Fluoridové tablety - jak je podávat?

12681
24.1.12 12:27

fluoridové tablety-jak je podávat?

Ahoj, dostali jsme od pediatričky fluoridové tablety, prý to mám malýmu šupnout za spodní ret a že to zašumí a rozpustí se to.Nesmí to prý polykat. Každopádně ať mu to tam šupu jak chci tak tableta je pořád stejná. Cvhilku ji honí v pusy a nakonec stejně polkne :nevim: Co s tím? nějak jste to dětem mačkali lžičkou? Zoubky máme zatím 2. Děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
24.1.12 12:37

Nejlépe nepodávat vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
24.1.12 12:44

Vůbec :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
24.1.12 12:45

Můžu se zeptat z jakýho důvodu? Já to nějak nikdy neřešila proč dávat a proč ne :think: Dostali jsme je od doktorky aby jsme je dávali tak je dávám, nikdy jsem nezjišťovala jestli to je vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.1.12 12:45

7 mi mesicnimu doteti? Proc to? Nejlip nepodavat vubec. Hodim ti sem link…
 http://ac24.cz/…uoru-hliniku

Hlavne v klidu, pokud nema nejakou zavaznou nemoc, ktera to vyzaduje (o zadny nevim, ale co ja vim), tak to proste nedavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
24.1.12 12:47

Taky bych nedávala vůbec, an jsem od pediatry nic takového pro syna nedostala. My jako děti jsme je měli, ale zuby nic moc. Normálně mu kup perličku a ať si čistí zoubky sám. Teda koukám, že má 7 měsíců, tak to bez pasty. pastu jsem dávala až kolem 10-11 měsíce. Zuby si čistí pěkně, má to jako zábavu a každodenní rituál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.1.12 12:47

Z clanku vypichnu tohle:
„V České republice převládá názor, že doplňování výživy solemi fluoru je dobrou ochranou před vznikem zubního kazu, a že všudypřítomný hliník je biologicky inaktivní a neškodný kov. Je ovšem otázkou, zda je tomu opravdu tak. Vypitím jednoho šálku čaje přijme člověk na začátku 3. tisíciletí takové množství fluoru, které je srovnatelné s množstvím používaným dříve v mnoha zemích při léčení hypertyreoidizmu (2 až 10 mg NaF/den, tj. 0,9 až 4,5 mg F) (23, 24). Není proto žádným překvapením, že nadměrný příjem fluoridů u dětí vede k hypothyreóze a ke komplikacím, souvisejícím s nedostatečnou funkcí štítné žlázy. Jodový deficit je pandemií postihující 1,6 miliardy lidí (25). Současná endokrinologie zná více než 150 symptomů spojených s hypotyreodizmem a téměř všechny se kryjí se symptomy fluoridové intoxikace (26).“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
24.1.12 12:49

Tak to valím oči 8o V tom případu je po problému s podáváním :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.1.12 12:50

Nedávala bych vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.1.12 12:54
goldenka píše:
Tak to valím oči 8o V tom případu je po problému s podáváním :jazyk:
:mrgreen: Nám je předepsala zubařka a ne pediatrička. No podala jsem v roce a půl asi jednu, aby se neřeklo a pak už ne a zubařka nám všude do karet píše, že jako fluoridace ano. Jo, kdyby věděla :mrgreen: :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.1.12 12:54
goldenka píše:
Tak to valím oči 8o V tom případu je po problému s podáváním :jazyk:

Jj, no, clovek aby byl sam sobe lekarem, co? :zed: A i jinak bud v klidu, zadny ze 4 nasich pediatru nam tablety nedoporucil. Pamatuju si, ze kdyz jsem byla mala, v nekterych ZS se tablety davaly, nekde ne…treba nas to minulo. 80.leta. Diky bohu, treba mam o krok dal k alzheimerovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.1.12 13:05

Nám je dr napsala, ale nedávám je, myslím, že je to zbytečné, dle mě mají fluoru dostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí