Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Na druhou stranu, v cem je zas takovy rozdil mezi emiminem a fb? Tak diametralni to zase neni. Proste mi prijde, ze je dnes docela modni se vymezovat proti fb. Jenze kdyz se pouzivs rozumne, je to defacto socialni sit jako kazda jina.
FB mám, přítel taky ale nebyl tam už hrozně dlouho. Semtam někde hodím like, nekomentuju skoro nic, lidí tam mám sice asi 200
to je z dob mích 15ti let, kdy jsem si přidávala a potvrdila úplně každého
ale píšu si maximálně s čtyřma lidma ![]()
@Spokojení píše:
Napadlo mě takový večerní téma. Jak vnímáte facebook? Nejednou už tu bylo, že diky této síti šli partneři od sebe. Ať už to bylo díky tomu že někdo něco okomentoval, nebo naopak neokomentoval. Sama znám pár lidí, u kterých si troufnu říct že je to závislost. Já osobně tedy fb mám, v přátelích mám 13 lidí. Rodinu a manželovy kolegy z práce a pár známých. Manžel fb nemá, nechce ho. Jsou lidé kteří mají stovky přátel. Lidé den co den prohlíží profily, kdejakou maličkost musí hned sdílet, kdejakou maličkost komentovat. Jak tohle vidíte. Nechci rozpoutat vášnivou debatu, Jen mě zajímá jak to kdo vnímá
Mám ho, ale nepropadla jsem mu. Mám kolem stovky přátel, většinou jsou to „starí známí“ o kterýc bych jinak ani nevěděla. Občas mrknu co nového a sem tam přidám fotku. Kraviny nesdílím.
@Spokojení my doma fcb máme, manžel tam ale skoro neleze, já občas kouknu z telefonu. Hlavně kvůli skupinám na různá témata, čtu si tam..
Jinak mít v přátelích lidi, se kterýma se normálně vídám, jako kolegy z práce nebo sousedy, mi přijde o ničem, já ho mám hlavně kvůli tomu, že tam mám bývalé kolegy z práce, bývalé spolužáky, atd. Lidi, které bych jinak asi ztratila z dohledu a takhle vidím, co je u nich nového a někdy i večer pozdravíme přes messenger nebo pokecáme
Facebook by se prostě měl používat prostě citlivě a rozumně a hned „nevykřikovat“ do světa každou věc…,docela fajn je tam i připomenutí např. k narozeninám, možnost přání a tak, ale většinou přeji buď s kým sem i fyzicky v kontaktu nebo kdo si to zaslouží a myslím si to.. ![]()
Taky si myslím, že je to zlo
Ale sama ho taky mám, mám tam sice dost přátel, ale sdílím minimálně a fotky tam nemám žádné.
Hodně mi pomohl třeba u plánování třídního srazu a obecně je to pro mě dobrý komunikační prostředek. Ale když vidím, jak tam někdo sdílí každý den hafo příspěvku, tak si taky říkám, co ty lidi jinak dělají. Obecně si myslím, že zlo je taky internet v mobilu.
Ale je to každýho věc, to je jasný.
Mám ho, už dlouho. Hodí se na domlouvání srazů spolužáků, pozdrav bývalým kolegům, lidem v zahraničí, kontrolu dětí…je nám přes 40 a nevím o nikom komu by způsobil krach vztahu. To jsou jen kecy a výmluvy, krach by přišel stejně i bez FB…
@Spokojení píše:
Napadlo mě takový večerní téma. Jak vnímáte facebook? Nejednou už tu bylo, že diky této síti šli partneři od sebe. Ať už to bylo díky tomu že někdo něco okomentoval, nebo naopak neokomentoval. Sama znám pár lidí, u kterých si troufnu říct že je to závislost. Já osobně tedy fb mám, v přátelích mám 13 lidí. Rodinu a manželovy kolegy z práce a pár známých. Manžel fb nemá, nechce ho. Jsou lidé kteří mají stovky přátel. Lidé den co den prohlíží profily, kdejakou maličkost musí hned sdílet, kdejakou maličkost komentovat. Jak tohle vidíte. Nechci rozpoutat vášnivou debatu, Jen mě zajímá jak to kdo vnímá
FB nevnímám, nepoužívám. A bez problémů žiju.
