Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak jste s firemními školkami spokojené? Věnují se tam dostatečně i předškolákům, aby byli připraveni na nástup do školy, nebo je to jen taková hlídárna?
(Ucházím se nyní o práci s benefitem firemní školky, kterou bych zřejmě využila, pokud bych byla přijata, protože v MŠ v naší vesnici -při běžné plné pracovní době - nestíhám s dojížděním dítě do školky zavést ráno ani vyzvednout odpoledne, což mi hrozně komplikuje hledání zaměstnání).
@johanka139 píše:
Jak jste s firemními školkami spokojené? Věnují se tam dostatečně i předškolákům, aby byli připraveni na nástup do školy, nebo je to jen taková hlídárna?
(Ucházím se nyní o práci s benefitem firemní školky, kterou bych zřejmě využila, pokud bych byla přijata, protože v MŠ v naší vesnici -při běžné plné pracovní době - nestíhám s dojížděním dítě do školky zavést ráno ani vyzvednout odpoledne, což mi hrozně komplikuje hledání zaměstnání).
my jsme s firemní školkou maximálně spokojení, děti jsou rozděleny do odd podle věku, takže se věnují ne na přeskáčku, ale přesné věkové skupině.
Dcera odcházela do 1.třídy a uměla číst, psát, počítat.
Jsou tam kroužky, logo „kroužek“.
Ale je to podle mě o lidech a o tom jak to vedou.
@johanka139 píše:
Brala bych to všemi deseti. O firemni školce si můžu ve své firmě nechat zdát!
Tak třeba u nás je to zaměřené na ty nejmenší děti, než se dostanou do státních školek, aby se zaměstnankyně mohly vrátit do práce po roce-dvou. Předškoláka by vzali, ale určitě by se tam nijak nerozvíjel a hodně nudil.
Předškoláka, pokud by to nebylo vyloženě otázka přežití, bych do firemní školky už nedala. U nás, v době, kdy školku řídila společnost Firemní školky, to bylo především o těch batoletech, už děti 4 leté se tam dost nudili. Většina věcí se přizpůsobovala mrňatům.
Záleží na konkrétní školce, tohle ti přece nikdo neřekne. Já osobní zkušenost nemám, ale švagrová dává synovce do firemní školky a věnují se jim tam hodně, není to jen třída plná dětí a dozor, který dává pozor, aby se jim něco nestalo… mají normální program, jako v běžných MŠ. Ale jak je to v téhle firmě přece my nevíme ![]()
Ona na firemní školky nejsou žádná pevná pravidla, vzdělávací program, atd. Někde to mají jako normální soukromou školku, někde formou občanského sdružení, zaměření, program, kapacitu, otvírací dobu i věk přijímaných dětí si stanovují individuálně. Taky bude záviset na velikosti firmy a množství dětí, když jich mají 20 napříč věkem, tak už budou mít víc učitelek a vyplatí se je rozskupinkovat a věnovat se jim individuálně, budou tam mít i své vrstevníky. Když budou mít pět dětí rok-dva a do toho jim přijde jeden předškolák, tak ten předškolák bude dost chudák.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.