Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lizbeth,my napsaly téměř to stejné…nám by se spolu krááásně žilo:-)))))
On je ten zakladatelčin fakt na ranu!U nás tyhle ženský boje vždy zabraly, přestala jsem prát jeho věci, protože on si taky nesplnil svou manželskou-kutilskou-povinnost apod.Jsi ženská,jsi mnohem vyčůranější, než on, to, že jsi na MD a těhule z tebe nedělá o nic míň „chlapa“, než je on.Tak se nenech, a že neumíš argumentovat nevadí, nech za sebe argumentovat činy.Nechce ti dát na dorgerii? Drogerie nebude…
Anguo, já věřím, že mnohd sepisování pomůže…ale taky se může stát, že on ji odpálkuje…
Hej kočko, ty jsi drak!!!! už jsi těhotná!!!Tak gratuluju! GO VALAŠI GO!
Příspěvek upraven 11.10.10 v 12:02
holky a jen tak mimochodem, koílik dáte za jídlo měsíčně? my máme dvě děti a jídlo nás vyjde tak na 10tis-11 měsíčně( teda včetně drogerie, plín)
Těch diskuzí an toto téma jsou tu tuny, našla jsem v rychlosti tyhle:
https://www.emimino.cz/…olena-45466/
https://www.emimino.cz/…-deti-48794/
https://www.emimino.cz/…nosti-47601/
https://www.emimino.cz/…rijmy-36766/
My dáme za jídlo, drogerii, pleny a blbůstky asi 8 -9 tis..4 lidé..
vililik píše:
holky a jen tak mimochodem, koílik dáte za jídlo měsíčně? my máme dvě děti a jídlo nás vyjde tak na 10tis-11 měsíčně( teda včetně drogerie, plín)
Nejsem schopna říct, protože prostě jedu na nákup do velkého obchodu, a beru vše, včetně drogerie. Ale podle zpětného propočtu to dělá plus mínus těch deset tisíc. (Někdy víc
)
Moc díky! Zkusím to nějak postupně dát dohromady a večer se na něj láskyplně sesypu. Potřebuju to s ním vyřešit po dobrém, aby se nezasekl. Prostě v rukavičkách ![]()
My bydlíme v přerostlé vesnici a ke všem doktorům dojíždím do hlavního města… Takže tenhle argument vezme.
Emilie píše:vililik píše:Nejsem schopna říct, protože prostě jedu na nákup do velkého obchodu, a beru vše, včetně drogerie. Ale podle zpětného propočtu to dělá plus mínus těch deset tisíc. (Někdy víc
holky a jen tak mimochodem, koílik dáte za jídlo měsíčně? my máme dvě děti a jídlo nás vyjde tak na 10tis-11 měsíčně( teda včetně drogerie, plín))
já osobně se těším, až nebudeme muset kupovat ty pleny…čekáme třetí mimi a nejstarší syn má píny ještě na noc, dcerka na celý den + ted ještě bude další miminko
, tak si jen říkám, jak může někdo vyjít z´třeba jen z RP…to smekám…
Emilie píše:vililik píše:Nejsem schopna říct, protože prostě jedu na nákup do velkého obchodu, a beru vše, včetně drogerie. Ale podle zpětného propočtu to dělá plus mínus těch deset tisíc. (Někdy víc
holky a jen tak mimochodem, koílik dáte za jídlo měsíčně? my máme dvě děti a jídlo nás vyjde tak na 10tis-11 měsíčně( teda včetně drogerie, plín))
já osobně se těším, až nebudeme muset kupovat ty pleny…čekáme třetí mimi a nejstarší syn má píny ještě na noc, dcerka na celý den + ted ještě bude další miminko
, tak si jen říkám, jak může někdo vyjít z´třeba jen z RP…to smekám…
Jste manželé a měli by jste jet ve všem napůl, on je řece živitel rodiny. Takticky bych mu říkala, že potřebuje svišťoun fusak a stojí 1000,–, že malej potřebuje botičky a stojí tolik a tolik, došly pleny, musí se koupit, tak mu řekni, ať je koupí až pojede nakoupit, přece ty peníze po tobě nebude chtít, ne? To samé i s kosmetikou pro malého, ubrousky, krémy, mýdlo, pastu a zuby. Normálně mu napiš seznam a ať to koupí až pojede koupit potraviny. Na chlapa musíš takticky a jemu nejde domlouvat. Musíš prostě argumentovat faktama a tím co všechno malej potřebuje a že nekupujete nic navíc, že to jsou základní potřeby.
surovka píše:
Jste manželé a měli by jste jet ve všem napůl, on je řece živitel rodiny. Takticky bych mu říkala, že potřebuje svišťoun fusak a stojí 1000,–, že malej potřebuje botičky a stojí tolik a tolik, došly pleny, musí se koupit, tak mu řekni, ať je koupí až pojede nakoupit, přece ty peníze po tobě nebude chtít, ne? To samé i s kosmetikou pro malého, ubrousky, krémy, mýdlo, pastu a zuby. Normálně mu napiš seznam a ať to koupí až pojede koupit potraviny. Na chlapa musíš takticky a jemu nejde domlouvat. Musíš prostě argumentovat faktama a tím co všechno malej potřebuje a že nekupujete nic navíc, že to jsou základní potřeby.
Vyraizili sjme s chlapem na nákupy. Podotýkám, že je velmi rozumný, ne že by šetřil za každou cenu, jen rostě nechce vyhazovat peníze komínem. A já, že synek potřebuje botičky. Ok, bos chodit nebude. Říkám, počítej šest stovek. Ani náhodou, odvětil. Tak jsme prošli botičky … a koukal, co se dá koupit pod pět stovek!
Emilie píše:surovka píše:Vyraizili sjme s chlapem na nákupy. Podotýkám, že je velmi rozumný, ne že by šetřil za každou cenu, jen rostě nechce vyhazovat peníze komínem. A já, že synek potřebuje botičky. Ok, bos chodit nebude. Říkám, počítej šest stovek. Ani náhodou, odvětil. Tak jsme prošli botičky … a koukal, co se dá koupit pod pět stovek!
No, tak musím říct, že mám rozumného chlapa doma a nevydělává nějaké extra peníze, ale kupujeme obuv malému s atestami žirafy, takže 800,– a víc. Když by koukal po něčem pod 500,– tak bych argumentovala tím, že nemá pořádnou stélku, že se mu v této botičce nevytvoří klenba a pak bude šmajdal a až bude větší, tak bude mít boty tak na 2 měsíce, protože je prošmajdá a taková investice se nevyplatí, zvlášť, když jde o zdraví našeho díěte.
já se dopředu děsím nákupu zimních botek pro syna a dceru…za každé dám tak tech 800 Kč ![]()
Tak tohle fakt nechápu. My máme účet společný, mně tam chodí mateřská, manželovi výplata a platí se z toho všechno. Nikdo nepočítá, jestli se to platí z mých nebo jeho peněz. Jak tak koukám, tak můžu být opravdu vděčná, že mám doma manžela jakého mám. Takovéhleho sobce bych vedle sebe nesnesla.
A to by manžel chtěl pět dětí
, na to mu vždycky argumentuju, že kupovat obuv na pět dětí:O to by se nám pěkně protočily panenky…mám známou, která má 5 dětí…boty se tam od prvního dítěte dědí ![]()