FN Lochotín nebo Mulačova nemocnice?

37
20.6.11 13:42

FN Lochotín nebo Mulačova nemocnice?

Zdravím maminky, čekám teď druhé mimi a nemůžu se rozhodnout jestli rodit na lochotíně nebo u mulače. První mimi se mi narodilo ve 33tt, takže jsem moc na výběr neměla a musela jsem na lochoín. Zajímalo by mě, jak to vidíte vy? Jaké zkušenosti máte s mulačem? Někde jsem četla že u mulače vedou císaře nějak jinak a jizvu nemáte schovanou v kalhotkách…a taky jak je to tam s porodnimy boxy? máte tam soukromí? Máme v plánu se tam jít podívat, ale ráda bych zkušenosti někoho, kdo už ta rodil :) Děkuji moc za všechny reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
20.6.11 14:04
snecek píše:
Zdravím maminky, čekám teď druhé mimi a nemůžu se rozhodnout jestli rodit na lochotíně nebo u mulače. První mimi se mi narodilo ve 33tt, takže jsem moc na výběr neměla a musela jsem na lochoín. Zajímalo by mě, jak to vidíte vy? Jaké zkušenosti máte s mulačem? Někde jsem četla že u mulače vedou císaře nějak jinak a jizvu nemáte schovanou v kalhotkách…a taky jak je to tam s porodnimy boxy? máte tam soukromí? Máme v plánu se tam jít podívat, ale ráda bych zkušenosti někoho, kdo už ta rodil :) Děkuji moc za všechny reakce.

S Mulačem zkušenost nemám. Byla jsem s dvojčaty na Lochotíně, je to velkovýrobna. Potom jsem byla dvakrát v Rokycanech a tam je to super. Domácí pohoda… Pokud není předpokládaná nějaká komplikace, jela bych do Rokycan… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
20.6.11 14:10

Já zkušenost taky nemám, byla jsem na Locháči, kde jsou teda luxusní ty porodní pokoje, když na něm trávíš jako já celý den, tak to za to stojí :mrgreen: Navíc jsem s malou skončila na novorozonecké JIPce, takže ještěže jsme byly tam, mohla jsem být s malou pořád. Ale taky jsem se rozhodovala mezi Lochotínem a Rokycanama, mě prostě u Mulačů odrazuje to prostředí, ale kamarádky tam byly spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.6.11 14:20

Tak já jsem u Mulačů byla jen za mami,ta tam byla na gyn. operaci,prostředí hrozné 8-o
Zoufalé je,když šestinedělky musí chodit přes celou chodbu na záchod :-?
Rodila jsem na Lochotíně,tam je to opravdu jak na běžícím páse,personál jak kdy.
Měla jsem plánovaný CS a zamluvený nadstandart,takže na to si stěžovat nemůžu.
Jen personál se jaksi nemohl dohodnout na mém propuštění,setry mě chtěly pustit,doktor ne,takže se tam hádali přede mnou 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
20.6.11 16:14

Já teda rodila na Lochotíně a nemám si na co stěžovat… je fakt, že se tam dveře netrhnou, ale s druhým dítětěm nepotřebuješ radit, už všechno znáš, takže by tě nějaká ta nepříjemná sestra mohla minout :). U Mulačů vím, že je hodně žen na pokoji, nemají vlastní sociální zařízení a návštěvy musejí na chodbu. Co se týče vedení sekce - to by ti mohli říci po telefonu nebo by to mohl vědět tvůj gyndr…to by bylo pro mne asi rizhodující, jak to tam dělají + teda to prostředí. Mám kamarádku, která tam rodila dvě děti a jinam by nešla, mám i takové, kterým to přijde jako zaflusaná prodonice a zase by nešly tam :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
20.6.11 17:07

Ahoj,tak já rodila u Mulačů.Chtěla jsem tam hlavně proto,že na Lochotíně je to jak na běžícím pásu,sestry na tebe nemají čas a prej jsou protivný,ale záleží asi na koho narazíš.Kámoška tam rodila a docela mě to odradilo,nikdo na tebe nemá čas a nic ti nevysvětlí,tak proto u mě vyhrál Mulač.
Je pravda,že zařízení je tam starší,na wc fakt musíš daleko,což je po císaři náročný.Návštěvy jak kdy,když přišel tatínek,tak byl s náma normálně na pokoji,jedna tam měla tatínka skoro celý den.Když přišlo na návštěvu víc,jak 2 lidi,tak jsme šli na chodbu nebo se vystřídali na pokoji po jednom.Jo a pokoje jsou po 4 a 2 nadstandardy.
Ale personál super!Všechny sestry a doktoři milí,všechno mi ukázali,měli na mě čas,trpělivost,nikdo mě nikdy neodbyl.
Jsem po císaři a jizvu mám normálně schovanou.Péčovali tam o mě po tom císaři jak o královnu,vážně si na nic nemůžu stěžovat.Kdybys cokoli potřebovala vědět,tak písni.Já můžu Mulače klidně doporučit.Hlavně mě šlo o přístup doktorů a sester,nemusela jsem rodit v supermodernim zařízení a jako prvorodička jsem byla za vlídný přístup sester vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
20.6.11 19:41

zdravím, já u mulače zatím nerodila, ale určitě mě tam v září/říjnu uvidí :) nikde jinde. Hodně lidí mi řikalo že je to tam hnusný a ty záchody, ale to není všechno. Ležela jsem tam 7 dní po potratu s komplikacemi a všichni byli milionový. Nikdo nebyl nepříjemný, všichni super ;)
Věřím tomu co sem tak slyšela, že by mě z Lochotína po revizi poslali normálně domů, že bolesti v podbřišku jsou po zákroku normální ;) u mulače si mě nechali 3 dny a zjistli rozsáhlej zánět, tak ještě další 4 na ATB a po přemlouvání mě pustili s ATB po týdnu domů. Taky doktoři mi tam přijdou hrozně fajn a docela se tam na porod těším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
20.6.11 19:43

a ohledně Lochotína a jejich super porodních pokojů ;) Řikala jsem to známe, že by mě to lákala jen kvůli těm krásným pokojům rodit na Lochotíně. Hodně rychle mě vyvdla z omylu. Rodila tam dceru a řikala že hekala v malé hekárně s x ženskýma a na ten super pokoj jí převezli až pár minut před porodem. Tak že tam probíhal jen porod, nic jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
20.6.11 19:56
Denino píše:
a ohledně Lochotína a jejich super porodních pokojů ;) Řikala jsem to známe, že by mě to lákala jen kvůli těm krásným pokojům rodit na Lochotíně. Hodně rychle mě vyvdla z omylu. Rodila tam dceru a řikala že hekala v malé hekárně s x ženskýma a na ten super pokoj jí převezli až pár minut před porodem. Tak že tam probíhal jen porod, nic jiného :nevim:

To se mohlo stát, pokud bylo plno, ale i ta hekárna je pěkná. Já na tom pokoji byla dvacet hodin, k dispozici jsem měla vanu, masážní sprchový kout, dvoulůžko atd., ten pokoj je fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.6.11 21:52

moc všem děkuji za zkušenosti, co se týče vybavení tak to mají na lochotíně fakt super, porpdní pokoj krásný, ale po prvním porodu vím, že na tom až taknezáleží. Mrzelo mě jaký přístup měl personál. Možná jsem měla jen smůlu. Doufám, že teď se mi podaří donosit druhé mimi do termínu a budu si moct porodnici vybrat a právě na mulače jsem slyšela zatím jen chválu, teda slyšela jsem, že co se týče vybavení tak nic moc, ale odborníci tam jsou snad take a pak je pro mě duležité, abych neměla pocit, že otravuji a jsem hysterka, když si dovolím říct, že mě něco bolí nebo že je mi zle… ale stále se nějak nemůžu rozhodnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
20.6.11 22:25
snecek píše:
moc všem děkuji za zkušenosti, co se týče vybavení tak to mají na lochotíně fakt super, porpdní pokoj krásný, ale po prvním porodu vím, že na tom až taknezáleží. Mrzelo mě jaký přístup měl personál. Možná jsem měla jen smůlu. Doufám, že teď se mi podaří donosit druhé mimi do termínu a budu si moct porodnici vybrat a právě na mulače jsem slyšela zatím jen chválu, teda slyšela jsem, že co se týče vybavení tak nic moc, ale odborníci tam jsou snad take a pak je pro mě duležité, abych neměla pocit, že otravuji a jsem hysterka, když si dovolím říct, že mě něco bolí nebo že je mi zle… ale stále se nějak nemůžu rozhodnout…

no u Mulače na mě byli vážně moc hodní.Po císaři jsem byla úplně nepoužitelná a fakt jsem ocenila jejich přístup.Nenutili mě vstávat,až když jsem se na to cítila.Minimálně 2krát denně se mě přišli zeptat,jestli chci píchnout injekci na bolest.Sestřičky měly čas,takže občas s náma na pokoji kecali.Přišlo mi to tam takový rodinný prostředí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
21.6.11 13:24

Nevíte někdo jestli se u mulače v porodnici musí nějak registrovat? já tam chodim k doktoru a zapoměla jsem se ho dneska zeptat. další ko mam v 28tt. Já jen aby nebylo třeba pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
21.6.11 13:31
Denino píše:
Nevíte někdo jestli se u mulače v porodnici musí nějak registrovat? já tam chodim k doktoru a zapoměla jsem se ho dneska zeptat. další ko mam v 28tt. Já jen aby nebylo třeba pozdě

Určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
21.6.11 17:48
mag píše:
Denino píše:
Nevíte někdo jestli se u mulače v porodnici musí nějak registrovat? já tam chodim k doktoru a zapoměla jsem se ho dneska zeptat. další ko mam v 28tt. Já jen aby nebylo třeba pozdě
Určitě ne.

Nemusíš se registrovat, já jsem taky rodila u Mulačů, to jsem byla rozhodnutá už od začátku těhu, nejsem ten typ co musí mít něco extra, prostředí trochu starší, ale skvělý lidé co tam pracují,nikdo nebyl nepříjemnej. Hekárna je pro tři ženský, na porodním sále můžou rodit dvě ženský najednou, ale já tam byla zrovna sama.Na sále mají moderní polohovací lehátko. Pokoje jsou sice po čtyřech, ale aspoň si člověk může s ostatními maminkami popovídat. Po normálním porodu nás pustili pátý den, což si myslím, že je akorát. Když je vše v pořádku. Byla tam taky maminka, která nastoupila v neděli a v sobotu ji měli pouštět a její mimčo dostalo žloutenku tak tam zůstala o něco dýl.
DOPORUĆUJI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
21.6.11 18:38
kufnerka píše:
mag píše:
Denino píše:
Určitě ne.
Nemusíš se registrovat, já jsem taky rodila u Mulačů, to jsem byla rozhodnutá už od začátku těhu, nejsem ten typ co musí mít něco extra, prostředí trochu starší, ale skvělý lidé co tam pracují,nikdo nebyl nepříjemnej. Hekárna je pro tři ženský, na porodním sále můžou rodit dvě ženský najednou, ale já tam byla zrovna sama.Na sále mají moderní polohovací lehátko. Pokoje jsou sice po čtyřech, ale aspoň si člověk může s ostatními maminkami popovídat. Po normálním porodu nás pustili pátý den, což si myslím, že je akorát. Když je vše v pořádku. Byla tam taky maminka, která nastoupila v neděli a v sobotu ji měli pouštět a její mimčo dostalo žloutenku tak tam zůstala o něco dýl.
DOPORUĆUJI.

A jak je to tam s tatínkama u porodu? Když hekárna i porodní sál je pro víc maminek? Chtěla bych tam mít zas manžela celou dobu…na lochotíně jsi od začátku na porodním pokoji sama, tak to bylo fain, ale kvůli obrovské ochotě a vstřícnosti tamějšího personálu teď zvažujeme jestli nerodit u mulačů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková