Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kleo teď přestupovala a Strsim taky tak poradí lépe obě byly ve Zlíně
.
Jinak já z Ostravy přecházela do FN a brali jen spermio a krev na HP 3DC a 21DC
Díky, právě jsem slyšela, že v olomouci jsou lékaři odbornější, dívala jsem se na stránky a je to tam samý doc. a PhDr. ![]()
A že je tam i příjemnější přístup. Lékařské prostředí mi nevadí. Cítím se v něm nějak bezpečněji ![]()
Pospi,já přešla ze soukromého CAR do FN dojíždíme síce 100km v jednu stranu ale ten přístup se nedá srovnat
.A cenově ani nemluvím
.
Katka1311 píše:
Pospi,já přešla ze soukromého CAR do FN dojíždíme síce 100km v jednu stranu ale ten přístup se nedá srovnat.A cenově ani nemluvím
.
ad karta: já jsem si ji ze zlína nechala okopírovat včetně všech výsledků i genetiky, stálo mě to teda 300,– Kč za kopii asi 20 listů (vydřiduši
), ale mám to a v Olmiku se mi to hodilo - pěkně si opsali všechno co potřebovali a nebylo nutné podstupovat vyšetření znovu.
HP jsem stejně musela podstoupit znovu v Olmiku.
U genetiky v případě azoospermie je hodně důležité jak dopadne cystická fibroza a všechny mutační geny z ní; a ještě zkoumají hodně karyotyp (nějaká kielnefům či jaký syndrom).
Ale koukněte na mýho chlapa - ten nemá jedinou vadu v genetice a přesto azoo…
Jinak Pospi to čekání je šílené - my chceme mimčo už 3,5 roku a pořád nic. občas mi to přijde na palici a divím se že jsem se ještě nezbláznila. Taky člověk pořád jen čekal - nejdřív na spg, potom jsme zkoušeli léčbu - taky nic, potom čekat na testy (při přechodu do Olmiku) a když už se člověk konečně dočká tak se zase embroučci rozhodnou nespolupracovat
život je prostě někdy strašná svině
Máme spermošky - manža byl dnes na dalším testovacím spg a našli
sice zase asi jen pár, ale jsou tam potvůrky.
Měla jsem strach, aby se po té zbytečné M/T nenarušily nějaké cestičky a ty mršky se znovu ukázaly, ale jsou…
Já jsem tuuuuu, ale poslední dobou jsem měla nějakou depku tak jsem moc nechodila.
Simčo ty taky já tady nebyla minulý týden 3 dny a mě je to hodně ![]()
Měla jsem depku jak blázen.
Simi jak se má ten kluk(Tom)??? ![]()
A co tebe trápí?? ![]()
J0éé Kači Tomík je na tom mnohem líp - předminulý čtvrtek se probral z komatu - do neděle udělal strašný pokrok. Alda mluvil minulé pondělí s kolegyňkou (účetní) a ta ví všechno
, Sice vydrží soustředěný asi jen 20 minut, pak si musí odpočinout, nepamatuje si co se stalo, ale ví že byl na horách, dokonce chodí… Už možná bude i v čechách…
probírala jsem se starýma emailama. Koukala jsem na email co mi poslala před rokem embryoložka ze Zlína, chtěla jsem po ní bližší info k získaným spermijkách pro Kočího (androlog):
Spermiogram ze dne 14.10.2010 vyšel jako kryptozoospermie – znamená,že spermie byly nalezeny až po centrifugaci celého objemu ejakulátu – v sedimentu. Nedá se tedy vyčíslit přesná koncentrace. Spermie byly morfologicky abnormální, tzn., neměly tvar , který je normální – abnormální tvar spermie je spojen s větší pravděpodobností, že spermie ponese i abnormální genetickou informaci.
Abnormální genetická informace znamená, že bud spermie vůbec neoplodní oocyt nebo, že vývoj embrya by mohl být abnormální a embryo by se nevyvíjelo, jak má – zastavilo by se pravděpodobně ve vývoji – aniž by jste otěhotněla.
co když prostě spermijky mít budeme ale bude to k ničemu a vždycky to dopadne stejně blbě… to se mi pořád honí hlavou.
V pátek byl Alda znovu na spg, spermijky se našly, ale mám prostě strach, že s mi podaří znovu otěhotnět a dopadne to stejně…
Simi teoreticky by se to na to hodilo,jak si měla ZT ale musíš věřit že ty mršky budou dobré a nejsou všechny špatné. ![]()
David mi minulý týden zdělil že vzhledem k tomu že nastupuji do práce tak by jsme měli počkat tak nejlépe červen-červenec,že i našetříme peníze ale já nechci čekat
počítám každý den,ta touha je obrovská.
Jak mi to řekl,jsem se až zhrutila.Jsem asi debil ale tak to semnou je
.Tak jsem tady nebyla 3 dny.
Na duben mi to vychází cca 11.4.a kdybych ustoupila aspoň na květen tak na ten mi to vychází cca 7.5.začátek stimulace.
Ahojky holky,všechny tady po dlouhé době zdravím ![]()
Tak dneska konečně MS dorazila a mohla jsem si nechat píchnout injekci na „přechod“.Akorát nás pan docent moc nepotěšil.Měl částečné výsledky trombofilních markerů..Nooo,budu si muset píchat Fraxiparin..a to ještě nevíme jak to vyšetření vyšlo z genetického hlediska.Snad to bude jediný problém,pochopila jsem že je to ohledně srážlivosti krve.?Moc o tom nechtěl mluvit,že to vysvětlí 6.3 na kontrolním ultrazvuku až bude mít i tu genetiku. Jejda jejda,to jsem z toho nějaká zmatená.Tak uvidíme co bude dál. ![]()
Jééé Val,tak ty si už zas v koloběhu injekcí a UTZ
.
Jj je to ohledně srážlivosti krve,já to budu taky dopíchávat. A jakou genetiku ještě? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď