Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, prosím vás, já právě podstupuji druhý stimulovaný cyklus před KETem a nepravidelně krvácím a špiním. Snažila jsem se tady k tomu něco najít, ale nic moc jsem nenašla. KET mám mít zítra… Dneska mi Vodička řekl, že může proběhnout, že už mi sliznici lépe nepripravi. Ale pokaždé co se utru, tak krev. Jsem 20.DC. Uz to trvá tři dny, před týdnem to samé a po třech dnech to přestalo. Jenže teď mi to přijde čím dál víc. Stojí to dost peněz, myslíte, že mi může ještě zítra před KETem někdo provézt ultrazvuk, jestli je to fakt v pořádku?
achjo.. ![]()
Ahoj, já jsem „před ET“ i když se zdá, že to spíš nevyjde. Embrya se mi nevyvíjí. Po Ovitrelle jsem dostala dve vaginální kuličky na noc, a den po zavedení té první jsem v 6 večer dostala zimnici, pak horečku 38,6 než jsem šla do postele, pak to možná ještě stouplo. Divný bylo, že jsem se vubec nepotila, i když se o mě člověk mohl spálit.
Volali jsme na pohotovost jestli je možný ráno jít na odběr vajíček s tímto, řekli jen že mám dát vědět, kdyby to pokračovalo i ráno. Řešila jsem to jen studeným mokrým ručníkem na čelo a krk. Když jsem se po asi 5 hodinách horečky začala potit, tak mi začalo být líp a i jsem na chvíli usnula.
V CAR říkali, že to pár maminek zmiňovalo taky, a vajíčka mi odebrali. Nevím, jestli to nemělo vliv na to, že se mi vyvíjí pomalu (třetí den stále jednobuněčných 6 embryí)
@cockovafazol Ahojky, tak co jak jsi dopadla? Ja jak jsem behem stimulace krvacela-spinila (od menstruace) tak mi transfer nedoporucovali. Ale to bylo dlouho a ani vzhled sliznice nic moc.
Ale u me tezko rict, pri dalsim pokusu byla sliznice O.K. a stejne nic z toho. ![]()
Anonymní: s tim neporadim, to mi kulicky zatim neudelaly. Nechytla jsi tu radivou chripku? ![]()
@Alca1985 ahoj. No ráno spousta krve, přijela jsem na KET dřív, byl tam Hejtmánek. Podíval se a sliznice pouze 6mm, včera 9, takže odtekla. Embryjko už bylo rozmrazene..
Docela mě překvapilo, že chtěl ten KET i tak provést, pry, že to stejně musím celé zaplatit.. Nakonec přišla embryolozka a snížili mi z necelých 9000 na 4000. A on se mě ptal, jestli to chci provést nebo ne. Tak jsme mu s partnerem řekli, že nám o peníze nejde, ale že nám přece musí říct, jestli ten transfer má cenu. Pak dodal, že nemá. Teď budu měsíc bez léků a zkusí se zjistit, proč zase krvácím. Posledně jsem krvacela hned druhý den po KETu. Už mě to štve. Chtěla bych nějaké další vyšetření, ale moc nevím jaké a oni mi přijdou, že taky nic moc neví… Na něho i Vodičku jsem dost spoléhala, ale poslední dobou si přijdu, že to chtějí dělat za každou cenu bez vyšetření a necítím se tam moc dobře…
![]()
@Alca1985 ne, trvalo to jen od tech 6 hodin odpoledne, do cca 3 rano, v 6 jsem vstala uplne zdrava, jen teda rozlamana z toho prevalovani v posteli.
No, mojich 6 embryi se bohuzel nevyvinulo.
Bude mi 35 let, ale i tak jsem se rozhodla, ze do dalsiho pokusu nepujdu. Prijde mi to hodne komercni. Prvni slibovali jak mam vse na pojistovnu, pak jsem v procesu a najednou - kupte si tento lek (2200 kc) pojistovna uz ho vic neproplaci. Pak ICSI - musite si nechat udelat PK (skoro 4000) a platite 8550 za ICSI i kdyz se rozhodnete napichnout jen jedno vajicko, ale sance bez toho je 10% s tim 75% (kdo odmitne? oplodnily se mi 3 ze 4 v misce, 3 ze 4 s ICSI)… Doktori nic nevi, vse je „normalni“, sance male, ja a partner zdravi… tak proc se nesnazit radsi prirozene a zadarmo.
@cockovafazol Ahojky, stejne se divim ze ti rekli ze ti transfer udelaji, kdyz vedeli ze spinis ci krvacis. Me totiz rikali ze kdyz budu spinit (krvacet) pred transferem, tak se to stopne a embryjka se zamrazi a transferuji az priste, ze krvaceni znaci ze sliznice nebude kvalitni.
![]()
Anonymní: To je mi lito!
Ty jsi spatne reagovala na stimulaci nebo jsi mela velke davky stimulacnich hormonu? S tim ICSI mi to ani nerikej, taky si rikam ze by ho meli mit pri mensim mnozstvi vajicek za men penez. Ja mam nizsi zasobu vajicek, takze jsme pri 2IVF platili celych 8 550,– za vpich jen do 2 vajicek
Pokud jste oba zdravi, tak bych si ted odpocinula a nechala to na prirode a az kdyby jste meli pocit ze by jste do toho zase sli, tak to znova zkusit. Snad ale nebudete muset a vyjde to bez doktoru! ![]()
Ahoj holky, tak my měli zahájit naše první IVF, ale jako by to tělo tušilo a furt se MS ne a ne dostavit
Uz jsem 4den měla ms mít… Myslite ze kdyz bych zašla na pichulu na vyvolání ms, ze by to nějak pak vadilo pri te pichule co se ma davat ten 1 nebo 2 den ms? Test jsem dělala, ale nic, čisto prázdno. ![]()
@Moniseeek Zkus zavolat do CARu a zeptej se. Me predtim doktor rikal ze si mam zajit na vyvolavacku kdyz mi menstruace meskala 12 dni (pred branim Clostilbegytu). Tak myslim ze nebude vadit ale kdyz si zavolas, tak to budes mit 100% informaci. A treba kdyz zjistis co a jak, tak zrovna prijde
. U me to tak bylo ![]()
@Alca1985 jojo mam v plánu tam za chvili zavolat a kdyztak zitra zajdu na vyvolavacku… Nevíš za jak dlouho ms dostanu kdyz mi da vyvolavacku?
@Alca1985 tak jsem tam volala a pry to nevadí, mam si zajet na vyvolavacku ![]()
@Moniseeek Tak at ti co nejdriv prijde!
Co jsem cetla, tak vetsinou prisla za 3 dny ale vim ze jedna psala ze za tyden a to vis jsou i pripady kdy nekdo musel jit jeste na druhou vyvolavacku. To je hodne individualni. Ja s ni zkusenosti nemam. U me se asi mrcha lekla dalsich hormonu a spustila se radeji sama ![]()
@Alca1985 no právě ze u me toto taky nikdy nebylo potřeba vždycky se dostavila na den přesně a ted mrcha stávkuje jak kdyby tušila, že ji potřebuju dostat tak natruc nic
![]()
@Alca1985 píše:
Anonymní: To je mi lito!Ty jsi spatne reagovala na stimulaci nebo jsi mela velke davky stimulacnich hormonu?
Nevím, co je vysoká dávka. Celkem 1800 Gonal F (vždy po 150 na den), + 6 dní jedna lahvička Menopuru, pak ještě dva dny 2*3 lahvičky Menopuru, den na to už Ovitrelle a první vaginální kulička, další den už jen ta kulička, proto si myslím, že to bylo kvůli ní.
Psali mi, že mi budou vracet přeplatek, tzn že asi ani k prodloužené kultivaci ani nedošlo, protože embrya byla furt jednobuněčná.
@Anonymní píše:
@cockovafazol -Ahoj zavčas utec mám podobný případ.bude Ti lip
Prosím tě, nemohla bys mi napsat více?
třeba do zprávy tady…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.