Fackování u porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
23.12.16 21:27
@Inaris píše:
A ona kdejaká prodavačka rozumí medicíně? Aby říkala doktorovi, co může a nemůže? A co jako ten doktor má dělat, když mu tam přijde ženská, která nic nechce, ječí a dělá scény a… co má ten doktor jako dělat? Asi bych ji pohladila a chápavě řekla „milá dámo, když rozumíte porodům, tak si to odroďte bez mé přítomnosti“.

Tak to se zeptej holandského personálu, jak to že jim to tam funguje aniž by se museli hroutit z toho, že třeba prodavačka nebude chtít oxytocin nebo epidurál, popř píchnout vodu, klistýr, nástřih atd.

a tak mít v por, plánu, že si nepřeju oxytocin na urychlování porodu nebo vyloučení placenty, pokud to nebude nezbytně nutné můžu klidně taky, nato nepotřebuju mít vystudované porodnictví. Vždycky se dá dohodnout na změně…

jde jen o základní požadavky, prodavačka si opravdu nebude přát, že chce císaře říznout tudy a nechce dostat u toho medikaci…

Doktor má slušně komunikovat, o tom práce s lidmi je,. Někteří pacienti jsou problémoví a někteří doktoři na pěst,. Tak to bohužel někdy je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12958
23.12.16 21:27

@Inaris Říkat doktorovi co může a co nemůže je právo každého člověka.
I kdyby to nebylo rozumné, pokud jsem při vědomí, je to moje právo.
O to jde. On je povinen to respektovat, to je jeho práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
23.12.16 21:28

@Inaris Nevím, kde jsi přišla na to, že zrovna tvůj porod byl ten správný z hlediska tvého chování. To je docela síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
23.12.16 21:31
@Inaris píše:
Dobře čti. Sama píše, že bylo nutno ji ztišit.
Jinak pochopitelně nikdo facky neuznává, to je jasné. Ale vezmi to z druhé strany - hypoteticky: co s hysterickou babou, když jí nemůžeš píchnout uklidňující injekci? Odpověz. Co s ní? Když jsi de facto zodpovědná za její porod?

Prý „odpověz“ :-D Ty vado. No hele odpověď zní empatie a způsobilost k vykonávání práce porodníka a porodní asistentky, což zahrnuje i takové dovednosti, jako je humánně si poradit s nastálou situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
23.12.16 21:33

Bych necekala ze se tady fakt kazda diskuze zvrhne v tohle :mrgreen: masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
23.12.16 21:33
@Inaris píše:
No rozhodně jsem neřvala. Dýchala jsem, dělala, co sestry řekly, v závěru potichu odrodila, přičemž jsem myslela, že to bude moje poslední chvilka. Ale ani tam, ani u zubaře bych si nedovolila řvát na lesy. Hanbou bych se propadla. A už vůbec bych si nedovolila kvákat doktorovi do jeho práce.

No a co to je za argument, že ty by sis to nedovolila? Tak prostě nemáš koule na to se projevit. To je tvoje volba. Jiný člověk je emotivnější, a projevit se nestydí. To neznamená, že je to špatně. Ale z tvých příspěvků je vidět, že si nevidíš ani na špičku vlastního nosu, takže si buď zalezlá ve své škatulce, plácej se po zádech, jak jsi jako hodná holčička poslušně v tichu odrodila a ofrňuj se nad těmi, které to měly jinak. Bravo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
23.12.16 21:37
@Inaris píše:
No rozhodně jsem neřvala. Dýchala jsem, dělala, co sestry řekly, v závěru potichu odrodila, přičemž jsem myslela, že to bude moje poslední chvilka. Ale ani tam, ani u zubaře bych si nedovolila řvát na lesy. Hanbou bych se propadla. A už vůbec bych si nedovolila kvákat doktorovi do jeho práce.

no ty jsi perfektní rodička :). Já byla taky potichu, já skoro nikdy neřvu, ale mám tolik empatie, že dokážu pochopit, že některé měly daleko horší porod než já a že každá reaguje na bolest jinak.

tak nekvákej, ale jsou tací, kteří se někdy chtějí vyjádřit k tomu, co doktor hodlá dělat s jejich tělem. oni jsou dobří a špatní doktoři a někdy tě ta zaslepená důvěra může přijít draho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.12.16 22:10
@Sany80s píše:
@Inaris Říkat doktorovi co může a co nemůže je právo každého člověka.
I kdyby to nebylo rozumné, pokud jsem při vědomí, je to moje právo.
O to jde. On je povinen to respektovat, to je jeho práce.

I v pripade, ze je na zivote ohrozeno dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
23.12.16 22:10
@Inaris píše:

No.. já si doktorů vážím. Těch dobrých. Ale oni nejsou všichni dobří. Já jsem pacient a doktor je doktor, ale to neznamená, že musím slepě poslouchat. On sice dělá svoji práci, ale dělá ji na mě, takže s dovolením mám taky do toho co kecat :mrgreen: :mrgreen:

A s tím křikem a kultivovaným porodem jsi docela vtipná. Já rodila dvakrát a ač jsem docela dost klidné stvoření, při porodech jsem se „projevila“ hodně. A bylo úplně jedno jestli to byl první nebo druhý. A víš co, jak ráda bych byla zticha. Jenže ono to prostě nešlo. Šlo to ze mě samo a nešlo to ovlivnit (a to jsem se u druhého už snažila :mrgreen: ). Je to ptákovina. Zvlášt u porodu s oxytocinem je ta bolest mnohem větší než bez něj, takže těžko někdo může čekat, že člověk při zvládání téhle bolesti ještě bude řešit, jestli se chová nebo nechová kultivovaně 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12958
23.12.16 22:15

@Baba Tam je situace z právního hlediska složitější, ale obecně řečeno je faktem to, že i tam rozhoduje rodič. Ne doktor, ten pouze nabídne možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
23.12.16 22:18
@Inaris píše:

Fyziologicky probíhající porod ale NENÍ práce lékaře. Je to práce rodící ženy a rodícího se dítěte. Lékař má zasahovat až ve chvíli, kdy se děje něco patologického.

@Žena Vlk píše:
Ne, to se neshodneme. Žena u porodu má právo chovat se přirozeně, tak, jak to cítí, patří k tomu i křik a scény.
:palec:
@zuzouš píše:
Proc jsi nemela kanylu? Jeste neco jsi odmitala? Verim tomu, te druha strana by podala taky zajimavou story a ne prilis podobnou.

A proč by měla mít kanylu? 8o Já ji taky ani u jednoho porodu neměla, nikdo mi ji ani zavádět nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.12.16 22:21
@Sany80s píše:
@Baba Tam je situace z právního hlediska složitější, ale obecně řečeno je faktem to, že i tam rozhoduje rodič. Ne doktor, ten pouze nabídne možnosti.

Nevim. Kdyz je dite v ohrozeni zivota, tak snad ne, ne? Nejsem teda detsky lekar. Nastesti. Kdyz lecbu odmitne dospely, tak uz je mi to celkem jedno, jeho boj. Muze mi to byt akorat lito. U deti by me to dost dralo.

A obecne k tem stiznostem na doktory. To vidim furt, ze si lidi blbe pamatujou, prekrucujou, neco spatne pochopi. Vetsina stiznosti je uplně mimo. Uz sem se obrnila. Ze nekomu neco xkrat podrobne vysvetluju, proberu i s pacientovou rodinou a pacient pak na velke vizite pred primarem rekne, ze s nim nidko nemluvil, uz beru jako standart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
23.12.16 22:33
@Baba píše:
Nevim. Kdyz je dite v ohrozeni zivota, tak snad ne, ne? Nejsem teda detsky lekar. Nastesti. Kdyz lecbu odmitne dospely, tak uz je mi to celkem jedno, jeho boj. Muze mi to byt akorat lito. U deti by me to dost dralo.A obecne k tem stiznostem na doktory. To vidim furt, ze si lidi blbe pamatujou, prekrucujou, neco spatne pochopi. Vetsina stiznosti je uplně mimo. Uz sem se obrnila. Ze nekomu neco xkrat podrobne vysvetluju, proberu i s pacientovou rodinou a pacient pak na velke vizite pred primarem rekne, ze s nim nidko nemluvil, uz beru jako standart.

Bohuzel musim souhlasit. Posledni podobna zkusenost ze vcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
23.12.16 22:36
@Inaris píše:
Plácáš tady hlouposti a divíš se, že po Tobě teda někdo chce vysvětlení.
Samozřejmě. Empatie, způsobilost. Souhlasím.
Ale nesouhlasím s obhajobou hysterického ječení. Jak se říká: když dokáže s grácií šu. kat, musí stejně dokázat i porodit. :?Příspěvek upraven 23.12.16 v 21:33

a co když nešuk.. s grácíí třeba i u toho sexu řvala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.12.16 22:39
@mroe píše:
Bohuzel musim souhlasit. Posledni podobna zkusenost ze vcera.

Nekde bylo, ze si pacient ze sdelovani spatne zpravy pamatuje tak 15 procent. Nejak mi to utkvelo, tak tem lidem vzdycky rikam, at si delaj poznamky, kdyz je neco napadne, at si to zapisou a pak to muzem probrat… stejne to je marny. Si pak na velke vizite pripadam jak debi. l :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí