Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Ali-Ali píše:
no, on je rozdil to „jen“ nerict v pocatcich vztahu. to bych i chapala. ale je neco jineho o tom vylozene lhat, kdyz se partneri rozhoduji o tak dulezite a finacne narocne veci, jako je dite.
Ale tady spekuluješ. On to prostě jen celou dobu neřekl, nečekám že před druhým početí se ho zakladatelka znovu ptala jestli nikde nedluží. A jestli to celou dobu zvládali s placením exekuce nebyl to důvod nějak řešit.
Já myslím, že zásadní pro hodnocení situace je, jak dlouho tu exekuci vlastně platí.
Pokud už od začátku/předvztahu je to omluvitelnější, než situace kdy exekuce vznikla v průběhu.
@Lelek23 píše:
@Patejl1 mas pravdu, ale co se tyka vychovy deti [kdyz budou videt cely zivot upominky o nezaplaceni a tak] nabydou treba dojmu, ze na dluh zit je normalni „vsak moji rodice meli taky plno exekuci“ bych se trochu bala ale nemusi to tak byt… kazdy se muze dostat na dno a opustit partnera kvuli toho neni moc dobre… a u me by treba zalezelo na co si tech 300tis nebo kolik [asi uz hodne udelaly i uroky] na co si to pujcil, jestli na automaty tak by to pro me byl asi konec, jestli na to aby treba poridil vybaveni bytu a pak nejak nestihal splacet a dluh se navysoval by byla jina pisnicka
Ano souhlasím.
Já mám třeba kamaráda, který má exekuci cca na 250 tis za nezaplacený inzerát z podnikání za cca 6 tis před 10ti lety. - Jedinou blbost kterou udělal je že ignoroval platební rozkaz.
Samozřejmě pokud je partner chronický dlužník a gambler, budu i já říkat utíkej.
Ale z jedné exekuce, o které se neví ani z čeho jeho, jak dlouho jí splácí atd. dělat závěry že se musí ihned odstěhovat mi přijde dost extrémní a nebojím se říct, že lidi co to píšou si většinou nevidí do…
Já to vím od září, do té doby pracoval na živnostenský list a exekuce na něho nešla, jsou tam pohledávky z roku 2009, přednostní a nepřednostní. Já nevím, zda je tak finančně negramotný, nebo mu ty dluhy udělala jeho zadlužená matka…mně normálně peníze měsíčně dával vždy. Pak nastoupil na pracovní poměr do firmy a začali mu v září strhávat…On opravdu ví jen o zdravotním a sociálním. Nepřednostních si není vůbec vědom. Nevím, proč by mi lhal, když jsme spolu začali žít, vím, že jsme toto řešili prvně, jak je na tom finančně, protože jsme věděla, že jeho máma je v insolvenci. Zakladatelka
A já jsem nikdy neměla žádné půjčky a nic…bydlíme v mém domě
Nepije, do hospody nechodí, gambler není…jsou to dluhy za jeho život s předchozí partnerkou, nebo soužití s matkou…on sám neví za co to je?
@Anonymní píše:
Já to vím od září, do té doby pracoval na živnostenský list a exekuce na něho nešla, jsou tam pohledávky z roku 2009, přednostní a nepřednostní. Já nevím, zda je tak finančně negramotný, nebo mu ty dluhy udělala jeho zadlužená matka…mně normálně peníze měsíčně dával vždy. Pak nastoupil na pracovní poměr do firmy a začali mu v září strhávat…On opravdu ví jen o zdravotním a sociálním. Nepřednostních si není vůbec vědom. Nevím, proč by mi lhal, když jsme spolu začali žít, vím, že jsme toto řešili prvně, jak je na tom finančně, protože jsme věděla, že jeho máma je v insolvenci. Zakladatelka
No tak to počítej, že Ti exekutoři asi brzo zabuší na dveře. Finančně negramotný bude a k tomu ještě i jednodušší, když ani neví komu všemu dluží. Jak můžeš udělat někomu cizímu dluhy? To jako, že si matka brala na jeho OP půjčky a on o tom nevěděl?
Buď Ti vykládá báchorky anebo je to úplný jouda. V každém případě perspektiva na nic.
@Chytrak píše:
No tak to počítej, že Ti exekutoři asi brzo zabuší na dveře. Finančně negramotný bude a k tomu ještě i jednodušší, když ani neví komu všemu dluží. Jak můžeš udělat někomu cizímu dluhy? To jako, že si matka brala na jeho OP půjčky a on o tom nevěděl?Buď Ti vykládá báchorky anebo je to úplný jouda. V každém případě perspektiva na nic.
bohužel musím souhlasit, to zní fakt příšerně ![]()
@Patejl1 mas pravdu, ale co se tyka vychovy deti [kdyz budou videt cely zivot upominky o nezaplaceni a tak] nabydou treba dojmu, ze na dluh zit je normalni „vsak moji rodice meli taky plno exekuci“ bych se trochu bala ale nemusi to tak byt… kazdy se muze dostat na dno a opustit partnera kvuli toho neni moc dobre… a u me by treba zalezelo na co si tech 300tis nebo kolik [asi uz hodne udelaly i uroky] na co si to pujcil, jestli na automaty tak by to pro me byl asi konec, jestli na to aby treba poridil vybaveni bytu a pak nejak nestihal splacet a dluh se navysoval by byla jina pisnicka