Exekuce a žádost o hypotéku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
13.3.15 14:46

Já neříkám, že běžně je to málo, ale pokud chcete hypotéku, máte exekuci, žádné rezervy, je to málo…stačí jedna blbá nemoc a budete v háji, chce to trochu víc finančně přemýšlet :nevim:

nechápu proč nepočkat až se exe splatí, až si něco našetříte a on se zas nějaký byt ukáže :nevim:
ale komu není rady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 14:48

A oni by asi nedali 800 tisíc hypotéku když by jsme 70 poslali na doplacení exekuce ne? volala jsem ted místnímu poradci ve zkratce mu vše vysvětlila po telefonu.. a říkal že šance tam je.. příští týden ve středu máme schůzku.. ale máme přijít i s mamkou prý.. že důchodci mají daleko větší šanci na hypotéky než mladé rodiny.. tak uvidíme.. :)

• Citovat
  • Upravit
66852
13.3.15 14:49
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ano máme prcka.. já mám příjem 11500,– rodičák.. po skončení nastupuji opět do práce kde jsem brala 15 tisíc..

Banky se na rodičovský příspěvek jako příjem dívají každá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
13.3.15 14:49
@catherine100 píše:
Já neříkám, že běžně je to málo, ale pokud chcete hypotéku, máte exekuci, žádné rezervy, je to málo…stačí jedna blbá nemoc a budete v háji, chce to trochu víc finančně přemýšlet :nevim:nechápu proč nepočkat až se exe splatí, až si něco našetříte a on se zas nějaký byt ukáže :nevim:
ale komu není rady :nevim:

Už aby se uzákonilo - myslím, že to bylo v návrhu - že lidé, co si chtějí brát hypo, musí mít hodně velké pct v rezervě (z cílové částky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
13.3.15 14:50
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ano máme prcka.. já mám příjem 11500,– rodičák.. po skončení nastupuji opět do práce kde jsem brala 15 tisíc..

jestli máte oba 24 čistého a 70K za rok doplatit, tj. předpokládám 24+7měsíčně máte reálně kolem 30 čistého, ale banka ti za rodičák započte jen doplňkový příjem kolem 6K, chlap má čistého kolem 13K na tři vyživované osoby a exekuce na krku - myslím že stoprocentní hypotéku by vám nedali ani bez té exekuce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 14:52

@kjhui a jaktože by započetli jenom 6 když beru 11500,–??

• Citovat
  • Upravit
30556
13.3.15 14:53

@Voltiček no já si nemyslím, že to musela být extra velké procento, ale minimálně na půlroku splátek :nevim:
ale prostě mě udivuje, když někdo nezvládne splatit jednu exekuci už si věší další půjčku na krk…pak lidé jen brečí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
13.3.15 14:53
@Anonymní píše:
@kjhui a jaktože by započetli jenom 6 když beru 11500,–??

jo, a někde rodičák neberou jako příjem vůbec, protože je to sociální dávka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 14:54

Chlap až exekuci doplatí bude mít 20…,–a já těch 11500,– a za rok jdu do práce a budu brát opět těch 15..,–

• Citovat
  • Upravit
3097
13.3.15 14:54

Ja bych teda do hypo s exekuckou nesla a netahala bych do toho ani mamku, neco se stane a ji zustanou dluhy :( pockejte dokud nebude mit muz zaplacene dluhy a pak si ji vemte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 14:56

@catherine100 jen pro upřesnění.. na tu exekuci se nemůžeme dovolat.. ani na emaily nereagují a volali tam i od manžela z osobního z práce a telefony hluchý.. jinak by to bylo dávno celé doplacené… ale prostě oni mu strhávají 7 měsíčně a není možné se snima spojit aby se to uhradilo najednou.. jenom se to prostě strhává z platu a odečítá z exekuce.. už chceme jít na finančák aby nám zjistili více..

• Citovat
  • Upravit
2642
13.3.15 14:58
@Anonymní píše:
Chlap až exekuci doplatí bude mít 20…,–a já těch 11500,– a za rok jdu do práce a budu brát opět těch 15..,–

tak musíte počkat až bude chlap bez exe a ty s platem.. banky celkem nezajímá stav budoucí, i kdybys nastupovala do práce za týden a měla to černé na bílém.. zajímá je příjem za určitý počet minulých měsíců, ať tři nebo dvanáct..

těch šest.. každá banka to má jinak, ale většinou uznají rodičák za 6,5 nebo 6 tisíc (tedy pokud máš víc.. pokud míň tak tu nižší částku).. a to ještě jen jako doplňkový příjem k jinému základnímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 14:58

Tak především je rodičoský příspěvek výhradně na pokrytí veškerých potřeb dítěte a není to náhrada platu, takže nemůžeš ani s výší RP počítat, coby ke splátkám hypotéky. Jako sociální pracovnice (ač nedělám na OSPOD) jsem na tohle velmi citlivá, pokud mi rodič vypočte, co všechno odchází z této dávky!

• Citovat
  • Upravit
197
13.3.15 15:01

Ahoj, pracuji v bance a takto. Mamka může být maximálně jako spoluzadatel, ne jako hlavní žadatel, a to ještě ne v každé bance. Její důchod je ale moc malý. Rodicak je také brán maximálně jako doplňkový příjem, nemůžeš s tím být hlavní žadatel navíc hypotéku si nemůže vzít jen jeden z manželů. Jediný kdo vydělává tak, aby mohl být hlavní žadatel, je manžel. Při exekuci je ale obvykle záznam v registrech ještě 5-7 let po zaplacení takový, že mu nepujci nic. Možná by některá banka udělala výjimku a půjčila dříve, pokud byste měli třeba na půlku nemovitosti usetreno. Bohužel, ale toto bych ti já řekla na pobočce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
13.3.15 15:01
@Anonymní píše:
@catherine100 jen pro upřesnění.. na tu exekuci se nemůžeme dovolat.. ani na emaily nereagují a volali tam i od manžela z osobního z práce a telefony hluchý.. jinak by to bylo dávno celé doplacené… ale prostě oni mu strhávají 7 měsíčně a není možné se snima spojit aby se to uhradilo najednou.. jenom se to prostě strhává z platu a odečítá z exekuce.. už chceme jít na finančák aby nám zjistili více..

finančák vám s exekucí moc nepomůže, to spíš exekutorskou komoru nebo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel