, takže u nás je to prostě jednoduchý, všechno je společný a je jedno, jestli to vydělám já nebo on… Ale u „přátel“ se mi tohle všechno zdá jaksi komplikovanější a složitější… Něco on, něco já… No, nezávidím jim tu situaci a doufám, že zakladatelka z toho nějak vybruslí ![]()
Michaella69 píše:kattkka píše:Nemyslím si, že je to jedno. Já kdybych měla přítele a byla v této situaci, tak bych do toho nešla z pragmatických důvodů… Manželé jsou manželé a některé právní věci se jich týkají stejně… Ale pokud by si třeba přítel tu půjčku vzal, on a ona od něj odešla, tak mu zůstane půjčka na krku a on s tím neudělá nic. A bude splácet za ni!!! Tak to mi fakt nepříjde super řešení. Ano, může se to stát a nemusí… Ale já bych na místě přítele do toho nešla, i kdybych ji měla sebe víc ráda. Takovejch případů je… Respektive, pokud se zakladatelka snaží vyhnout dluhu, tak tohle je ten nejlepší návod…Michaella69 píše:Pokud by si ji vzal pritel.Jedno jestli manzel nebo pritel.kattkka píše:S tím problémem, že zakladatelce nikdo žádnou půjčku pravděpodobně nedá. A brát si půjčku na jméno někoho jiného, se mi opravdu nezdá jako moc dobré řešeníBarca12345 píše:Naprosty souhlas.Michaella69 píše:Takto bych „pujcku pujckou“ klidne resila, nicmene s tim, ze bych mela v hlave usporadane, ze je to na tu dobu nez ji splatim pujcka posledni… prece jen banky nabizeji mnohem lepsi uroky nez jake ma ted zakladatelka penale a nez exekutorovi vse poplati po 500 Kc, muze to byt klidne i dvakrat tolik, pokud si pujci dejme tomu 150 000 tis v ceske sporitelne, preplati rozhodne mnohem mene…
Půjčku půjčkou bych neřešila a už vůbec ne, aby si ji bral přítel… To by se z toho mohl rozjet nezastavitelnej kolotoč… Snaž se domluvit s exekutorem. Já mám zkušenost (a opravdu ne jen jednu), že to prostě jde!!! Ale musí to být v čas a ne až když už si jedou pro věci!!!Přeju hodně zdaru![]()
To bych si dovedla představit tak u manželů…
![]()
Jak uz jsem psala, u nas bychom to udelali… kdyz jsme spolu zacinali, bral pritel pujcku v bance a auto bylo psano na me… ted je treba zase pujcka na me (protoze jsem pracovala v bance a mela zamestnanecke vyhody) a financuje spolecne bydleni… muzeme jeden druheho vydrbat, ale opravdu pevne verim, ze jsme na jine urovni a pripadny rozchod (tuk tuk) by tu uroven nepoznamenal… ![]()
My mame penize rozdelene uplne stejne jako v manzelstvi… proste neresime kdo to zrovna vydelal tak ci ta vec bude… ![]()
Barca12345 píše:
My mame penize rozdelene uplne stejne jako v manzelstvi… proste neresime kdo to zrovna vydelal tak ci ta vec bude…
A když by jeden z vás do vztahu přišel s dluhem, tak ho taky budete platit spolu? My jo…
Michaella69 píše:Barca12345 píše:A když by jeden z vás do vztahu přišel s dluhem, tak ho taky budete platit spolu? My jo…
My mame penize rozdelene uplne stejne jako v manzelstvi… proste neresime kdo to zrovna vydelal tak ci ta vec bude…
No, nemame „dluh“ v pravem slova smyslu, kdyz jsme zacali spolecne zit mela jsem jednu pujcku a i tak byly penize spolecne, a taky ma pritel vyzivovaci povinost na svou prvni dcerku a jde to z te SPOLECNE KASY… ![]()
Michaella69 píše:tterka píše:Že je to finančně výhodnější, to nepopírámMichaella69 píše:Vy jste rychlíci, já vůbec nestíhám dočítat
Míšo, já bych tenhle případ půjčkou v bance řešila. A jen z toho důvodu, že banka má mnohem lepší úroky, než nějaký exekutor, nebo lichvář. Půjčku by si musel vzít zakladatelčin přítel - zakladatelka od banky žádnou půjčku nedostane. Žijí spolu, ona čeká jeho dítě, což je důvod, pro který nemůže do práce, tudíž je bez peněz. Přítel je nyní živitel a bude muset zakladatelce pomoct, protože když jí nepomůže, „chudák“ holka se z dluhů nevyhrabe… Být zakladatelkou, sepsala bych s přítelem dohodu, že buď bude půjčku bance hradit ona, nebo v případě rozluky mu to splatí za stejných podmínek, jaké on bude mít od banky… Nemyslím tím, že by si vzal půjčku jen tak na dobré slovo. Ale opravdu se obávám, že tady je banka jediné možné řešenío tom žádná… Ale aby příteli nehrozilo, že mu zůstane půjčka na krku, museli by sepsat nějakou smlouvu a tu by museli mít hodně dobře sepsanou… Aby mu nic nehrozilo… Ale to už je na nich
řeší. Já mám manžela a žijeme spolu až od tý doby, co jsme manželé, takže u nás je to prostě jednoduchý, všechno je společný a je jedno, jestli to vydělám já nebo on… Ale u „přátel“ se mi tohle všechno zdá jaksi komplikovanější a složitější… Něco on, něco já… No, nezávidím jim tu situaci a doufám, že zakladatelka z toho nějak vybruslí
Proc komplikovanejsi.
