Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Tohle mi prave pripada, jako dobry reseni. Jen nevim, jestli nevadi, ze budeme mit stejnou adresu. A jakwjewto pak s vyzivnym a s péčí o deti, to taky nevim
Ja si myslim, ze at si navrhnete cokoliv tak je to jedno dokud budete vychazet a nepodavat nejake stiznosti tak je to jedno.
anonymní pokud budete bydlet spolu a manžel bude mít dluhy, tak pořád budeš za jeho dluhy zodpovědná. Ale musíš si s ním promluvit, aby už žádné dluhy nebyly. A pokud toto není schopný dodržet, tak běž od něj pryč, protože je schopný tě o ten dům připravit.
@Daša 2 píše: anonymní pokud budete bydlet spolu a manžel bude mít dluhy, tak pořád budeš za jeho dluhy zodpovědná. Ale musíš si s ním promluvit, aby už žádné dluhy nebyly. A pokud toto není schopný dodržet, tak běž od něj pryč, protože je schopný tě o ten dům připravit.
No z toho mam prave strach. Dum je teda rodicu, ald nikdy nevis. Fakt mu neverim a nechci s nim byt. Mame ale diky nemu dost dluhu, nektere jsou i jen na me jmeno, takze financne je to blby. Byla bych rada, kdyby aspon s rozvodem souhlasil, ale to on nebude
@Šarlota4 ale jak to okecat pred soudem, to nevim. Kazdopadne chlap s rozvodem urcite nebude souhlasit
@Anonymní píše:
@Šarlota4 ale jak to okecat pred soudem, to nevim. Kazdopadne chlap s rozvodem urcite nebude souhlasit
No s nekterejma chlapama hnout to je katastrofa. Mi rodice se letos rozvadeli. Rozvod probehl behem 10 minut. Nemeli dluhy takze to je v pohode, no ale nejsou majetkove vyrovnani a dohadujou se do dneska. Takze chapu jak to muze byt tezky kor s detma a dluhama. Alee vsemozne se snaz ( kdyz teda nepristoupi na rozvod ) se s manzelem dohodnout at prestane blbnout utahne si opasek a maka jako nikdy. Po dobrym po zlym to je fuk, reste to spolecne nepredhazuj mu, ze dluhy udelal on a treba to pujde.
@Šarlota4 píše:
No s nekterejma chlapama hnout to je katastrofa. Mi rodice se letos rozvadeli. Rozvod probehl behem 10 minut. Nemeli dluhy takze to je v pohode, no ale nejsou majetkove vyrovnani a dohadujou se do dneska. Takze chapu jak to muze byt tezky kor s detma a dluhama. Alee vsemozne se snaz ( kdyz teda nepristoupi na rozvod ) se s manzelem dohodnout at prestane blbnout utahne si opasek a maka jako nikdy. Po dobrym po zlym to je fuk, reste to spolecne nepredhazuj mu, ze dluhy udelal on a treba to pujde.
Jemu se ale neda verit. Sliboval uz tolikrat, ze je mi zle z toho, ze ja blba mu tolikrat uverila a odpustila. Jenze ja myslela, ze je fakt uprimnej a uvedomuje si nasledky. Tehdy jsem od nej odesla, ze si vzal v nasi uz tak spatne fin. situaci, pujcku 70tisic a dal je svymu zadluzenymu otci, kterej je gamebler
po slibech a jeho slzach jsem se vratila a ted zas tohle ![]()
A ta pujcka 70tis.je od firmy neco jako provident
diky tomu taky vylezlo napovrch, ze nic neplatil, jak meĺ a proto mu nedala pujcku normalni banka. Skoda, ze jsem tohle o nem nevedela driv. Jsem holt blba, az to boli
@Anonymní píše:
Jemu se ale neda verit. Sliboval uz tolikrat, ze je mi zle z toho, ze ja blba mu tolikrat uverila a odpustila. Jenze ja myslela, ze je fakt uprimnej a uvedomuje si nasledky. Tehdy jsem od nej odesla, ze si vzal v nasi uz tak spatne fin. situaci, pujcku 70tisic a dal je svymu zadluzenymu otci, kterej je gameblerpo slibech a jeho slzach jsem se vratila a ted zas tohle
Achjo
no neni to lehka situace ale jestli se opravdu chces rozvest tak muzes bude se to tahnout dyl, ale jeho souhlas kntomu nepotrebujes
@Šarlota4 píše:
Achjono neni to lehka situace ale jestli se opravdu chces rozvest tak muzes bude se to tahnout dyl, ale jeho souhlas kntomu nepotrebujes
Dekuji za rady a podporu. No asi mu navrhnu rozvod a kdyz to podepise a nebude delat problemy, tak s nim zatim zustanu, ale kdyz bude delat problemy, tak od nej i odejdu. Fakt se bojim, aby neudelal jeste neco a ja s detma za to pak neplatila
Ahoooj uz jsem zoufala..
jeste pred manzelstvim ai manzel nasekal dluhy velk jak prase..
pujcka na auto, pujcka na nevim co.. Proste nabral si pujcek a neplatil.. Delal u soukromnika takze penize na ruku.. A ten mu jeste ke vsemu neplatil soc. A zdravot. O cemz manzel take nevedel.. A ja samozdrejme nevedela o nicem co si nabral.. V roce 2012 jsme se v srpnu brali a v lednu pote nastoupil do fabrik a po 3 mesicich mu zacali mesicne strhavat okolo 7 tisic z vyplaty.. Rekl mi ze dluzi nekde 80 tisic a ze mu to strhavaji.. Stekala jsem jako san ale to se jeste da zvladnout.. Pocitala jsem kdy se to ma zhruba doplatit a najednou nastal mesic kdy jsem se tesila ze uz je po exekuci a budou koruny navic.. Ale omyl..
zase se opet strhavalo dal
byla jsem na prasky.. Pak z toho vylezlo dohromady dalsich 280 tisic..
tak me moje mamka pujcila 300 aby se to doplatilo.. A ze budeme vracet mamce.. Ted od ledna ji mame zacit splacet 5000,– mesicne ale manzel dneska prisel z prace s dalsim papirem na 72000,– exekuce.. :‚( nevim co mam delat jsem uplne v nervech brecim celej den.. Jak si muze chlap za svobodna udelat dluh na pul milionu?? :‘( miluju ho ale nevim co mam delat.. :'( mame skoro rocni dcerku.. A rozvest se kdyz ma od me mamky pujcenych 300 tisic?? Jsem uplne na dne..
davam anonym z duvodu plno znamych zde na emiminu..
Oprava v roce 2013 jsme se brali ale to asi nehraje roli kdy.. ![]()
Kdoví, kolik toho ještě dluží. Exekutor mu strhává z výplaty částku do existenčního minima. Řeknu to hnusně, ale člověku, který si bezhlavě půjčuje, bych peníze nepůjčila. Ve vašem případě bych radila zúžit SJM. Pokud byste dluhy nestačili splácet, pak osobní bankrot. Nejjistější je rozvod.
@blecha72 píše:
Kdoví, kolik toho ještě dluží. Exekutor mu strhává z výplaty částku do existenčního minima. Řeknu to hnusně, ale člověku, který si bezhlavě půjčuje, bych peníze nepůjčila. Ve vašem případě bych radila zúžit SJM. Pokud byste dluhy nestačili splácet, pak osobní bankrot. Nejjistější je rozvod.
Ano, rozvod je nejlepsi.
Jinak je mi to lito, vim, jak se citis. U nas tohle vylezlo na povrch, az jsem cekala druhe dite ![]()
Rozvod??:( ja si nedokazu predstavit byt bez neho sama s dcerkou.. A aby ona vyrustala bez otce
.. To by jsem hlavne ani neutahla s materskou..:( a na muj ucet je jeste pujcka kterou jsme si brali na auto a mesicne splacime 3500,– mame to jeste na dva roky..
.. To by jste to resili vsichni rozvodem??
neni mozne exekuci nejak dat na mensi castky?? ![]()
@Anonymní píše:
Rozvod??:( ja si nedokazu predstavit byt bez neho sama s dcerkou.. A aby ona vyrustala bez otce.. To by jsem hlavne ani neutahla s materskou..:( a na muj ucet je jeste pujcka kterou jsme si brali na auto a mesicne splacime 3500,– mame to jeste na dva roky..
.. To by jste to resili vsichni rozvodem??
neni mozne exekuci nejak dat na mensi castky??
To by manžel musel komunikovat s exekutory. Pokud se tváří, že exekuce na něj padají z nebe, asi s nimi nekomunikuje, že.
Rozvodem můžete ochránit svůj majetek. Podle nového občanského zákoníku se i dluhy uzavřené před manželstvím platí ze společného jmění manželů. Klidně se může stát, že exekutor obstaví váš osobní účet.