Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Dobrý večer, omlouvám se za anonym ale snad chápete
Chtěla bych se poradit… Sehnali jsme si finančního poradce, jelikož si chceme vzít hypotéku na chatu a pronajímat ji… Řekl nám že je to super nápad a ani při první návštěvě nechtěl žádné kontakty což mě mile překvapilo. Ale i tak se chci zeptat, jelikož jsem si teď přečetla dost špatné recenze na některé finanční poradce a že to vlastně ani není o tom aby nám pomohli… Tak mě teda zajímá vaše zkušenost a co si o tom myslítemoc děkuji
Nejspíš vám k hypo vnutí životní pojistku. Ale nové kontakty chtít nemusí.
@Russet píše:
Nejspíš vám k hypo vnutí životní pojistku. Ale nové kontakty chtít nemusí.
Jo to přesně udělal… Ale že se to dá udělat prej i bez ní ![]()
Podle me záleží na tom, jestli je schopný a seriózní (a má třeba i ekonomické vzdělání), nebo nejaka rychlokvaška, která prošla třídenním školením a ted hledá, jak si snadno a rychle vydělat. Byla jsem k tomu hodne skeptická, než nám jeden doporučený poradce domluvil a vyřídil snové podminky hypotéky…
Názor na finančního poradce se dá udělat na základě toho, co vám nabídne. Pokud jde o životní pojištění v souvislosti s hypotékou, je to otázka toho, jaká rizika hrozí v případě úmrtí nebo nemoci. U nemovitosti k bydlení je to jiné než u chaty, nicméně si v každém případě spočítejte, kolik budete platit a kolik ta chata bude vynášet. To, že vám finanční poradce pochválí investiční záměr je fajn, ale on to hodnotí z pohledu své provize.
Za mě jsou finanční poradci v podstatě zbyteční - finančně gramotný člověk je nepotřebuje (no, leda možná na tu hypotéku, pokud oběhají úřady za vás) a finančně negramotný člověk s finančním poradcem - chudák, nejspíš skončí s produkty, které nepotřebuje a ani je nechtěl ![]()
Nebo jsem možná měla jen smůlu na lidi..ale ten poslední byl opravdu chytrý, bylo vidět, že se vyzná a ví, o čem mluví, ale i tak nám informace podával hodně tendenčně, aby nás přesvědčil, že nám nabízí to nejlepší, co kde můžeme dostat ![]()
@aanysek píše:
Za mě jsou finanční poradci v podstatě zbyteční - finančně gramotný člověk je nepotřebuje (no, leda možná na tu hypotéku, pokud oběhají úřady za vás) a finančně negramotný člověk s finančním poradcem - chudák, nejspíš skončí s produkty, které nepotřebuje a ani je nechtěl
Nebo jsem možná měla jen smůlu na lidi..ale ten poslední byl opravdu chytrý, bylo vidět, že se vyzná a ví, o čem mluví, ale i tak nám informace podával hodně tendenčně, aby nás přesvědčil, že nám nabízí to nejlepší, co kde můžeme dostat
Nám finanční poradce hlídá i platby povinných ručení apod, nabídne mi výhodnější pojištění atd, ptz zná vesměs všechny produkty, což bych si, ano, mohla zjistit sama, ale na to jsem příliš líná, nebaví mě to, on mi to rovnou vysazi, zařídí, připraví… ![]()
@aanysek píše:
Za mě jsou finanční poradci v podstatě zbyteční - finančně gramotný člověk je nepotřebuje (no, leda možná na tu hypotéku, pokud oběhají úřady za vás) a finančně negramotný člověk s finančním poradcem - chudák, nejspíš skončí s produkty, které nepotřebuje a ani je nechtěl
Nebo jsem možná měla jen smůlu na lidi..ale ten poslední byl opravdu chytrý, bylo vidět, že se vyzná a ví, o čem mluví, ale i tak nám informace podával hodně tendenčně, aby nás přesvědčil, že nám nabízí to nejlepší, co kde můžeme dostat
Souhlas! Stejná zkušenost.
Je to stejne jako u kazdeho povolani. Jsou dobri financni poradci a jsou ti spatni. Nemuzes na zaklade recenze na jednoho cloveka odsoudit povolani jako celek. Nicmene mohlo by ti napovedet, jestli jede sam na sebe (jde mu o sve jmeno, pravidelne se vzdelava atd.) nebo jestli je soucasti multilevelu (tady uz bych byla opatrnejsi, vetsinou naberou mlade kluky tesne po skole a reknou jim „tento produkt prodavej“ byt o tom produktu nevi vubec nic).
