Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@Monchichik tyjo no to nevim..tise doufam, ze mi to doplati.To je dobrej napad, to mu reknu. Se bude divit.
Zajdi na soud a dej mu exekuci na plat. Budou mu srážet z i z podpory.
@g.sandova píše:
no, stačilo podat trestní oznámení a bylo. Podmínka a najednou peníze u s dlužnou částkou byly na světě. Nic jsem dokola neobihala
Tak ze zvědavosti - jak spolu teď vycházíte?
@aquarian píše:
Tak ze zvědavosti - jak spolu teď vycházíte?
To vůbec není podstatné.
My se s ex spolu vůbec ala vůbec nebavíme ani nevídáme, viděli jsme se naposled někdy na podzim pár vteřin mezi dveřma a je nám oběma blaze.
S dětmi se vídá a mají normální vztahy.
Vycházet s ním fakt nepotřebuje, potřebuje aby platil.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 udelala. On je bezne ma kazdej druhej vikend, az mu je budu davat, reknu, ze jestli neposle prachy, nevyzvednu je.
tak ti je přiveze před dveře bytu a nechá ti je tam…
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 udelala. On je bezne ma kazdej druhej vikend, az mu je budu davat, reknu, ze jestli neposle prachy, nevyzvednu je.
To bych nedělala.
. Zkus se vžít do těch dětí, když je máma nechce zpátky a pak je ani táta nechce, protože je nechal mámě za dveřmi. To nestojí vůbec za žádné peníze. Poškodíš ty děti víc než když jim nekoupíš oblíbené sladkosti nebo hračku, kterou by chtěly.
@g.sandova píše:
@prokr no, stačilo podat trestní oznámení a bylo. Podmínka a najednou peníze u s dlužnou částkou byly na světě. Nic jsem dokola neobihala
Jenže u tebe se jednalo o dlouhodobého neplatiče, tady jde o někoho, kdo platil dobře, ale přišel o příjem. To je trochu něco jiného.
@prokr píše:
To vůbec není podstatné.
My se s ex spolu vůbec ala vůbec nebavíme ani nevídáme, viděli jsme se naposled někdy na podzim pár vteřin mezi dveřma a je nám oběma blaze.
S dětmi se vídá a mají normální vztahy.
Vycházet s ním fakt nepotřebuje, potřebuje aby platil.
Tohle má smysl zhodnotit, až jsou děcka dospělá nebo aspoň po pubertě.
Nebyla by první ani poslední, kde puberťáci měli pocit, jak je u tatínka skvěle a pak záleželo na tom, jak se k tomu postaví on.
@K2 8611 a maj klice, akorat by se pred nima ztrapnil, ldyby je odvezl ke mne.
@Anonymní píše:
@K2 8611 a maj klice, akorat by se pred nima ztrapnil, ldyby je odvezl ke mne.
Aha, myslela jsem, že se jedná o malé školkové nebo první stupeň ZŠ.
@Blashyrk
A že ex manželky si umí vymyslet i kroužky za tísíce jen aby tátu podojila.
Zamyslete se a koukejte na svoje děti. Né na něj.
Tohle jsem četla. Na ty kroužky děti nechodí? Nic je tam nenaučí? Ex ten oddíl sponzoruje z vašich peněz? Ty děti tam dává aby vás dojila, byla slavná, děti měla z baráku?
Pokud má zaplacený celý prosinec,
tak ti tr. oznámení nepřijmou… to se sepisuje až po čtvrtém neuhrazeném měsíci
tato lhůta je přímo stanovena v paragrafu 196 odst. 1 trestního zákoníku, podívej se..
takže oznámit až v květnu.. do té doby zkusit Hmotnou nouzi, obrátit se na Ospod apod.
co se obrátit na jeho rodiče? napsat mu, že jdeš na policii zítra? (nemusí vědět, že nejdeš..), ale třeba by uhradil aspoň leden.. může něco prodat..
musí se snažit sakra, když máte tři hladové krky…
Exekuce na něj je v tomto případě nesmysl.