Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer ve, spolek.
Naší Staffordce jsou dva roky a máme s ní menší problém..
Když hárá, vyndá si z kalhotek vždy tajne vložku a sezere ji..
Nejde nám ani tak o to, že je to nechutné, ale spíš o to, aby nám z toho plastu nějak neonemocněla…Nebo aby se ji něco nestalo ve střevech…Prosím máte nějakou radu, jak se tomu dá zabránit? Děkuji ![]()
Nedávat kalhotky, moje starší čuba tohle taky dělala, tak jsem jí dávala kalhotky jenom samotné bez vložky, po tom, co rozkousala a sežrala troje hárací kalhotky jsem to vzdala a chodila mi po bytě jen tak. Je čistotná, takže je vždycky maximálně pár kapek u misky s jídlem a kolem pelíšku když vstala. Dala jsem pratelné potahy na gauč a pelech a je klid (teď už bude definitivně, tenhle týden jí nechám vykastrovat). Mladší je v klidu, ale vždycky si kalhotky odsune stranou, takže je to jakoby žádné neměla.
má smysl jí ty vložky dávat, když se jimi krmí? Anebo zvolit jiný materiál, třeba textilní.
Bohužel neporadím, jen aby jste věděla, že to nedělá jen Vaše fenka. Náš pes miluje cokoliv od krve - klidně i kapesníček, po vložkách nebo tamponech by se utloukl a několikrát do měsíce se snaží zbořit odpadkový koš na toaletě. Pokud bych tam nechala přiotevřené dveře, je schopný koš překlopit a na použitou hygienu se dostat
. Je mu 10, to ho už prostě neodnaučíme.
@Papinacek píše:
Dobrý večer ve, spolek.
Naší Staffordce jsou dva roky a máme s ní menší problém..
Když hárá, vyndá si z kalhotek vždy tajne vložku a sezere ji..
Nejde nám ani tak o to, že je to nechutné, ale spíš o to, aby nám z toho plastu nějak neonemocněla…Nebo aby se ji něco nestalo ve střevech…Prosím máte nějakou radu, jak se tomu dá zabránit? Děkuji
Na dobu, co nebudete doma jí dejte kovový náhubek, aby si vložku nemohla sežrat.
@MáškaMarie33 píše:
Na dobu, co nebudete doma jí dejte kovový náhubek, aby si vložku nemohla sežrat.
No, nebo ji olep hubu izolepou, aby nemohla zvejkat. To byl doufam vtip ![]()
Naše je taky žere. Vložky nedáváme, máme dvoje kalhotky které jsou v těch místech zesílený a měníme. Nehody se stávají jen v těch nejhorších dnech.
Nechat bez vložky, fenky si to po sobě uklízí. V době hárání denně vytírám, na gauč nelze, ale pro jistotu tam dávám deky když nejsme doma.deky. Koberce nemáme. Naše fenka to nežrala, ale vytáhla rozcupovala a kalhotky taky.
Moje fena to taky dela, miluje i pouzity kapesniky, jakmile zapomenu, rozcupuje to a obsah sezere. Driv mi i kradla pouzity kalhotky. Ze svejch kalhotek vlozku vynda a rozcupuje, pripadne sunda cely kalhotky a rozcupuje i je. Resim to tak, ze jsem ji je prestala davat. Mam taky potah na gauci, rekla bych, ze kapky po byte zadny ani nejsou. Jen kdyz vyskoci na me a otre se, ale doma stejne nosim teplaky a stary tricka, takze to mi nevadi, vypere se. Tyden se to da vydrzet. O kastraci jsem premyslela, stenata rozhodne neplanuju, na druhou stranu jsme v panelaku a dvakrat ctrnact dni v roce rozbourenych hormonu nejak zvladame, neni to tak hrozny, abych ji nechala kastrovat. Ani netrpi na falesny brezosti.
@Azeretereza píše:
No, nebo ji olep hubu izolepou, aby nemohla zvejkat. To byl doufam vtip
Kevin, co je na tom vtipnýho,v prostornym kovovým náhubku se pes v pohodĕ napije, takže jde jenom o zvyk. Zato, přirovnánì s izolepou je totálnĕ mimo.
@MáškaMarie33 píše:
Kevin, co je na tom vtipnýho,v prostornym kovovým náhubku se pes v pohodĕ napije, takže jde jenom o zvyk. Zato, přirovnánì s izolepou je totálnĕ mimo.
No, me to prave vtipny neprislo vubec. Aby mel pes celou dobu co jsem pryc kovovej nahubek jen proto, aby si nemohl vyndat vlozku a rozcupovat ji, to mi prijde streleny, sorry. To bych ji radsi nedala tu vlozku vubec a vecer holt vytrela.
My naší fence nic nedáváme,sama se olíže,v pelíšku má pratelnou deku, kapky na podlaze,no bože,to není jedovatý,než ji trápit nějakýma kalhotama.
@MáškaMarie33 píše:
No to teda není mimo. Dej si třeba při menstruaci do pusy roubík. Nebo jakékoli omezení. Hárání není důvod omezovat fenu v pohybu ![]()
Mám obří fenu a na hárání jí nic nedávám. Uklidí po sobě, já pak jen vytřu dezinfekcí. Ale pravda, neleze mi do postele. Přes gauč, kam by mohla, mám hozenou horší deku, nikdy neprosákla. I když je naučená, že se tam neleze, vždy, když přijdu v době hárání domu, je tam teplý ďůlek. Ona je při hárání přecitlivělá a jiná, takže gauč zabezpečím, dek mám hafo, denně peru. ![]()