Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a kolik mi může z rodičáku sebrat když budu mít 3letou variantu a nemám nárok na mateřskou takže budu mít měsíčne 6111,–?
Pokud oni doloží,že ty věci patří jim,nemůžou je vzít.A ty až budeš mít příjem,tak si to začnou strhávat neboj.Lepší je se s nima domluvit,na nějakých rozumných splátkách,než dělat mrtvýho brouka.
Já bych samozřejmě ráda zaplatila co musím, ale teď není z čeho, šetříme kde se dá na prcka
Anonymní píše:
a kolik mi může z rodičáku sebrat když budu mít 3letou variantu a nemám nárok na mateřskou takže budu mít měsíčne 6111,–?
Počítej stím, že dluh se ti bude pořád navyšovat, pokud nebudeš jednat a nedomluvíš se snima
já byla blbá měla jsem dluh 4 tisíce a vyklubalo se z toho 35
prostě jsem to zaplatila, dá se s nimi jednat, ale jestli to necháš být, tak se z toho nikdy nevyhrabeš…mě teda exekucí hrozili, ale když jsem jim tam posílala aspoň 2 tisíce měsíčně nemohli nic říct ![]()
No mně se z půjčky 30.tis udělalo 122tis přes rozhodčí řízení a to je bez exekuční odměny, takže to bude mnohem víc. S přítelem spolu budeme, takže o alimentech řeč nebude, za normálních okolností bychom se vzali, ale to by byl okamžitě v ohrožení i jeho plat a to už by nestačily 2000,– měsíčně, to by vzali do minima. Kolik je minimum na matku a dítě. S přítelovou výplatou vyjdem, ale aby aspoň něco málo z rodičáku zbylo
No nejsem si úplně jistá,ale v tom případě se bude do toho počítat i přítel.Jako myslím to životní minimum a jeho plat.
kamikaa píše:
No nejsem si úplně jistá,ale v tom případě se bude do toho počítat i přítel.Jako myslím to životní minimum a jeho plat.
teď jsem trošku mimo, to jako můžou sáhnout na jeho plat nebo že mi můžou sebrat víc, protože přítel vydělává dost na dítě podle jejich uvážení?
Přítelův plat se do toho počítat nebude, protože nejsou manželé.Musíte ale potom mít soudem podepsaný papír o výši „alimetů“ . jde tam i napsat, že přispívá na dítě materiálně - plíny, oblečení…a na to ti nešáhnou.
Jinak životní minimum na tebe a dítě je tuším kolem 4500,–
mě ale řekli, že z rodičáku 7600,– mi exekučně můžou srazit max. 500,– tak nevím podle čeho to pořítají.
Ahoj, buď v klidu, pokud máš tp na měštském úřadě, tak na tebe v podstatě nemůžou.
ArankaC. píše:
Ahoj, buď v klidu, pokud máš tp na měštském úřadě, tak na tebe v podstatě nemůžou.
no tak v to v hloubi duše co se týče majetku doufám! ale právě mě zajímá kolik můžou zabavit z roho rodičáku :-/ Každá koruna dobrá, přítel má měsíčně 17200, z toho jde 6900 na nájem zhruba 3000 jdou na spoření, pojištění,mobil.., něco projede do práce, teď vycházíme taktak, s miminkem budem ten rodičák potřebovat
ArankaC. píše:
To není pravda, trvalé bydliště na úřadě přece neznamená, že by člověk nemusel platit dluhy, to bysme ho tam za chvíli měli všichni
Pokud exekutor zjistí, kde žiješ, může zabavittvoje věci, nikoho jiného, jeslti nic nemáš, nezabaví nic (ledaže by se domníval, že ty věci tvoje jsou, ale majitel se proti tomu mžůe bránit). Pokud jde o nezabavitelnou částku, myslím, že ti nemůže strhnout nic. Jenže dlužit budeš dál, úroky budou narůstat a jestli vyžijete jen z přítelova platu, nevidím důvod, proč se nedohodnout s věřitelem na rozumných splátkách, tomu dluhu neutečeš a může to být jen horší a horší.
Anonymní píše:
Pročti si tohle, myslím že se nic neměnilo. Dole máš i doskuzi, kde odpovídají na ten rodičovský příspěvěk a přídavky. Ale pozor na to uspořádání a bydlení, přítel v rodném listě atp., pokud vás sečtou společně, tak ti asi moc nezbyde.
Zdravím holky, chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti s exekucí v případě že:
Jsem nezaměstnaná, nemám žádný příjem, jsem těhotná, trvalý pobyt mám na městském úřadě a bydlím u přítele v nájmu kde mi patří jen mé osobní věci (oblečení, hygiena,..)? Jakým způsobem ze mě exekutor bude tedy vymáhat pohledávku a odměnu pro sebe? Může zabavit i věci které patří majiteli bytu a mému příteli, se kterým máme mezi sebou ještě sepsanou smlouvu o majetku?