Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Název vás asi vyděsí. Ale nehodlám si pořizovat býky. Koukala jsem na animovanou pohádku Ferdinand a bylo tam, že když se býk rozzuří dají mu do klece kozu aby se uklidnil. Dělá se to i v praxi? Na googlu jsem nepochodila tak třeba tady.
No to nevím, strýc i tchán bejka chovali, ale tohle jsem nikdy neslyšela. Spíš tak jako od bejka raděj vždycky dál, a pořádný řetěz. Když mu rupne v kouli.
@pufik20 píše:
Název vás asi vyděsí. Ale nehodlám si pořizovat býky. Koukala jsem na animovanou pohádku Ferdinand a bylo tam, že když se býk rozzuří dají mu do klece kozu aby se uklidnil. Dělá se to i v praxi? Na googlu jsem nepochodila tak třeba tady.
Tak může to být proto, že najednou má býk u sebe zvíře, nad kterým začne přemýšlet, není to jeho druh, ale taky býložravec a možná přestane šílet nebo panikařit. Druhá možnost je ta, že pokud je tam sám, tak najednou není, má parťáka, je to stádové zvíře, tak ho to může zklidnit. Nějaký smysl v tom vidím.
Ne, to se opravdu nedělá.
Chovám obojí a své kozy miluju natolik, že bych je fakt k býkovi nedala. ![]()
Přítomnost samice privede samce na jiné myšlenky. Nemusí to nutně být samice stejného druhu. Ale je asi jasné, že je samice neuklidní, jen z bojového módu odvede myšlenky na páření… V pohádce to asi bylo trochu víc chumláčkové ![]()
A třeba kozel se používal na jatkách, vedl nervózní zvířata dovnitř.
Ono taky jsem viděla animák, kde měl býk naprosto parádní vemeno, průměrná dojnice by mohla závidět. A byl to bék!
Ano, já jsem taky býk (květen) a je pravda že když ke mě dají 2 kozy
tak se taky uklidním ![]()