Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
http://finance.idnes.cz/…/viteze.aspx?…
To jen pro info, lidi dost často podávají nepřesné nebo mylné informace, protože tomu nerozumí. Přijde mi, že jsi trošku zmatená. Takže si myslím, že by nebylo od věci navštívit i nějakou shora zmíněnou poradnu a ukázat všechny dokumenty. Poradí ti jak a co udělat nejlépe, jak to zvládnout atd. Určitě bych se neobracela na poradny typu, kdy sotva vlezeš tak jsi zadlužená ještě víc. Určitě bych navštívila exekutora, kdo je soudním exekutorem?
Děkuji moc všem za názor opravdu. Pojedu tam a nějak to dopadne. Jen mám z toho strach. Ono je kmplikovanější, je to můj problém vím to a chci to řešit, ale vše co tomu předcházelo se špatně vysvětluje a ani to nikoho nezajímá, to že mi to přítel tajil a žádné obeznámení mi nikdy nepřišlo až teď po nějaké době když už spolu nejsme. Já jsem si vždy vše platila, moje dluhy za celý život byly max u rodičů v řádech pár tisíc, nic víc. A teď mám 30tis a nějaké drobné, takže 30tis + Děkuji a hezký den všem holky
@Anonymní píše:
Děkuji moc všem za názor opravdu. Pojedu tam a nějak to dopadne. Jen mám z toho strach. Ono je kmplikovanější, je to můj problém vím to a chci to řešit, ale vše co tomu předcházelo se špatně vysvětluje a ani to nikoho nezajímá, to že mi to přítel tajil a žádné obeznámení mi nikdy nepřišlo až teď po nějaké době když už spolu nejsme. Já jsem si vždy vše platila, moje dluhy za celý život byly max u rodičů v řádech pár tisíc, nic víc. A teď mám 30tis a nějaké drobné, takže 30tis + Děkuji a hezký den všem holky
Takže ty sis půjčila na své jméno a on ty prachy rozfofroval?
@Kikuška90 u nás se samozřejmě taky draží, ale kupují je jen lidé, kteří mají zbývající část, nebo jejich příbuzní. Nikdo jiný. A to většinou v druhém kole, kdy cena ještě spadne.
@hudečice Je to ještě komplikovanější. Je to na dlouhé vysvětlování. Já jsem ručila ale byla to malá částka, akorát jsem si celou dobu myslela že je vše ok. Nikdy by mě nenapadlo že to dopadne takhle. Teď si to musím nějak vyřešit sama.
@JanaKr píše:
@Kikuška90 u nás se samozřejmě taky draží, ale kupují je jen lidé, kteří mají zbývající část, nebo jejich příbuzní. Nikdo jiný. A to většinou v druhém kole, kdy cena ještě spadne.
Nevím co je teda „u vás“
.. Ale jinak to běžně dost zkupují realitky a lidi, kteří na tom později vydělají. A dost často se vydraží už v 1. kole… takže není na místě moc tvrdit, že se nemusí bát, protože to stejně nikdo nekoupí, ač to není autorky problém.
Mě to prijde cely nejaky divny.. Vzdycky se člověka pokouší kontaktovat, kdyz jde o dluh.. Takze nejaky ja to netušila a najednou bum? To se mi nezdá.. Stejne jako to, ze to byli peníze pro ex přítele a ty to ted musíš vyřešit. Udělat tohle můj ex přítel tak v prvni radě neřeším jak to budu splácet ja, kdyz sem z těch penez nevidela ani cent ale nabehnu i na nej a nestavim se k tomu takhle odevzdane. 1000 Kč je podle me málo, oni to budou chtět mit co nejdříve zaplacené a pokud uz se jedna o exekuci je 30 mesicu na splacení dost..
Zakladatelko, domluvit se dá, záleží, na koho narazíš. Obrať se na nějakou poradnu při finanční tísni, poradí Ti. Jestli jsi příteli ručila, možná bys mohla peníze vymáhat i po něm, ale to nevím, to by Ti mohli poradit v té poradně.
Nemůže Ti pomoct rodina, aspoň část kdybys složila a zbytek po té tisícovce splácela?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, promiňte ale musím psát anonymně. Dostala jsem se do situace kdy mi přišel dopis od exekutora, že mám zaplatit 30tis, bohužel dluh nemohu zaplatit celý. Příští týden chci jet přímo za exekutorem a snažit se dohodnout, ale bojím se že to bude k ničemu a na návrh mých splátek třeba 1000kč měsíčně nepřistoupí. Bohužel více si měsíčně dovolit nemohu. Myslíte, že se dá dohodnout na takové splátce? Známá mi říkala, že ne, bude potřeba dluh splatit za 2-6 měsíců a to rozhodně nemohu dát dohromady. Bohužel je to vina býv. přítele a částečně i moje, že jsem nereagovala dřív, nyní mi chtějí prodat půlku domu. Nikdo mi nic nepůjčí, musím to vyřešit sama. Děkuji za jakékoliv rady
Jestli potrebujes pujcit ‚jen‘ 30.000,– tak zkus Zonky.cz. Jde o projekt, kde lide pujcuji lidem. Treba by se ti povedlo si zde pujcit tech 30 tisic aby ti to vyslo tak, ze budes platit 1000,–/mesic. Zkus se podivat na Zonkyho web, popr. tam napsat bo zavolat a poptat se na moznosti. Treba by ti to vyslo. Jinak preju, at se vse brzy a ke spokojenosti vyresi!
@nobody80 jenomže Zonky je jen pro ty, co nejsou nikde v registrech a jsou bonitní. V případě zakladatelky toto zřejmě nehrozí.
@hudečice
Tak já bych přesto Zonky kontaktovala a zeptala se na možnosti - za zeptání člověk nic nedá aneb jak se to říká „líná pusa = holé neštěstí“ (nebo tak nějak). A na webu Zonky jsem našla otázku ´půjčka versus exekuce´ a odpověď na ni:
**Půjčíte mi, když mám exekuce?
Půjčit lidem v exekucích je komplikované. Zonkyho ale zajímá, proč se klient do exekuce dostal. Nečekaná životní událost není totéž co marnotratnost. Pokud je důvodem třeba zapomenutá pokuta od dopravních podniků nebo vás do dluhů přivedl bývalý manžel gambler, rádi s vámi vaši situaci probereme na osobní schůzce.
Pokud jste se s exekucí vypořádali před 5 a více lety a od té doby „sekáte latinu“, pokusíme se připravit vám férovou nabídku.****
@nobody80 píše:
@hudečice
Tak já bych přesto Zonky kontaktovala a zeptala se na možnosti - za zeptání člověk nic nedá aneb jak se to říká „líná pusa = holé neštěstí“ (nebo tak nějak). A na webu Zonky jsem našla otázku ´půjčka versus exekuce´ a odpověď na ni:**Půjčíte mi, když mám exekuce?
Půjčit lidem v exekucích je komplikované. Zonkyho ale zajímá, proč se klient do exekuce dostal. Nečekaná životní událost není totéž co marnotratnost. Pokud je důvodem třeba zapomenutá pokuta od dopravních podniků nebo vás do dluhů přivedl bývalý manžel gambler, rádi s vámi vaši situaci probereme na osobní schůzce.
Pokud jste se s exekucí vypořádali před 5 a více lety a od té doby „sekáte latinu“, pokusíme se připravit vám férovou nabídku.****
Zkus, můžeš to s nimi probrat, dodat veškeré doklady k splátkám, že opravdu platíš, tak ti to možná i povolí.
Tady původní zakladatelka. Hlavně zachovat klid. Mně tady tehdy holky tak zdeptaly, že jsem se z toho složila a málem kvůli všem těm problémům potratila. Nakonec to dopadlo všechno dobře. Z přítele je mnanžel a děti máme už dvě.
Bohužel ručení někomu, je z mého pohledu nejhorší varianta. Znám to ze zkušenosti od rodičů. Také někomu ručili… slepě věřili, že daná osoba svůj dluh platí, že neplatí, zjistili až tak, že jim přišel také platební rozkaz. Pokud nemáš žádný jiný dluh, můžu ti doporučit místo Zonky.cz i stránku bankerat.cz Je to stejný princip, s tím, že když tam popíšeš danou situaci a doložíš i výpisy z registru, kde bude skutečně uvedeno jen ono ručení, celkem bez problémů ti tam půjčí. Tato společnost funguje spoustu let, využila jsem ji tenkrát, abych své problémy neházela na partnera. Holkám se to tenkrát kecalo, že nechci platit a at to za me zaplati partner… Platit jsem chtela, jen jsem nechtela zadluzit svého partnera a je to pochopilne myslím. Celková vyčíslená částka tenkrát i s odměnou exekutorskému úřadu byla peb pár korun 200.000,– Proc tak moc, veritel ten muj dluh rozdelil na jistinu a uroky se sankcemi zvlášt. Proste mi z jednoho dluhu udelal dva a kazdy dal jinemu exekutorovi. To uz ted nastesti nejde. Tím, že jsem t zaplatila naráz, se odečetly i dopředu napočítané úroky a nadhodnocene odměny. Zkrátka mi během, měsíce 28.000,– vrátili. Ackoliv to par mesicu trvalo, nez jsem to vyresila, nikdo u nas doma nezaklepal. Mela jsem blokovany ucet..dokonce jeste pul roku potom co byla exekuce uhrazena… Ano, lidi by si meli dluhy platit, ale dustojne a ne ze nekteri exekutori se chovaji jako hovada…
Doporučuju to vyzkoušet…
Samozřejmě první by měla být komunikace s exekutorem. Já měla tu ´čest´ se třemi a to i s Vránou a jen s jedním se mluvit nedalo a Vrána to nebyl. Ten se kterým se mluvit nedalo, se mi musel společně s daným věřitelem i omluvit, protože na mě byla uvalena exekuce, kvůli administrativní chybě, kdy mě na pojištovně místi jako ženou na rd vedli jako samoplátnce a po dvou letech bez jakehokoliv upozorneni mi prisla blokace uctu na silenou sumu…
Holky te tady tak zdeptaly jo?
sem si zřejmě lidi chodí jen pro politování, zrcadlo nikdo nastavit nechce a jeste jak tomu s oblibou bývá narkne ze svých problému ostatní.
Ano zdeptaly, absolutne nic o mně nevedely a na zakladne jednoho odstavce ihned odsoudily jako nezodpovedneho neplatice, co hleda cesty jak se tomu vyhnout… Ja tehdy moc dobre vedela, jaky je to pruser a chtelůa jsem znat konstruktivni reseni a ne aby me nekdo moralizoval.