Mam ho uz pomerne dlouho, pratel neco ke 250-300. Proc tak moc? 90 % techto facebookovych pratel nejsou pratele v pravem slova smyslu, ale znami, ktere jsem potkala na svych cestach, pri studiich, na stazich, v praci, na soutezich se psem aj. Delala a studovala jsem v nekolika zemich a facebook je nejlepsi zpusob, jak s nimi neztratit naprosto kontakt. Uz se mi parkrat stalo, ze jsem nekam jela a oni mi byli schopni doporucit treba ubytovani ve svem meste, nebo jsem psala diplomku a oni mi byli schopni doporucit nejakou osobu atd. Jsou to lide z „mych“ oboru, takze casto treba hodi na zed zajimavy clanek, ktery by mi unikl, aktualni zpravu ze sve zeme, ktera se u nas do zprav ani nedostane apod. Tenhle okruh „znamych“ ma omezeny pristup k mym fotkam (vidi jen profilovky). A pak tam mam rodinu a blizke pratele z CR, kteri vidi vse. Bydlim 2000 Km od CR a psat kazdemu zvlast sms nebo email nebo si s kazdym nekolikrat tydne volat by bylo o hubu ![]()
Kdyz se nekdo z nich zblazni a zacne najednou sdilet denodenne duchaplne citaty nebo fotky pobliteho potomka, tak si proste jen nastavim, ze prispevky tohoto konkretniho cloveka nechci videt. Kontakt ale zustane.
Jinak nechapu, proc by kvuli fb meli jit partneri od sebe. Proc nekteri tak strasne resi, koho ma partner v pratelich, kdo mu dal like ke ktere fotce, chteji znat partnerovo heslo k profilu. Stejne tak se otevrene musim smat tem, co si doma z gauce posilaji pores fb zpravy typu „muck, miluju Te, lasenko“. To je chovani pubertaku, ne dospelych lidi.
Příspěvek upraven 23.06.16 v 08:44
Tak já fb mam, ale prakticky ho nepoužívam, mam v mobilu mesenger, takže odepíšu když někdo píše, ale víc neřešim. Nechápu lidi co u toho sedí od rána do večera a sdílí s prominutím každej prd… Nebejt toho že tam mam jedinej kontakt na většinu bejvalejch spolužáků a že se přes to bezplatně domluvim s přáteli a rodinou už dávno bych ho smazala
A rozhodně bych řekla že nepatří do ruky dětem, když vidim že tam občas sou děti, kterym neni ani 10 let a sdílí fotky a podobně nehledě na to že se na fb objevuje obsah výhradně pro dospělé…
Já jo mám jsem za něj ráda, třeba teď v Německu jsem díky němu poznala jiné holky co tu jsou, mám tam místní bazary, vím co se děje bývalým spolužačkam. Komu komentuje manžel mě nezajímá, nejsme pubertaci.
@Spokojení píše:
Fb je jen nástroj.. je to o lidech, jak umí či neumí používat ![]()
Já si facebook smazala zároveň s manželem, když jsme spolu začli chodit. Jsem za to velmi ráda, protože když jsem byla s bývalým, tak jsem teda dost žárlila i on, sice jsme se kvůli tomu nehádali, ale červíky v hlavě byly pořád, byla jsem nervózní, nedokážu si představit, že bych takové hovadiny řešila i s manželem
navíc je to žrout času, nic to nepřinese, lidi jsou z toho akorát zlí, honí si ego, jsou falešní a do takového světa já patřit nechci… ![]()
FB je dobrý sluha, ale zlý pán.
Já mám na FB přátel celkem dost, ale jsou to lidé, co znám osobně, přidávání každého, jen abych měla hodně přátel je spíš móda puberťáků (pravidelně dostávám žádosti o přátelství od spolužáků od mojí patnáctileté sestry
)
Já tam tedy nějaký čas každý den strávím, přečtu si, co kde nového, zkouknu odkazy na Krimi Plzeň, prohlídnu dva bazárky. Mám dost známých, se kterými bych nerada ztratila kontakt a zároveň málo času a prostoru (někteří známí a splolužáci jsou v zahraničí) s nimi všemi chodit na kávičku. Tak tohle je pro mě řešení.
Sdílím a lajkuju jak co, na zeď napíšu tak jednou do měsíce a pár fotek dávám třikrát do roka
Tak to se mnou ještě tak hrozné není, ne? ![]()