Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj Mimčo - my jsme byli ve stejné situaci - azoospermie - s dobrou genetikou. Za operaci jsme platili asi 120,– Kč - poplatek za pobyt v nemocnici. U nás teda M/T moc neměla význam, nenašlo se při ní nic. Ale naštěstí se spermijky ukázaly ve spermiogramu na který šel manžílek ráno před M/T.
Určitě bych ti radila celý IVF podstoupit ve FN, za převoz získaného vzorku bys zbytečně platila další penízky, k tomu připočti ještě další poplatky ze soukromého caru a za mě to je určitě známka toho, že bych celé IVF podstoupila ve FN.
Ahoj děvčata ,tak zase chvíli čas než pujdu do práce,hlásím že dnes nám volali z genetiky,objednáni jsme na 20.2. ![]()
Nevíte náhodou jestli je možno odebrat HP ve 20dc tedy o den dříve????To mám zrovna toho 20.2. tak jsem myslela když už tam budeme at bych to tam nechala nabrat a nemusele toho 21.2. posílat poštou???Děkuji
Kačko Myško, to já nevím, ale když už tam budeš, tak se jich zeptej. Nebo není nic jednoduššího, než zítra vzít telefon a zavolat tam a zeptat se ![]()
Já jsem volala dnes ![]()
Jo taky pak po genetice budu objednávat a tak aby jsme zvládli spermio a konzultaci dokupy a pak bude další čekání na vyjádření pojištovny …
Jinak jsem tam zavolala a ještě mi to vzali ale sestřičky mi nedokázala říct jestli je možno udělat ten HP o den dříve aby tam nebyli nízké ty hodnoty,tak asi se pak tam zeptám nebo to udělám jak to mělo být a pošlu poštou ![]()
hmm
Tak to by ti měli předat doktora, když to neví ![]()
To je blbé, to já bych jim řekla, že si zavolám třeba za hodinku, ale že ať se zeptají. Ale já bych šla rači ten 21 DC. Asi si to nezvolili jen tak ze srandy, proč právě v ten den dělají HP ![]()
Strsim, s těmi poplatky máš asi pravdu, tak asi zůstaneme u FN.Manžel jde na zítra na spermigram…ale moc nepočítám,že tam něco bude,mu doporučili TESE(z varlete). Jeho genetika právě nic moc.Dnes jsem volala na lékařskou genetiku tady v OL,prý nám do 2-3 týdnů dojde pozvánka…to věčný čekání na něco(návštěva,výsledky, odběry) mě pěkně štve. ![]()
ahoj ![]()
Holky nevíte prosím vás jaká to je genetika spermií? ![]()
My máme genetiku udělanou normální na cystickou fibrozu a chromozomy a to je v pořádku ale co ta genetika na spermie co to odhalí?
Kačko, my máme udělanou jednu jedinou genetiku - celkovou. Toto ani nevím, že je tak zvlášť ![]()
Ahoj,
ráda bych se zeptala. Chodili jsme s manželem do teď do Zlína, ale po pěti inseminacích nic. Moje sestra mě přemlouvá, ať přejdu do FN v Olomouci, že je to tam lepší a že mají lepší výsledky. Rádi bychom na IVF a teď nevím kam. Když jste přestupovali, jak moc náročné bylo udělat všechny testy znova? Museli jsem znova dělat i genetiku? Nebo se jen vezme karta a přejde se, odebere se krev a sperma a je hotovo?
Jsem zoufalík, tak nevím zůstat, nebo přejít a na IVF jít už v Olomouci? ![]()
![]()
Ahoj Pospi, já jsem přímo ze Zlína absolvovala, jsem tady IVF i KET. Ale jsou tady strašně drazí a kašlou na pacienty. Jsem spokojenější v Olomouci.
Nás stálo IVF ve Zl. okolo 30 tisíc a v Ol. asi 17 tis. Teda ještě jsme ho neabsolvovali, chystáme se. Teď jsem ve fázi, kdy přelečujeme BI.
Genetiku vám znova dělat nebudou. Jen krev na horm. profil a spermiogram. To je celé
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď