Exekuce - co mě teď čeká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2153
9.4.14 12:02

Airbank je nízkonákladová banka, na pobočce tohle nikdo řešit nebude. O nějaké řešení situace bych se pokusila buďto s tím, kdo poslal ten e-mail (na toho už by měla být konkrétní e-mailová adresa, ne?), nebo písemně na adresu sídla společnosti. Doporučila bych vypsat celý postup, jaká byla průběžná snaha o vyřešení situace (ideálně i s daty telefonátů a návštěv na pobočce), s tím, že se nepodařilo kontaktovat nikoho, kdo by byl k řešení situace kompetentní. Opět zkusit návrh splátkového kalendáře. Pokud nepovolí, minimálně budou nějaké podklady pro soud, že snaha o řešení byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
9.4.14 12:40

Jste všichni super, moc Vám děkuji za pomoc…
Ještě to promyslím, a budu se to snažit nějak vyřešit, každopádně doufám, že až k exekutorovi to nepůjde.. Prodávám věci už celkem dlouho, ale jsem student. Auto nemáme, cennosti taky ne, a za to, co mám, moc nevydělám (učebnice za pár set a podobně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 12:44

Mě se to zdá divný teda, my měli taky 3 nesplacené splátky akorát u spořky. Taky vyhrožovali soudem a exekucí. Nakonec mi došel dopis od advokáta, že mi dává možnost dluh splácet dál bez exekuce, museli jsme jet za ním sepsal s námi notářský zápis, a dál spořitelně splácíme. Je to teda poslední štace, kdyby jsme neplatili tak tam je hned exekuce.
Snížili nám i splátky. Takže si myslím že to bude podobné u těch bank. kamarádka to taky měla tak u ge :nevim:

• Citovat
  • Upravit
221
9.4.14 12:51

Kéž by to tak bylo… Tohle mi sebralo dvacet let života..
Snad se to ještě nějak vyřeší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 12:53
@Loki1234 píše:
Kéž by to tak bylo… Tohle mi sebralo dvacet let života..
Snad se to ještě nějak vyřeší :(

Já když pak zkoušela se spořitelnou mluvit, tak mi řekli že mě kontaktuje advokát a musim vše sním už. I mě řekli kdy zhruba se ozve.Ten zápis teda stál 5000kč :(

• Citovat
  • Upravit
221
9.4.14 12:57

No, docela mě uklidňuje, že se ten dluh dá nějakou dobu snižovat.. Ale třeba se to nějak vyřeší, snad to půjde. Má týden na to sehnat co nejvíc peněz, třeba to půjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 16:36

Raději anonymně, děkuji. Mám taky problém se splácením úvěru kvůli dlouhodobé nemoci /zlomený kotník :( /. Od příštího pondělí jdu do práce. Nemám zaplacené celkem 2 a z nemocenské jsem ráda, že jsem ráda. 28.4. mám další splátku, ale to nedám. Takže budu moct platit až od půlky května, kdy mi přijde výplata. Asi v mém případě také půjde o sesplatnění když nebudu mít uhrazené 3 splátky nebo je to až po 4? Jinak s bankou komunikuji, ale myslím, že už vstřícní nebudou a já se jim ani nedivím. Velmi se stydím za tuhle situaci :oops:

• Citovat
  • Upravit
2153
9.4.14 18:30

Záleží na bance, nicméně po 3 neuhrazených splátkách se člověk dostává do registru, čili mu následně těžko někdo půjčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.4.14 21:06
@Anonymní píše:
Raději anonymně, děkuji. Mám taky problém se splácením úvěru kvůli dlouhodobé nemoci /zlomený kotník :( /. Od příštího pondělí jdu do práce. Nemám zaplacené celkem 2 a z nemocenské jsem ráda, že jsem ráda. 28.4. mám další splátku, ale to nedám. Takže budu moct platit až od půlky května, kdy mi přijde výplata. Asi v mém případě také půjde o sesplatnění když nebudu mít uhrazené 3 splátky nebo je to až po 4? Jinak s bankou komunikuji, ale myslím, že už vstřícní nebudou a já se jim ani nedivím. Velmi se stydím za tuhle situaci :oops:

Záleží na bance. Podmínky jsou většinou běžně dostupné na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel