Existuje Bůh? ptá se sedmiletá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nesinka
1.2.13 18:11

Já bych jako ateista odpověděla sedmiletému dítku To nikdo neví. Někdo si myslí, že ano, někdo si myslí, že ne. Kdybych byla sama věřící, odpověděla bych, že ano.

• Citovat
  • Upravit
17013
1.2.13 18:28
@Kačus82 píše:
a co se děje?

Co? Zkus přečíst pár knih dle skotečných událostí. Zneužívané, týrané a znásilňované děti, kdyby byl bůh, takovýmu ničemovi by se nemohl postavit :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
1.2.13 18:29

Naše Žofka začala chodit každou neděli do kostela s věřící kamarádkou, nevadí nám to ač jsme oba takřka nevěřící, ale o to větší mám problém jí na tu otázku odpovědět. Já třeba věřím na anděle a sbírám je, ale s existencí Boha mám trochu problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
1.2.13 18:34

Tak rekni, ze nevis. ;)
Ja kdyz nevim, tak to detem reknu, ani maminka nemusi vedet vsechno :mrgreen:. Ja bych teda odpovedela - ne - nejsem verici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
1.2.13 18:34

Nečetla jsem příspěvky.

Já jsem na tuto otázku prvňáčkům odpověděla: „Jistě, když existují čerti, určitě existuje i Bůh.“

(Ptali se kluci, ti zaberou spíš na čerty než na andílky :mrgreen: )

Odpověď se jim líbila, pokývali hlavami a jelo se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
1.2.13 18:40

Když já nevím, jsem na vážkách, ale asi jí řeknu ať se zeptá pana f :palec: aráře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.2.13 18:43
@korzet píše:
Naše Žofka začala chodit každou neděli do kostela s věřící kamarádkou, nevadí nám to ač jsme oba takřka nevěřící, ale o to větší mám problém jí na tu otázku odpovědět. Já třeba věřím na anděle a sbírám je, ale s existencí Boha mám trochu problém. :nevim:

To je přece ok. Já jsem konvertovala ke křesťanství v dospělém věku, ale pokud to mé děti neosloví, není to pro mě problém, každý jdeme svojí cestou, já jim můžu říct, jak to cítím já, ale nebudu se bít v prsa, že vím, jak to všechno je, to nevíme s jistotou nikdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.2.13 18:46
@korzet píše:
Když já nevím, jsem na vážkách, ale asi jí řeknu ať se zeptá pana f :palec: aráře

No možná by bylo lepší, aby sis s panem farářem napřed promluvila ty, zjistila, jak moc je to dogmatik, aby jí nestrašil nebo nevalil nějaké pravdy do hlavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.2.13 18:54

Já začala věřit, až když jsem si sáhla na dno lidského strachu. A potkala paní, která mi otevřela oči, že jdu příliš proti srsti, s prací, se vztahem, se vztahama všeobecně. Že je lepší dát na intuici a tomu čemu věřím.
Pak mě dolomila smrt blízkého člověka, kterého jsem nedokázala zachránit. To jsem měla ještě jako pochybovač, silnej pocit, že mi toho člověka vzal Bůh, protože jsem pos…co jsem mohla. Tak mě ranil na citlivém místě. :,(
Pochopila jsem, že je mi přáno, pokuď přeju jiným a mám v sobě pokoru.
:andel:
A třeba při porodu mi víra moc pomohla, :mrgreen: v duchu jsem si Bohu nadávala, proč to tak blbě zařídil, že ženský to bolí a chlapy si jen užívaj. Že to jako nezvládl… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.2.13 19:05
@monika32 píše:
Co? Zkus přečíst pár knih dle skotečných událostí. Zneužívané, týrané a znásilňované děti, kdyby byl bůh, takovýmu ničemovi by se nemohl postavit :poblion:

Existence boha nevylučuje svobodnou vůli člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.2.13 19:14
@Gladys píše:
Existence boha nevylučuje svobodnou vůli člověka

No je fakt, že na otázku: „Kde byl Bůh v Osvětimi?“ jsem se roky (asi 2O :D )snažila najít odpověď. A nakonec jsem ji našla, je to: „Nevím.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.2.13 19:22
@Hagar píše:
No je fakt, že na otázku: „Kde byl Bůh v Osvětimi?“ jsem se roky (asi 2O :D )snažila najít odpověď. A nakonec jsem ji našla, je to: „Nevím.“

No, v Osvětimi si Židi nakonec obstarali dostatek dynamitu, aby vyhodili zplynovací zařízení do povětří… No ale byli to samí židovští komunisti. Rýpálek by asi položil otázku: vedl jim při tom ruku Bůh?
A pak se v tom vyznejte…
Edit: nenapsal o tom náhodou něco Arnošt Lustig?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
1.2.13 19:25

Byl to příběh z II. světové války. A vy se ptáte, kde byl Bůh?
Bůh byl již mrtev…
Není to přesná citace z,,Hájili jsme hrad,, od W. Eastleaka, moc se mi to líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.2.13 19:30
@Jura007 píše:
No, v Osvětimi si Židi nakonec obstarali dostatek dynamitu, aby vyhodili zplynovací zařízení do povětří… No ale byli to samí židovští komunisti. Rýpálek by asi položil otázku: vedl jim při tom ruku Bůh?
A pak se v tom vyznejte…

Jura: No, v Osvětimi se děly i horší věci, než je vyhozená plynová komora do vzduchu. Myslím, že způsob Ježíšovy smrti byl proti nim celkem sranda.

Příspěvek upraven 01.02.13 v 19:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.2.13 19:33
@Lenka002 píše:
Byl to příběh z II. světové války. A vy se ptáte, kde byl Bůh?
Bůh byl již mrtev…

Jo. Touhle fází jsem taky prošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová