Exekuce a rodičák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
16.11.17 22:04

Exekuce a rodicak

Ahoj, potřebuji poradit.
Pobírám rodicovsky příspěvek ve výši 7600. Přišel mi dopis o zahájení exekuce-na kontaktní adresu. Můžou mi z rodičovského příspěvků něco strhnout? A v případě, že by mi zahájili exekuci do bytu… Můžou přijít i na kontaktni adresu? Snazila jsem se s exekutor spojit, ale nedaří se mi to. Psala jsem email a zadala o splátkový kalendář. Koukala jsem na recenze a podle všeho je to nejhorší exekutor, který může být. Že se s ním nedá zkontaktovat a jeho jednání hranici se šikanou. bohhuzel nemám si kde půjčit, abych se dluhu rychle zbavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
16.11.17 22:15

Ano, mohou strhavat z rodicovskeho prispevku. Exekuce nemuze byt jen na davky hmotne nouze, ale na cokoliv jineho ano. Byt Ti mohou otevrit pres zamek.
Obvykle pred zahajenim exekuce chodi upozorneni, ted se najednou chces spojit, proc jsi to neresila driv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.11.17 22:18

Žádat o splátkový kalendář, když ti pomalu exekutor klepe s vykonavateli na dveře je trochu pozdě. Proč by měl přistoupit na splátky, když ti může vyrabovat celý byt. Partner nepomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.17 22:24

Nevím kolik dlužíte, ale měla jste to řešit dříve, než to došlo k exekuci, exekutor vám skočí na rodičák a vám nezbyde nic jiného než jít do práce.

• Citovat
  • Upravit
597
16.11.17 22:25

Ahoj, z rodičáku ti můžou něco strhnout, zůstat ti musí životní minimum. A na kontaktní adresu určitě přijdou. Ale většinou (pokud beru zkušenosti z okolí), pokud jsi navrhla splátkový kalendář, který je aspoň trochu smysluplný, tak je exekutor ochotný se dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.11.17 22:29

Jsem blbá… Nedávno jsem se vyhrabala kvůli dceři z největších problémů, co jsem měla a měla jsem to v plánu začít řešit - můžete si říkat, že jen plácam, to vám neberu. Jenže mě to předběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
16.11.17 22:33

Tak vám nezbyde než kontaktovat exekutora a domluvit se na splátkách, ale nemusí souhlasit, může klidně oblepit byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
16.11.17 22:33

@Luciekanz Prostě smůla no…můžu se zeptat, jak vysoký je dluh a jaký jsi navrhovala splátkový kalendář?
Rozhodně bych se na tvém místě dál snažila zkontaktovat exekutora a snažila bych se s ním nějak domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.11.17 22:40

@Liliana08 dluh je 16000a navrhla jsem 1000kc s tím, že když budu moct osla více, tak poslu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
16.11.17 23:52
@Luciekanz píše:
@Liliana08 dluh je 16000a navrhla jsem 1000kc s tím, že když budu moct osla více, tak poslu

A někdo z rodiny ti těch 16 půjčit nemůže? Soukromí exekutoři mají u nás hodně dovoleno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
17.11.17 06:00

No kamaradce odstavili uplne ucet, kam ji chodil rodicak. Takze nemela nic.

Byt tebou zkusim si pujcit od rodiny a splacim to jim.

• Citovat
  • Upravit
26854
17.11.17 07:05
@Luciekanz píše:
@Liliana08 dluh je 16000a navrhla jsem 1000kc s tím, že když budu moct osla více, tak poslu

16 tisic je v dnesni dobe nic. Pozadej o pomoc rodinu. Zaplat to co nejrychleji. Uvedom si, jak ti dluh naroste po zapocteni exekucnich nakladu!!!

Jo a konej pisemne na dodejku. Co to je mailem nebo telefonem? Prukazna je kominikace pisemna. Pokud tedy nemas elektronicky podpis, abys mohla email elektronicky podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
17.11.17 12:50

Opravdu nemám možnost si kde půjčit.. Jinak bych to už udělala. Účet mi nedostaví protože žádný nemám. Peníze mi chodí na složenku.
Hned v pondělí zašlu splátku a pošlu mu žádost o splátkový kalendář s kopií potvzeni, že jsem odeslala částku.
Mrtvého brouka nedělám - jen se s panem Kubiem nedá absolutně spojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.11.17 13:24

@Luciekanz nejsem si jistá, že ti to v téhle fázi ještě k něčemu bude. Splátku bych bez schváleného splátkového kalendáře neposílala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
17.11.17 22:32

Já si myslím, že strhnout není co, ta částka 7600 je tak nízká, že se vejde do nezabaviteného minima. Samozdřejmě do místa bydliště přijít mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel