Existenční problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
17.11.21 11:54
@thalasan píše:
V klidu doma? To máš nějaký problém? Psychicky? Nebo děláš ještě školu? Nechápu to dát se dohromady :think: z roku a půl práce a samostatného života? Tohle bys ve svém věku měla zvládat.

O mém psychickém zdraví bych tady nerada mluvila nějak víc otevřeně. S psychickými problémy žiji už cca 7 let a není to sranda. Kdo nezažil, tak neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24788
17.11.21 11:56

Děvče, existenční problémy nemáš - existenční problémy znamená, že nemáš kde bydlet nebo za co se najíst..
ty jen nevíš co chceš…nic tě pořádně nebaví, v práci taky nic moc.. musíš se sebrat a rozhodnout se, co vlastně chceš a přestat se litovat.. nemáš totiž k tomu důvod… jsi mladá, zdravá - co chtít víc..
můj táta by ti to řekl ještě trochu drsněji co potřebuješ : Malý dvůr a velký bič.
Do práce aktuálně nechodíš, tak máš čas přemýšlet nad nesmysly?

A nemyslím, že máš depresi, ale s psychologem to pro jistotu probrat můžeš.
Bylo by totiž dost smutné nechat přítele přestěhovat do garsonky, nechat ho v Praze, jít bydlet k rodičům a tam pak zjistit, že to mělo zdravotní příčinu a namísto tak zásadního rozhodnutí stačila jen antidepresiva.

Příspěvek upraven 17.11.21 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.11.21 11:59
@Lucy75 píše:
Děvče, existenční problémy nemáš - existenční problémy znamená, že nemáš kde bydlet nebo za co se najíst..
ty jen nevíš co chceš…nic tě pořádně nebaví, v práci taky nic moc.. musíš se sebrat a rozhodnout se, co vlastně chceš a přestat se litovat.. nemáš totiž k tomu důvod… jsi mladá, zdravá - co chtít víc..
můj táta by ti to řekl ještě trochu drsněji co potřebuješ : Malý dvůr a velký bič.
Do práce aktuálně nechodíš, tak máš čas přemýšlet nad nesmysly?

Kdyby jste četla pozorněji. Práci aktuálně mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
17.11.21 11:59
@rozinkac píše:
O mém psychickém zdraví bych tady nerada mluvila nějak víc otevřeně. S psychickými problémy žiji už cca 7 let a není to sranda. Kdo nezažil, tak neví.

To ale poměrně dost mění tvůj příspěvek, nemyslíš? Pokud máš psychické problémy, které se stěhováním zhoršily tak je stěhování jiné než u zdravého člověka, který se vrátí k rodičům v nudy, že se mu nechce pracovat. Pak se i odpovědi budou lišit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
17.11.21 12:00

To, co te tak vyvadi z miry, se jmenuje dospelej zivot. Vypada to, ze jsi mela trochu jinou predstavu a ocekavani. Ano, vetsina dospelych lidi chodi do prace, i kdyz je to nebavi, ale nikoho z nich by nenapadlo vracet se kvuli tomu domu k rodicum. Ty tedy jeste dospela nejsi. Takze pokud se nechces stehovat zpatky k rodicum, budes muset hodne rychle dospet a zacit makat. Stanov si, co od zivota ocekavas, a porovnej to s tim, jake mas realne moznosti. Klidne to pak s nekym prober, protoze je mozne, ze tva ocekavani jsou mimo realitu. Preju ti hodne stesti.

• Citovat
  • Upravit
24788
17.11.21 12:03

@rozinkac vycházela jsem z této tvé věty : Už ani nemám snahu například hledat práci tady v Praze a zůstat tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.11.21 12:04
@thalasan píše:
To ale poměrně dost mění tvůj příspěvek, nemyslíš? Pokud máš psychické problémy, které se stěhováním zhoršily tak je stěhování jiné než u zdravého člověka, který se vrátí k rodičům v nudy, že se mu nechce pracovat. Pak se i odpovědi budou lišit :nevim:

V příspěvku jsem se o tom zmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
17.11.21 12:06
@rozinkac píše:
O mém psychickém zdraví bych tady nerada mluvila nějak víc otevřeně. S psychickými problémy žiji už cca 7 let a není to sranda. Kdo nezažil, tak neví.

Tak asi chodíte někam k odborníkovi, když máte 7 let psychické potíže? Nebo se v tom „placate“ sama?
Psychiatr, psycholog, skupinovy terapeutický stacionář, lázně? Řešíte nějak aktivně svoje psychické zdraví? Když o tom nebudete s nikým mluvit, nikdo vám nepomůže…a potíže se taky můžou časem zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
17.11.21 12:07
@rozinkac píše:
Kvůli mojí práci která je psychicky i časově náročná, se moc nevidíme, nemáme na sebe čas, nežijeme pomalu žádným sexuálním životem. O tom všem samozřejmě mluvíme, ale nějak vnitřně mě to trápí a jen koukám kolem sebe a tiše závidím že ostatní páry na sebe mají dost času, chodí na večeře apod..

Jenže stimhle ti rodiče fakt nepomůžou. :lol: Odstěhováním se vztah zabiješ.

• Citovat
  • Upravit
24788
17.11.21 12:08
@rozinkac píše:
V příspěvku jsem se o tom zmínila.

ne, pokud bys v úvodním příspěvku napsala, že se 7 let psychicky léčíš, tak bych já opravdu nepsala nic o dvoře a biči..
v tom případě stěhování tvé obtíže zhoršilo a musíš to řešit s odborníkem.. útěkem domů se to celé vůbec zlepšit nemusí, naopak přijdeš o přítele vedle sebe a mít vztah na dálku opravdu není to pravé ořechové, obzvláště myslím pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
17.11.21 12:09
@rozinkac píše:
Kdyby jste četla pozorněji. Práci aktuálně mám.

Zaměňuješ existenciální za existenční ;).

Ke zdravotnímu stavu se nelze vyjádřit, když o tom nic nevíme. Na druhou stranu to ihned nemusí být depresivní stav, jen na tebe doléhá realita dospělého života a převzetí zodpovědnosti sama za sebe bez každodenní záchranné sítě (rodiče atd.). Především bych asi hledala práci, která pro tebe nebude natolik stresující. Nicméně je třeba si uvědomit, že v životě nás všech bývají úseky, kdy je práce opravdu hodně a osobní život jde na nějaký čas stranou. Připouštím, že to na mě působí jako nezralost a útěk zpátky do klidu a komfortu, kdy tu hlavní odpovědnost opět přijmou rodiče. Zeptám se spíš, jestli by nebylo možné zvážit třeba další studium a práci na částečný úvazek? Aby ten vstup do „dospěláckého“ života byl postupný a nenásilný (i s ohledem na tvou psychiku).

• Citovat
  • Upravit
34322
17.11.21 12:09
@rozinkac píše:
Kvůli mojí práci která je psychicky i časově náročná, se moc nevidíme, nemáme na sebe čas, nežijeme pomalu žádným sexuálním životem. O tom všem samozřejmě mluvíme, ale nějak vnitřně mě to trápí a jen koukám kolem sebe a tiše závidím že ostatní páry na sebe mají dost času, chodí na večeře apod..

Sex stihnete i za deset minut, kdyz na to prijde :nevim:.
Myslim, ze mate v haji vztah, mozna by to poresil rozchod a restart. Jen si to potrebujes priznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
17.11.21 12:14
@rozinkac píše:
Ahoj holky. Úplně nevím kam bych tento problém zařadila, je to kus od všeho možného. Ale abych už začala..
Asi před rokem a půl jsem se přistěhovala do Prahy za přítelem. Za celou dobu jsem buď nebyla spokojená v práci nebo se mi práci nedařilo najít. Teď práci mám ale jsem nespokojená tak celkově. Jak v práci, tak v osobním životě a nejradši bych odjela někam daleko nebo se zahrabala pod zem. Přítele miluju a myslím si že náš vztah není nijak rozbouraný, spíše to je ve mě. Ve 20ti letech jsem se odstěhovala od rodičů, byla jsem šťastná že si můžu dělat co chci, jak chci. Ale teď posledních pár týdnů bych se k nim nejradši vrátila a odpočinula si ode všeho. Jsem velký stresař a moje psychické zdraví už nějaký ten rok není úplně 100% ale tohle období je asi nejhorší. Jsem zmatená, nevím co dělat abych toho potom nelitovala…kdybych se rozhodla jít zpátky k rodičům, znamenalo by to vztah na dálku jelikož přítel tady v Praze práci má a je spokojený, já mám rodiče v Liberci. Už ani nemám snahu například hledat práci tady v Praze a zůstat tu. Praha se mi nějakým způsobem zošklivila a už to není tak super jako před rokem a půl.
Ráda bych slyšela vaše názory, popřípadě pokud jste si prošli něčím podobným..budu ráda za cokoliv.

Není to třeba jenom tím, že ti chybí rodné město? Ne každý je světoběžník, který se přizpůsobí všude. Někdo se už těší až vypadne z menšího města do většího, někdo zůstane celý život v místě, kde se narodil a je spokojený, protože má blízko rodinu i přátele, které zná celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
17.11.21 12:15

Máš dvakrát založený stejnou otázku. Zdvojené.

12:09 stejný příspěvek od uživatelky Lucie_sx…proč dvakrát pod jiným přihlášením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.11.21 12:23
@rozinkac píše:

To opravdu meni nahled na vec a z uvodniho prispevku to nevyzniva…co se fakt poradit s osetrujicim lekarem, jestli by sly zaridit lazne? Treba v Karlove studance jsou zamereny i na psychicke problemy…a tech mist bude vic..pokud tvoje pocity vychazi v psychicke nemoci, tak tezko rict, jestli zi pomuze vratit se domu.., jestli neco resis uz 7 let, tak jsi to nejspis mela uz doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová