Exekuce kvuli rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
23.5.21 22:47
@Anonymní píše:
Ne to ne, ony mi je poslali a já je preposlala. Doklad o tom mám, mám i konverzace kde řešíme jak to budou řešit a splácet. Jenže vim ze je proste k ničemu to, když to není černý na bílým.

Počkej, počkej, počkej. Ty máš doklad, žes prachy poslala a konverzace o tom, jak bude teta splácet plus ve výpisech to, že ti třiktát zaplatili? Protože ústní smlouva je taky smlouva.

Střihej do nějaké poradny, třeba sem https://www.clovekvtisni.cz/…-poradenstvi

Protože ty máš důkaz, že jste uzavřeli ústní smlouvu. Jasně, vymahatelsnost práva je u nás na pikačku, ale šance, že přehraješ exekutora na tetu je slušná. Přesněji řečeno nepřehraješ, ale zařídíš jí jiného, který z ní vymlátí alespoň těch x tisíc, kolik jsi jí půjčila.

https://www.cesivpravu.cz/…cky-v-rodine

https://www.idnes.cz/…_viteze_daja

https://www.cesivpravu.cz/…cky-v-rodine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.21 22:49

@Bábrdl

Super, jdu si to přečíst.
Mockrát díky.

• Citovat
  • Upravit
36556
23.5.21 22:50
@Anonymní píše:
Psala jsem vyse, ze jsem měsíc byla na úřadu práce. Delala jsem provozní v kavárně s dětským Lego koutkem, ale jak byli ty covidove opatření tak jsme byli doma, na 60%, poslední měsíc mi nechtěl šéf ani zaplatit a nedostala jsem od nej ani poslední vyplatu + odstupné. To už je také v řešení, s tím exekutorem byla mnohem lepší domluva než s tou společnosti. Oni mi vyhrožovali, chodil ke mě nějaký inkasni správce, cpal se mi do bytu a tak. Tak už jsem se pak vytocila a řekla jsem mu, ze je opravdu prosím ať mi sníží splatku, ze proste peníze nemám. A pak měsíc na to, když jsem potrebovala zkontrolovat ucet nebo nevím už proč jsem se tam podívala, jsem měla už ucet zablokovany, s tím exekutorem byla a je opravdu špičková domlouva.Já netvrdím ze to nezvladam finančně, jen jak jsem kvůli tomu omezena. Asi jsem se proste špatně vyjádřila.
Samozřejmě ze to budu platit dal.

Existují i poradny zdarma, od těch ošklivých neziskvek, co se ve volném čase, kdy sem zrovna netahají uprchlíky a nevysávají rozpočet a každý „slušný Čech“ je chce zavřít, pomáhají lidem jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.5.21 22:52
@Anonymní píše:
@BábrdlSuper, jdu si to přečíst.
Mockrát díky.

Já myslela, žes jí to dala na ruku. Takhle máš důkazů o uzavření ústní smlouvy celkem dost - prachy jsi poslala, několikrát zaplatili splátky, vedli jste konverzace o tom, jak budou splácet… Bude záležet na soudci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
23.5.21 23:04
@Anonymní píše:
Dekuju za užitečnou radu. Já prave premyslela jestli k němu jít nebo ne, protože zase nechci vyhazovat peníze kdyby mi neporadil, jestli mi rozumíš.
Ty první 3 splátky ano, pak mi občas dala 500,–. Ale mám opravdu dost zpráv o tom, ze to spolu řešíme.

Promiň, ale ve 24 letech, docela bl*bá. Zajdi si do bezplatné právní poradny a krom toho, že si necháš poradit co s tím. Jsi nech poradit nebo si až na tom budeš líp udělej nějaký kurz např. fungování v životě.
Protože někomu půjčit i přesto, že sama nemáš s nikým se neporadíš… jsi na nejlepší cestě, to za pár let udělat znova. Rodina, kamarádky a nebo voják v americe ty napíše a ty pošleš :zed:

• Citovat
  • Upravit
3871
23.5.21 23:06

Jasne, nenech si to libit. Za ten prekvapenej vyraz tetky, az ji exekutor zaboucha na dvere, ti to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
23.5.21 23:34

Souhlas s již vyřčeným. Dej to právníkovi a to co nejdříve! U nás v rodině podobny případ (jen teda s podepsanym papirem). Dalo se to na soud jakozto pokus o podvod. Soud se konal, pán se zalek a vsem trem lidem vrátil peníze. Dokladaly se maily i sms kde tvrdil jak penize uz bude posilat (neposilal). Neco jako predzalobni vyzva by je mohlo vydesit a mohli by to zacit resit. Ze zadas o vraceni dluhu vcetne uroku a nakladu na exekutora a prilohou prikladas opisy sms a mailu, kde tvrdi ze budou platit. Z toho jasne vyplyva ze se pokusili o podvod a podas na ne zalobu.
Jinak sleduj insolvencni rejstrik!!! Jestli takhle zijou tak by tam brzo mohli skoncit. Kamaradka takhle taky pujcila..slibovali ji porad ze to vrati a kdyz to resila s pravnikem tak se dozvedela, ze podali insolvenci a ona se mela prihlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20912
24.5.21 05:24
@ludmilaadamkova píše:
Já vůbec nechápu proč si ty peníze u té nebankovky nepůjčili sami? 8o

Tipuji, že už jsou tak zadlužení, že jim nikdo nikde nic nedá a důvěřivá příbuzná je poslední možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
24.5.21 06:56
@ludmilaadamkova píše:
Já vůbec nechápu proč si ty peníze u té nebankovky nepůjčili sami? 8o

No protože takhle by to museli splácet oni. Pochybuju, že byli nějak solventní, když kvůli tomu museli podrazit rodinu, se kterou měli dobrý vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
24.5.21 07:03
@Anonymní píše:
Prosím? Skutečně sem mám ofotit exekuční příkaz?
S tím ze pouze 57 tisíc ma nauctovano exekutor, 25 tisíc je za to, ze to prošlo soudem a zbytek jsou úroky, tzn. celková dluzna částka?
O proficreditu jsem si zjistila mnohem více až po tom co jsem zacla vnímat velký problém.
Ty jsou na hranici s lichvou. Měli jim sebrat snad i licenci od česky národní banky kvůli výši úroků.

Ta částka se mi zdá taky jako totální blbost. Prosím tě, hlavně si nehledej práci v administrativě nebo pojišťovnictví se svou inteligencí. Každý příčetný průměrně inteligentní člověk ví, že když půjčuje, tak vždy oproti smlouvě a podpisu. Už vůbec nechápu, proč sis na to půjčovala. Když už, tak snad jedině ze svého, ne? :zed: A u nebankovky proč? Proč nemáš HPP? Proč nejsi bonitní a přesto uděláš tohle? Myslím, že k tomu pásu jseš jwk dělaná.
A víš, proč jsem tak hnusná? Protože na dlužníky jako jseš Ty, doplácíme pak my všichni řádně pracující. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
24.5.21 07:47
@Anonymní píše:
A ty sem mícháš jabka s hruškama, je přeci logicky ze když mám takovýhle problém, ze nezustanu v najmu za 13 ale radši budu platit o pulku méně abych exe. mohla posilat více ne?
Kdybych si podle tvých slov praci vybírala, nemám 3 najednou.
Jen jsem zmínila, ze nechci jít pracovat do fabriky.

S tvou češtinou jedině do fabriky. Vždyť ty neumíš používat ani shodu podmětu s přísudkem… Co bys v té „administrativě“ asi tak dělala? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20912
24.5.21 09:16
@Anonymní píše:
Prosím? Skutečně sem mám ofotit exekuční příkaz?
S tím ze pouze 57 tisíc ma nauctovano exekutor, 25 tisíc je za to, ze to prošlo soudem a zbytek jsou úroky, tzn. celková dluzna částka?
O proficreditu jsem si zjistila mnohem více až po tom co jsem zacla vnímat velký problém.
Ty jsou na hranici s lichvou. Měli jim sebrat snad i licenci od česky národní banky kvůli výši úroků.

Z praxe co jsem se setkal, tak se mě tvoje čísla taky nezdají. Viděl jsem spousty exekucí a dalších. A takto vypadaly věci po 10 letech a ne po necelém roce, jak ty říkáš. Exekutor si za začátek řízení určitě neřekne 60 tisíc. A 25tis soudní poplatky jsou taky moc. Nemáš to náhodou ve 2-3 exekučních řízeních? Pak by to odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16241
24.5.21 09:24
@Cenarius píše:
Z praxe co jsem se setkal, tak se mě tvoje čísla taky nezdají. Viděl jsem spousty exekucí a dalších. A takto vypadaly věci po 10 letech a ne po necelém roce, jak ty říkáš. Exekutor si za začátek řízení určitě neřekne 60 tisíc. A 25tis soudní poplatky jsou taky moc. Nemáš to náhodou ve 2-3 exekučních řízeních? Pak by to odpovídalo.