Z mého pohledu je celej systém nastavený špatně. jak je možný že třeba pojišťovna mi dá lepší cenu přes makléře než když se id ní sňazim koupit produkt přímo na jejich webu??
to stejný u hypoték, jak je možný že mi banka prodá lepší sazbu přes preprodejce, než jako přímýmu klientovi. V obou pripadech ušetří instituce provizi preprodejce a stejně mě jako klienta natáhne.
![]()
Za mě by jedinej transparentni poradce byl ten kterej nebere provizi, ale normálně mi pošle fakturu za svou práci.
Oživuji diskuzi s následujícím dotazem:
kdysi jsem si sjednala pojištění s fin. poradcem, který spolupracoval jednou společnosti (ne bankou). Pak přešel k jiné, ale stále nám revidovat a staral se o pojistky. Poradce již skončil. Vím, že budu hledat nového, ALE nyní se mě začala ozývat první společnost s tím, že správcem pojistek jsou oni a vyvázat je z nich nemohu a naopak oni se mi budou starat o ně. Přiznám se, že už způsob, jakým na mě útočí, se mi nelíbí a nechci s nimi spolupracovat.
Opravdu mi musí upravovat pojistky, nebo je mohu z nich nějak “zrušit”? Už jen proto, aby mě neustále neobtěžovali.
Podle toho, co píšeš, jsou to jasní šmejdi. Nevím, kolik ti je, ale já celkem v mladém věku všechny tyto poradce opustila. Pojistky mám sjednané a také jednám přímo s pojišťovnou. A co se týká investic, tak jsem se to naučila a investuji sama - do cenných papírů, ETF, zlata, krypta. Poradci tě o peníze jen obírají.
Kontaktuj přímo konkrétní pojišťovny s tím, že chceš jednat přímo s nima a že odmítáš pokračovat se svým poradcem. Uvidíš, že ti rádi pomohou. A poradci to prostě jen oznam. A nenech se vylákat na schůzku.
@Lucie Lexová píše:
Kontaktuj přímo konkrétní pojišťovny s tím, že chceš jednat přímo s nima a že odmítáš pokračovat se svým poradcem. Uvidíš, že ti rádi pomohou. A poradci to prostě jen oznam. A nenech se vylákat na schůzku.
Dekuji. Já jsem je teď odpalkovala, ale zkouší to už rok.
Tak bych se jich pravé rada zbavila na dobro.
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi s následujícím dotazem:kdysi jsem si sjednala pojištění s fin. poradcem, který spolupracoval jednou společnosti (ne bankou). Pak přešel k jiné, ale stále nám revidovat a staral se o pojistky. Poradce již skončil. Vím, že budu hledat nového, ALE nyní se mě začala ozývat první společnost s tím, že správcem pojistek jsou oni a vyvázat je z nich nemohu a naopak oni se mi budou starat o ně. Přiznám se, že už způsob, jakým na mě útočí, se mi nelíbí a nechci s nimi spolupracovat.
Opravdu mi musí upravovat pojistky, nebo je mohu z nich nějak “zrušit”? Už jen proto, aby mě neustále neobtěžovali.
Pokud ty pojistky uzavírali, tak jsou jejich správci a opravdu je nemůžeš převést jinam. Tak to prostě je všude. Nejde vzít existující pojistku a dát ji pod správu někomu jinýmu. Pojistky můžeš samozřejmě zrušit a uzavřít nový s kýmkoliv jiným, ale musíš počítat s tím, že budou dražší a v případě úrazovýho a životního pojištění budeš mít ve výlukách všechny úrazy a onemocnění, které jsi za tu dobu prodělala.
Dobrý večer, omlouvám se za anonym ale snad chápete
moc děkuji
Chtěla bych se poradit… Sehnali jsme si finančního poradce, jelikož si chceme vzít hypotéku na chatu a pronajímat ji… Řekl nám že je to super nápad a ani při první návštěvě nechtěl žádné kontakty což mě mile překvapilo. Ale i tak se chci zeptat, jelikož jsem si teď přečetla dost špatné recenze na některé finanční poradce a že to vlastně ani není o tom aby nám pomohli… Tak mě teda zajímá vaše zkušenost a co si o tom myslíte