Znam manzelstvi kde si hrajou na moje tvoje a kazdy plati pulku vydaju na dite na jidlo atd.
My sice papirove manzele nejsme ale jedem z jednoho.Mame i jeden ucet.A mimochodem kdyz mi ted skoncil RD a skolka neni tak zase jedem z jednoho ale tetokrat pritelove vyplaty.Zadny moje tvoje nase.
Michaelo, to je věc názoru, mně zase naopak manželství v našem právním systému připada jako velmi riziková záležitost. Těch samoživitelek co splácí dluhy za své povedené muže není zrovna málo a o vyživovací povinnosti ještě pár let po svatbě ani nemluvě.
kattkka píše:Michaella69 píše:Proc komplikovanejsi.tterka píše:Že je to finančně výhodnější, to nepopírámMichaella69 píše:Vy jste rychlíci, já vůbec nestíhám dočítat
Míšo, já bych tenhle případ půjčkou v bance řešila. A jen z toho důvodu, že banka má mnohem lepší úroky, než nějaký exekutor, nebo lichvář. Půjčku by si musel vzít zakladatelčin přítel - zakladatelka od banky žádnou půjčku nedostane. Žijí spolu, ona čeká jeho dítě, což je důvod, pro který nemůže do práce, tudíž je bez peněz. Přítel je nyní živitel a bude muset zakladatelce pomoct, protože když jí nepomůže, „chudák“ holka se z dluhů nevyhrabe… Být zakladatelkou, sepsala bych s přítelem dohodu, že buď bude půjčku bance hradit ona, nebo v případě rozluky mu to splatí za stejných podmínek, jaké on bude mít od banky… Nemyslím tím, že by si vzal půjčku jen tak na dobré slovo. Ale opravdu se obávám, že tady je banka jediné možné řešenío tom žádná… Ale aby příteli nehrozilo, že mu zůstane půjčka na krku, museli by sepsat nějakou smlouvu a tu by museli mít hodně dobře sepsanou… Aby mu nic nehrozilo… Ale to už je na nich
řeší. Já mám manžela a žijeme spolu až od tý doby, co jsme manželé, takže u nás je to prostě jednoduchý, všechno je společný a je jedno, jestli to vydělám já nebo on… Ale u „přátel“ se mi tohle všechno zdá jaksi komplikovanější a složitější… Něco on, něco já… No, nezávidím jim tu situaci a doufám, že zakladatelka z toho nějak vybruslí
Znam manzelstvi kde si hrajou na moje tvoje a kazdy plati pulku vydaju na dite na jidlo atd.
My sice papirove manzele nejsme ale jedem z jednoho.Mame i jeden ucet.A mimochodem kdyz mi ted skoncil RD a skolka neni tak zase jedem z jednoho ale tetokrat pritelove vyplaty.Zadny moje tvoje nase.
kattkka píše:Michaella69 píše:Proc komplikovanejsi.tterka píše:Že je to finančně výhodnější, to nepopírámMichaella69 píše:Vy jste rychlíci, já vůbec nestíhám dočítat
Protože to neznám a neumím si to představit, jak to „přátelé“ mezi sebou maj
Znám asi jen dva případy a ty si všechno dělí na moje a tvoje. Ale u manželů to neznám… Ale asi to má opravdu jak kdo
Akorát já bych se fakt bála případného rozchodu…
Já tu nechci hodnotit, co je lepší… Jestli manželství nebo partnerství.. Doufám, že to tak nevyznělo
Jen fakt nemám představu, jak to v takových vztazích bývá, protože kolem sebe mám fakt všehovšudy dva páry, co tak žijí…
Tak jsme se dostali od exekuce úplně někam jinam
![]()