Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dostali jsme od pediatričky fluoridové tablety, prý to mám malýmu šupnout za spodní ret a že to zašumí a rozpustí se to.Nesmí to prý polykat. Každopádně ať mu to tam šupu jak chci tak tableta je pořád stejná. Cvhilku ji honí v pusy a nakonec stejně polkne
Co s tím? nějak jste to dětem mačkali lžičkou? Zoubky máme zatím 2. Děkuji za rady ![]()
Můžu se zeptat z jakýho důvodu? Já to nějak nikdy neřešila proč dávat a proč ne
Dostali jsme je od doktorky aby jsme je dávali tak je dávám, nikdy jsem nezjišťovala jestli to je vhodný.
7 mi mesicnimu doteti? Proc to? Nejlip nepodavat vubec. Hodim ti sem link…
http://ac24.cz/…uoru-hliniku
Hlavne v klidu, pokud nema nejakou zavaznou nemoc, ktera to vyzaduje (o zadny nevim, ale co ja vim), tak to proste nedavej.
Taky bych nedávala vůbec, an jsem od pediatry nic takového pro syna nedostala. My jako děti jsme je měli, ale zuby nic moc. Normálně mu kup perličku a ať si čistí zoubky sám. Teda koukám, že má 7 měsíců, tak to bez pasty. pastu jsem dávala až kolem 10-11 měsíce. Zuby si čistí pěkně, má to jako zábavu a každodenní rituál.
Z clanku vypichnu tohle:
„V České republice převládá názor, že doplňování výživy solemi fluoru je dobrou ochranou před vznikem zubního kazu, a že všudypřítomný hliník je biologicky inaktivní a neškodný kov. Je ovšem otázkou, zda je tomu opravdu tak. Vypitím jednoho šálku čaje přijme člověk na začátku 3. tisíciletí takové množství fluoru, které je srovnatelné s množstvím používaným dříve v mnoha zemích při léčení hypertyreoidizmu (2 až 10 mg NaF/den, tj. 0,9 až 4,5 mg F) (23, 24). Není proto žádným překvapením, že nadměrný příjem fluoridů u dětí vede k hypothyreóze a ke komplikacím, souvisejícím s nedostatečnou funkcí štítné žlázy. Jodový deficit je pandemií postihující 1,6 miliardy lidí (25). Současná endokrinologie zná více než 150 symptomů spojených s hypotyreodizmem a téměř všechny se kryjí se symptomy fluoridové intoxikace (26).“
goldenka píše:
Tak to valím očiV tom případu je po problému s podáváním
goldenka píše:
Tak to valím očiV tom případu je po problému s podáváním
Jj, no, clovek aby byl sam sobe lekarem, co?
A i jinak bud v klidu, zadny ze 4 nasich pediatru nam tablety nedoporucil. Pamatuju si, ze kdyz jsem byla mala, v nekterych ZS se tablety davaly, nekde ne…treba nas to minulo. 80.leta. Diky bohu, treba mam o krok dal k alzheimerovi ![]()
Nám je dr napsala, ale nedávám je, myslím, že je to zbytečné, dle mě mají fluoru dostatek.