A pak že jsou české soudy pomalé. Tady vidíte, pár měsíců splácela míň, v prosinci přišla o práci a v lednu už obstavený účet i vyčíslené poplatky za soudní výlohy. To musel ten soud zvládnout přes Vánoce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
24.5.21 09:30

Budeš muset do nějaký fabriky i když se ti tam nechce a splácet… půjčka je na tvoje jméno a ty jsi podepsala smlouvu, takže je úplně jedno co tomu předcházelo, to nikoho nezajímá.
Měla jsi jim říct že ty peníze nemáš a půjčky se bojíš (když neměli tyhle peníze, muselo být víc než jasné, že nezvládnou splácet ani za tebe i když je to rodina) nebo aspoň trvat na sepsání smlouvy o půjčce mezi vámi, ale k tomu už je zpětně nedonutíš, za blbost se holt platí a někdy bohužel hodně jak sama vidíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.21 12:28
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, jdu se svěřit a jdu si pro rady.
Vloni jsem pujcila své tetě a strejdovi 50.000,– měli nějaké větší výdaje.
Byla to pro mne rodina, takže jsem proste neváhala, a pomohla.
Platili to asi 3 měsíce, pak už zaclo splacení na mě.
Samozřejmě ze to byla nebankovka, protože v bance mi nepujcili kvůli tomu ze jsem nebyla na hpp, a nebyla dostatečně bonitni. Takže jsme sáhli po proficreditu.
Slibovali mi, ze mi peníze budou posilat každý měsíc, a ze to doplatí do roka až budou mít v praci odměny.
Nicméně, oni to přestali platit a šli po mě, pak zacla doba covidova, já byla na 60%, musela jsem platit nájem, nechtěli mi udělat odklad splátek, a posílala jsem jim aspoň něco, aby to nedošlo do exekuce.
Každopádně, jsem na to už proste neměla, splátka byla nějakých 3.500,–. V prosinci jsem přišla o praci, a v lednu už jsem měla zablokovany ucet, s exekutorem jednam v pohode. Popsala jsem celou svoji situaci, vedel ze jsem přišla o praci, byl proste dost tolerantní.
Byla jsem na UP, takže si exekutor bral část z podpory.
Ale co mě proste strašně štve, ze si s tou exekuci nedokážu najít žádnou praci, kterou bych chtěla delat.
Smeruju k administrativě, pojišťování, asistentka atd, jenže tam jsou podmínky bezdluznosti, a co je pro mě noční můra je nějaká fabrika.
Takže mám teď 3 práce na DPP, aby mi z těch vyplat aspoň něco zbylo. 😔
Strašně mě to štve, ze jsem jim pomohla a já teď budu bita na tom, ze budu s tezi hledat nějakou praci, aby mě alespoň trochu bavila.
Z těch 50k, bylo ve finále 193.
Jsem z toho nešťastná. Nikdy jsem nic nedluzila, a proste jsem se unahlila a hned sáhla po tom co přišlo pod ruku.
Samozřejmě ze to teď od nich za boha nemůžu dostat, občas mi daji 500,– protože údajně prý nemaji, ale celá rodina víme ze mají, ale nechteji to platit.
Nevím co s tím mám dělat, papir mi teď odmítli podepsat, a me děsí představa toho ze bych měla mít exekuci nějakých 5 let.
Nejsem zrovna z rodiny kde mi by mi někdo mohl tuhle částku pujcit abych neměla noční můru z exekutora. Říkala jsem, ze už mi je jedno kolik bych přeplatila, jen aby mi za zady nestal exekutor 🥺
Jak by jste to prosím řešili vy?
Nemám ani nic do zástavy aby mi někdo pujcil takovou částku 😔
Hlavně kor když dělám na dpp, už jsem zvažovala ze proste nastoupim kam to půjde, a zkusím insolvenci. Ale myslím si ze by mi ji kvůli jedné pohledávce ani neschválili, a hlavně nechci byt omezena na 10 let. 😔
Jsem mlada, je mi 24, chci řešit své bydlení, chci rodinu, ale do tohle ji proste přivézt nemohu.
Musela jsem se i přestěhovat do garsonky která je tedy od znameho a platim mu jen energie + opravdu malo nájemného. Takže díky bohu za to.. Ale stejně.. oni bydli ve 4kk, pořizují nový gauc, mají mimino, plánují další.. já se na to nemůžu koukat..Jsem fakt nešťastná..
omlouvam se za anonym, ale kdyby náhodou..

co dělat…nic jiného než to zaplatit nebo se o to snažit asi není. Pak jedině insolvence.

já u Proficreditu a Providentu pracovala a nějak se mě nezdá na tvém příběhu to, že kdyby jsi skutečně byla na DPP, tak ti rozhodně nikdo nepujčí. Proficredit zrovna práci dost hlídá a ikdyž uroky jsou veliké, tak si třeba práci ověřuje a rozhodně by jen tak nepujčil někomu na pul uvazek a ještě DPP a natož 50 k. Provident jakbysmet.

Takže něco na tom nehraje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel