Exekuce a žádost o hypotéku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102056
13.3.15 14:03

@Voltiček Nojo, ale ani pak není záruka, že něco dostanou, protože informace o exekuci v registrech bude ještě x let po doplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
13.3.15 14:04
@Anonymní píše:
Maminka se sama nabídla.. nikdo ji do toho naschvál nezatahoval.. u nás je problém sehnat byt pod milion v dobrém stavu.. a tam jsme se o něm jenom bavili.. a mamka hned sama že by si ji vzala..kdyby to šlo..

Určitě bych se poohlídla i po okolních vesnicích a hledala taky levnější variantu. Vždy se snažte se co nejmíň zadlužit, aby jste byli maximálně flexibilní při možném odchodu za prací, je velice těžká doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.3.15 14:27

Hypotéku vám žádná solidní banka nedá ani s už 2 roky zaplacenou exekucí natož s probíhající, vyjjímkou je, pokud by se vám na účtu té banky točili hodně velké peníze (myslím hodně velké)

mamince hypo s takovým příjmem nedají, ručit můžeš čím chceš…

a pokud nedokážete splatit ani exekuci (takže předpokládám, že nemáte ani rezervy a ještš by se jednalo o 100% hypo), nechápu, že vás vůbec napadne si chtít vzít hypo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 14:29

Mamce hypotéku banka nedá. Musí mít hlavní pracovní poměr, nesmí pracovat na dohodu což obvykle zkrácené úvazky jsou
Navíc invalidní důchod může být pouze jako doplňkovi příjem. Při dnešních kritériach ji ho můžou kdykoli vzít.
A spolu navíc ještě ty a manžel. Když má negativní záznam v registru jste jako manžele negativně hodnocený oba tzv. přenesena dlužnost.
Zkuste zajít do bank ale úspěšnost vidím mizivou spíš žádnou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.15 14:31

Když ona takhle možnost se jen tak znova nenaskytne.. prodej bytu 3+1 za 690000,– po rekonstrukci… :( tak právě chceme ted..

• Citovat
  • Upravit
102056
13.3.15 14:32
@Anonymní píše:
Když ona takhle možnost se jen tak znova nenaskytne.. prodej bytu 3+1 za 690000,– po rekonstrukci… :( tak právě chceme ted..

A máte děti, kolik máš příjem ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.3.15 14:33

Chceme, já byhc toho chtěla, ale když na to nemám tak nemám :nevim:…to je těžký, každý by chtěl všechno a pak se diví, když skončí s exekucema či insolvencí…a s prominutím, 24 tisíc čistého a exekuce na krku není žádná hitparáda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 14:33

Ale mě třeba už v manželství půjčku dali.. když jsme si brali na auto.. a vůbec tam nebylo nic o manželově exekuci zaznamenáno.. normálně jsem se šla optat do banky že bych potřebovala půjčku na auto.. a dali mi ji hned…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.15 14:36

@catherine100 24 čistého není žádná hitparáda?? no znám i lidi s menším příjmem.. kde chlap bere 12 a ženská 8… až manželm doplatí exekuci budeme mít 30.. myslím si že to jsou pěkné peníze.. ono pokud je někdo zvyklý na přepych.. tak mu asi 25 hold nestačí no… :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.15 14:37

@j.a.n.i1 ano máme prcka.. já mám příjem 11500,– rodičák.. po skončení nastupuji opět do práce kde jsem brala 15 tisíc..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.15 14:38

To byla půjčka do 299 999,– kde manžel nemusí být zavazan. Dost možná i předschvalena domovskou bankou na základě pohybu a historie účtu.
Určitě si tam zajděte a oni vám udělají kalkulaci s dotazem, budete vědět jaké možnosti máte

• Citovat
  • Upravit
3311
13.3.15 14:41

A proc si nevezmes hypo ty? Nechala bych to vyjmout ze SJM, tudiz by jsi byla posuzovana jen ty a ne manzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
13.3.15 14:41
@Anonymní píše:
Když ona takhle možnost se jen tak znova nenaskytne.. prodej bytu 3+1 za 690000,– po rekonstrukci… :( tak právě chceme ted..

Neukvapujte se, ale buďte prozíraví. My to myslíme zde dobře, i když to píšeme ostře. Opravdu! Takových bytů se najde časem dost, lidé se stěhují za prací a taky se rozchází, což je dnes velmi časté. Počkejte a vyřešte své záležitosti, udělejte rezervu. Obzvlášť, pokud chcete mít rodinu. Už nyní myslete na své děti. Já taky toho chci hodně, ale většina věcí je ve fázi snů a odříkání. Valíme peníze na stavebka, snažíme se, až půjdeme do většího, nezadlužit. Raději počkám, i když vím, jaké skvosty mi v této době utíkají pod rukama. Krásné byty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
13.3.15 14:44

Nejjednodušší je, jít se zeptat do banky, nebo oslovit nějakého poradce… já před hodně lety uvažovala o koupi bytu jako samoživitelka s jedním dítětem, zašla jsem za svojí poradkyní od Lišky a ta mi vypočetla, že by mi půjčili při mém platu cca 700 tisíc… tehdy jsem brala cca 17 čistého a něco málo na tom stavebku měla našetřeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
13.3.15 14:44
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ano máme prcka.. já mám příjem 11500,– rodičák.. po skončení nastupuji opět do práce kde jsem brala 15 tisíc..

Aha, až teď to čtu. Myslím, že pokud se máte kam vrátit a práce je relativně jistá, 700 tisíc není zase tak moc. Ale rychle splatit ten dluh. Nešlo by si tedy vzít rovnou 800 tisíc, splatit tu exekuci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel