Exekuce kvuli rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77078
24.5.21 12:34
@zrcadlo píše:
A pak že jsou české soudy pomalé. Tady vidíte, pár měsíců splácela míň, v prosinci přišla o práci a v lednu už obstavený účet i vyčíslené poplatky za soudní výlohy. To musel ten soud zvládnout přes Vánoce :think:

jo, to se soud pochlapil, a ještě k tomu v covidové době :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.21 12:45
@Cenarius píše:
Z praxe co jsem se setkal, tak se mě tvoje čísla taky nezdají. Viděl jsem spousty exekucí a dalších. A takto vypadaly věci po 10 letech a ne po necelém roce, jak ty říkáš. Exekutor si za začátek řízení určitě neřekne 60 tisíc. A 25tis soudní poplatky jsou taky moc. Nemáš to náhodou ve 2-3 exekučních řízeních? Pak by to odpovídalo.

čísla mužou sedět, je to běžná praxe, spíš se divím a nehraje mě, že jí pujčili na DPP 50 k…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
24.5.21 12:55

Od července bude insolvence jen na tři roky pro všechny! hlásí se jen čistý dluh bez penále a úroků (případně soud uzná jen mnohem menší úrok, než který je po tobě vymáhán exekučně)
stačí mít už jen jeden dluh více než 30dní po splatnosti (např. nezaplacené odpady městu, tel. faktura, energie, televizní poplatky apod.) a tím splníš podmínky pro schválení oddlužení, navíc u insolvence stačí i minimální splátka cca 2200Kč (je v tom i odměna správce), takže se to vyplatí nesrovantelně víc, než léta přeplácet šíleně drahou exekuci..
ale ten škraloup bude velký, je to veřejně přístupný rejstřík, splácet budeš tři roky, ale dalších pět tam budeš „viset“ a nikdo ti už nikdy nepůjčí…
ostatně záznam v Evidenci exekucí taky není žádné terno, ale aspoň není úplně veřejně přístupný…
zvaž to, ale takhle se ti to šíleně prodražuje…
 https://exekuce-insolvence.cz/…ance-i-osvc/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.21 19:32
@Lucy75 píše:
Od července bude insolvence jen na tři roky pro všechny! hlásí se jen čistý dluh bez penále a úroků (případně soud uzná jen mnohem menší úrok, než který je po tobě vymáhán exekučně)
stačí mít už jen jeden dluh více než 30dní po splatnosti (např. nezaplacené odpady městu, tel. faktura, energie, televizní poplatky apod.) a tím splníš podmínky pro schválení oddlužení, navíc u insolvence stačí i minimální splátka cca 2200Kč (je v tom i odměna správce), takže se to vyplatí nesrovantelně víc, než léta přeplácet šíleně drahou exekuci..
ale ten škraloup bude velký, je to veřejně přístupný rejstřík, splácet budeš tři roky, ale dalších pět tam budeš „viset“ a nikdo ti už nikdy nepůjčí…
ostatně záznam v Evidenci exekucí taky není žádné terno, ale aspoň není úplně veřejně přístupný…
zvaž to, ale takhle se ti to šíleně prodražuje…
https://exekuce-insolvence.cz/…ance-i-osvc/

ale pokud vím, tak to ještě neodklepli ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24929
25.5.21 08:15

@Levandulová voda k téhle novele jsou info zde
 https://apps.odok.cz/veklep-detail?…

aktuální znění je zatím samozřejmě původní… čili pokud by podala návrh nyní, tak splní podmínky oddlužení pokud :

*§ 412a

Splnění oddlužení
(1) Oddlužení plněním splátkového kalendáře se zpeněžením majetkové podstaty je splněno, jestliže

