Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Napadlo mě takový večerní téma. Jak vnímáte facebook? Nejednou už tu bylo, že diky této síti šli partneři od sebe. Ať už to bylo díky tomu že někdo něco okomentoval, nebo naopak neokomentoval. Sama znám pár lidí, u kterých si troufnu říct že je to závislost. Já osobně tedy fb mám, v přátelích mám 13 lidí. Rodinu a manželovy kolegy z práce a pár známých. Manžel fb nemá, nechce ho. Jsou lidé kteří mají stovky přátel. Lidé den co den prohlíží profily, kdejakou maličkost musí hned sdílet, kdejakou maličkost komentovat. Jak tohle vidíte. Nechci rozpoutat vášnivou debatu, Jen mě zajímá jak to kdo vnímá
Neřeším, každého věc. Já ho mám, partner ne. Když ho zapnu tak na něj koukneme klidně i spolu. Nemám co tajit. Pro vyhledání starých známých je to super. Jsem v kontaktu s rodinou co žijí dost daleko a aspoň vím jak se jim daří. Co dělají ostatní to neřeším ![]()
Neřeším, každého věc. Já ho mám, partner ne. Když ho zapnu tak na něj koukneme klidně i spolu. Nemám co tajit. Pro vyhledání starých známých je to super. Jsem v kontaktu s rodinou co žijí dost daleko a aspoň vím jak se jim daří. Co dělají ostatní to neřeším ![]()
@Mexie tak nějak podobně to vnímám..
Mám cirka kolem stovky přátel, dost kolegů, kolegyň za práce. Nepatřím k typům co píší či sdílejí s prominutím každý prd
,či sdílejí, to co chci tam občas dát tam dám
.Jinak zrovna díky Facebooku jsem našl dost kamarádů z vojny před lety a to i ze Slovenska
.Prostě kdo to tzn. udrží v rozumné normě-pro toho to může být fajn.. ![]()
Tak nějak jsem to myslela. Jestli vám stačí najít si jen lidi které si vyhledáte, případně si oni vyhledají vás. Jednou za čas hodím nějakou fotku a tím to končí. Před nějakou dobou se tu ubjevilo téma kde si slečna stěžovala na to, že její přítel někde někomu okomentoval fotku, tak mě zajímalo jak to je jinde. Asi se nudím ![]()
Já osobně FB mám, přítel ne. Máme dost společných známých, takže kolikrát i co sdílejí, či napíšou přitelovo kamarádi, mu ukážu. Já jsem se ještě naučila dělit přátele na skutečné přátele a známé a dle toho dělím i své příspěvky. Komentuji co se mi zlíbí, ale nikdy nic tak, aby to bylo nevhodné vůči partnerovi, nebo jakkoliv jinak. Ale pokud je to názor, za kterým si stojím, tak ho uveřejním, to zas ano.Ale stejně jako v životě, i tak se chovám na FB.
A proto facebook nemám..samé viry, podvody, zneužívání…
jé pardon, sem to nepatří ![]()
Jestliže vztah ztroskotal na tom kde kdo co komentoval tak by ti lidi stejně spolu dlouho nebyli, takže co? Ve výsledku nic.
Jestli udělá ženská scénu kvůli tomu že má nějakou reálnou kamarádku nebo facebookovou je jedno.
FB mám, je to fajn spojení s přáteli, abych měla stejné informace co z FB tak bych jim musela denně volat a to by bylo drahý ![]()
Kdybych občas nepotřebovala něco prodat po dětech nebo koupit, tak už FB nemám. Mám ho jen pro „komereční“ účely ![]()
Já ano manžel ne ale občas se mne na něj jukne i manžel. Mám tam asi osmdesát lidí, rodina a kamarádi.
FB mám, ale beru ho tak nějak rekreačně. Nemám to jako vrcholový sport ![]()
Přátel mám tak 80, moc toho nesdílím ani moc fotek nedávám, využívám hlavně pro získávání informací (uzavřená FB skupina) a dopisování si s lidmi, na které bych jinak neměla kontakt. Jo a messenger by asi taky bez FB neběhal ![]()
Osobně Facebook nemám a jsem ráda. Pokud se s někým chci sejít, sejdu se na kafe, nemám potřebu vypisovat se na internetu. Na druhou stranu, určitě je facebook dobrou příležitostí pro lidi co mají například neobvyklý koníček, že mohou najít podobně zaměřené jiné lidi. Nabízí se odpověď: To je každého věc, kdo chce, ať ho má, kdo nechce ať ho nemá, je to věc každého z nás. Jenže mám pocit, že z jistého pohledu to tak není, lidé lecky ztrácí soudnost, co na facebook dávají a i když člověk nechce, může se kupříklad jeho fotka na facebook dostat (a že znám nejeden případ). V tu chvíli to podle mě není každého věc.
Já facebook mám, je to super být v kontaktu s těmi, které léta nevidíte.
@Spokojení píše:
Napadlo mě takový večerní téma. Jak vnímáte facebook? Nejednou už tu bylo, že diky této síti šli partneři od sebe. Ať už to bylo díky tomu že někdo něco okomentoval, nebo naopak neokomentoval. Sama znám pár lidí, u kterých si troufnu říct že je to závislost. Já osobně tedy fb mám, v přátelích mám 13 lidí. Rodinu a manželovy kolegy z práce a pár známých. Manžel fb nemá, nechce ho. Jsou lidé kteří mají stovky přátel. Lidé den co den prohlíží profily, kdejakou maličkost musí hned sdílet, kdejakou maličkost komentovat. Jak tohle vidíte. Nechci rozpoutat vášnivou debatu, Jen mě zajímá jak to kdo vnímá
Já ho nemám a vůbec nemám potřebu ho mít. Začala jsem psát jen na E-mimino, když mě něco zajímá a chci vědět názory ostatních(ale jen v práci, doma nemám čas
)upřímně, kdyby neměla odpovědnost být na telefonu kvůli dětem a povinnostem, spokojenější a volnější bych byla určitě bez mobilu(nevím, kdo takovou blbost vymyslel
)
Kazdeho vec, nechapu lidi co u toho vydrzi sedet hodiny a sdilet vse, ale neresim. Co se tyce vztahu, verim ze to muze nabouravat, ale to he i lidech, fb je jen pouhy nastroj.
Ja ho mam, jsem s nim v kontaktu s prateli, nasla jsem tam hodne lidi z ciziny, na ktere jsem uz nemela konrakt. Nesdilim blbosti, max zajimavy clanek, o kterem kolikrat vznikne i zajimava debata. Nedavam mic fotek. Mam v oblibenych stranky instituci, kde mi vyskakuji ruzne udalisti, nemusim vse jednotlive hledat na netu. Fb umi byt i dobry. Je to proste dobry sluha, zly pan. Vzdy secda blokovat ci skryt nekdo, kdo cely dny dava statusy apod. Cili ani tohle me neomezuje.
Příspěvek upraven 23.06.16 v 07:17