1. dlužník splatil nezajištěným věřitelům jejich pohledávky v plné výši,
  1. dlužník v době 3 let od schválení oddlužení splatil nezajištěným věřitelům alespoň 60 % jejich pohledávek,
  1. po dobu 5 let od schválení oddlužení nebylo dlužníku oddlužení zrušeno a dlužník neporušil svou povinnost vynaložit veškeré úsilí, které po něm bylo možno spravedlivě požadovat, k plnému uspokojení pohledávek svých věřitelů; má se za to, že tuto povinnost neporušil, jestliže v této době splatil nezajištěným věřitelům alespoň 30 % jejich pohledávek.*

sama jsem zvědavá, jak to od července skutečně bude, protože na tuhle informaci čeká poměrně dost lidí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.5.21 08:52

pujčky

*

Příspěvek upraven 25.05.21 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.21 09:15
@Lucy75 píše: @Levandulová voda k téhle novele jsou info zde
 https://apps.odok.cz/veklep-detail?…

aktuální znění je zatím samozřejmě původní… čili pokud by podala návrh nyní, tak splní podmínky oddlužení pokud :

*§ 412a

Splnění oddlužení
(1) Oddlužení plněním splátkového kalendáře se zpeněžením majetkové podstaty je splněno, jestliže

1. dlužník splatil nezajištěným věřitelům jejich pohledávky v plné výši,
  1. dlužník v době 3 let od schválení oddlužení splatil nezajištěným věřitelům alespoň 60 % jejich pohledávek,
  1. po dobu 5 let od schválení oddlužení nebylo dlužníku oddlužení zrušeno a dlužník neporušil svou povinnost vynaložit veškeré úsilí, které po něm bylo možno spravedlivě požadovat, k plnému uspokojení pohledávek svých věřitelů; má se za to, že tuto povinnost neporušil, jestliže v této době splatil nezajištěným věřitelům alespoň 30 % jejich pohledávek.*
sama jsem zvědavá, jak to od července skutečně bude, protože na tuhle informaci čeká poměrně dost lidí ;)

jo ale myslela jsem to tak, že to ještě není odkleplé tenm červenece, že s tím už spousta lidí počítá, ale jistě to zatím není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
26.5.21 00:00
@Anonymní píše:
Ne to ne, ony mi je poslali a já je preposlala. Doklad o tom mám, mám i konverzace kde řešíme jak to budou řešit a splácet. Jenže vim ze je proste k ničemu to, když to není černý na bílým.

Pokud máš důkazy, můžeš to dát k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.21 15:29
@Kipa22 píše:
Pokud máš důkazy, můžeš to dát k soudu.

to by ale příběh musel být pravdivý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
28.5.21 15:46

@Kockazvysocan

Kočko, hoď na to drápek. Je mladá, nezkušená a sbírání zkušeností nezačala nejšťastněji. Příště se jí to nestane.

• Citovat
  • Upravit
22566
28.5.21 17:05
@Aquarius79 píše:
@KockazvysocanKočko, hoď na to drápek. Je mladá, nezkušená a sbírání zkušeností nezačala nejšťastněji. Příště se jí to nestane.

Ale jo, máš pravdu, nicméně hloupé mi to přijde i u prvodlužničky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
28.5.21 17:33
@Kockazvysocan píše:
Ale jo, máš pravdu, nicméně hloupé mi to přijde i u prvodlužničky :mrgreen:

Možná jsme jen měli štěstí, že v jejím věku po nás nikdo z rodiny nechtěl půjčit.

• Citovat
  • Upravit
22566
28.5.21 17:51
@Aquarius79 píše:
Možná jsme jen měli štěstí, že v jejím věku po nás nikdo z rodiny nechtěl půjčit.

To je určitě fakt. Naštěstí po mě nikdo nechtěl půjčit ani později ani teď. Za to já si včera musela půjčit. Na pohotovostní poplatek a parkování v nemocnici :mrgreen: Karty nebrali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
28.5.21 17:53
@Kockazvysocan píše:
To je určitě fakt. Naštěstí po mě nikdo nechtěl půjčit ani později ani teď. Za to já si včera musela půjčit. Na pohotovostní poplatek a parkování v nemocnici :mrgreen: Karty nebrali :zed:

A exekuce na krku. :lol: Tak to už vás nechci. :P

• Citovat
  • Upravit
22566
28.5.21 17:55
@Aquarius79 píše:
A exekuce na krku. :lol: Tak to už vás nechci. :P

No právě že naopak, já zadlužila druhé :mrgreen:. Já naopak ušetřila, počkej… 90,– pohotovost, 130,– Parkování a120, - lékárna. To už je 1 předkrm v restauraci, naopak jsem dobrá partie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel