Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No já se chci zeptat svého dr na ty vitamíny při příští kontrole. Beru to stejně podle plotu jak se povede - leda tu listovku jsem brala poctivo. A i na tu mi můj dr. řekl, že bohatě stačí co druhý den, že nemusím ani denně.
Ahoj těhulky:-)
Simi, já ty vitamíny nebrala ani v minulém těhotenství, stačí pestrá strava.
I tentkrát i teď jsem brala dlouho před otěhotněním klasickou listovku 800 a jak jsem otěhotněla tak jsem to vyměnila za Femibion, který beru jen ty tři měsíce.
U nás v CAR třeba do papírů píší jaké máš brát léky a k tomu napíší + vitamíny pro těhotné.
Ptala jsem se jich, jestli je to nutné a prý ne, že to tam píší standartně a že pokud jím zeleninu, ovoce a pestrou stravu, tak není nutné.
Ono pokud někdo celé dny blije, nedostane do sebe nic tak je možná nějaký vitamín na místě, ale jinak si mimi vezme všechno ze stravy.
Kolikátý ty už jsi týden? Už budeš tak v polovině, ne?
@Strsim aha, už jsem se dočetla, 18tt:-) Tak fakt skoro polovina
![]()
Já jsem v prvním těhotenství pohyby cítila až kolem 18tt.
Ve druhém jsem začala cítit právě ty bubliny kolem 14tt:-)
A to se všude píše, že štíhlé holky cítí pohyby víc, než ty neštíhlé.
U mě to nebyla pravda ![]()
@Kleofasek jéé teď si až čtu, jaké máš postřehy z kurzu.
No super, že se ti tam tak líbí a potvrzuje to jen to, co jsem psala a na čem se shodují i dr.
Jen ti výrobci vitamínů možná budou mít jiné názory:-)
Mě dneska malá zase řádila ráno. Je to hlavně, když ležím na zádech. Ale už to jsou pořádné kopance ![]()
@Bananas píše:
Mě dneska malá zase řádila ráno. Je to hlavně, když ležím na zádech. Ale už to jsou pořádné kopance
Ty se máááš:-)
Já už to chci takyyyy ![]()
@Strsim píše:
No já se chci zeptat svého dr na ty vitamíny při příští kontrole. Beru to stejně podle plotu jak se povede - leda tu listovku jsem brala poctivo. A i na tu mi můj dr. řekl, že bohatě stačí co druhý den, že nemusím ani denně.
Simčo, já jsem si včera byla nakoupit zeleninu a ovoce a budu se ji snažit hodně snažit řadit do jídelníčku. Problém u mě je, že nejím skoro vůbec
Už mám zas kilo dole. Ale možná to odchází voda po hormonech. Byla jsem taková oteklá. Ještě týden doberu prednisin a taky tu ludru vysazuju ![]()
Jinak když budeš vědět, že zrovna dobře nejíš, že tam něco chybí, tak je lepší si ten vitamín sezobnout. Ale ona nám říkala, že je lepší se učit jíst dobře už teď. Stejně pak budem připravovat miminkám zeleninové polévečky a příkrmy a už nám to nebude cizí. A tělo je na tom mnohem líp, když mu dáš přirozenou stravou, to co je potřeba, než ho dopovat chemicky upravenýma vitamínama.
@Renatt Dneska sem o tobě měla sen
Došlas na panáka slivovice
A já sem ti říkala, že jsi hrozně dlouhá
Ale fakt
V tom snu jsi byla dlouhá a vysoká
![]()
@Bananas píše:
Mě dneska malá zase řádila ráno. Je to hlavně, když ležím na zádech. Ale už to jsou pořádné kopance
No já doufám, že k nám kopance taky brzo přijdou. Já zatím každé ráno po probuzení poslouchám srdíčko
Jo a asi jsem vám to psala, teď nevím, objednala jsme si v jednom bazaru oblečení na mimi
Mám celkem 12 kousků + bryndáček jako dárek
No a stálo mě to i s poštovným 470 kč ![]()
Hodím pak fotku. Akorát je to na novorozeně moc velké ještě. Takže půjdem pak do bazaru do St. Města a tam navybíráme osobně ![]()
@Renatt Renči omlouvám se asi za bolestivou otázku, ale vím že máš chlapečka, ale píšeš, že ve druhém těhu jsi to cítila později…
Já jsem 18tt - taky jsem spíš silnější a necítím zatím nic. Jen mě dnes tak nějak divně tlačí bříško - jakoby se chtělo „vykulit“…
@Strsim píše:
@Renatt Renči omlouvám se asi za bolestivou otázku, ale vím že máš chlapečka, ale píšeš, že ve druhém těhu jsi to cítila později…Já jsem 18tt - taky jsem spíš silnější a necítím zatím nic. Jen mě dnes tak nějak divně tlačí bříško - jakoby se chtělo „vykulit“…
Simi, já byla těhotná už 3×- nebo spíš třikrát jsem cítila pohyby. Jinak jsem těhotná po sedmé:-(, ale z toho mám jen dvě děti.
První zemřelo těsně před porodem ve 40tt:-( To mi bylo 18.
Pak v 19 se mi narodil syn, tomu je 19:-) To bylo v prvním manželství.
Jak měl 5 let, tak jsem se rozváděla, nebylo to dobré od začátku a jak měl 8 tak jsem si našla současného manžela.
S tím jsem prodělala dvakrát mimoděložní, jednou ZT a máme malého a teď doufám, že budeme mít další, zdravý přírustek
![]()
@Kleofasek píše:
Simčo, já jsem si včera byla nakoupit zeleninu a ovoce a budu se ji snažit hodně snažit řadit do jídelníčku. Problém u mě je, že nejím skoro vůbecUž mám zas kilo dole. Ale možná to odchází voda po hormonech. Byla jsem taková oteklá. Ještě týden doberu prednisin a taky tu ludru vysazuju
Jinak když budeš vědět, že zrovna dobře nejíš, že tam něco chybí, tak je lepší si ten vitamín sezobnout. Ale ona nám říkala, že je lepší se učit jíst dobře už teď. Stejně pak budem připravovat miminkám zeleninové polévečky a příkrmy a už nám to nebude cizí. A tělo je na tom mnohem líp, když mu dáš přirozenou stravou, to co je potřeba, než ho dopovat chemicky upravenýma vitamínama.@Renatt Dneska sem o tobě měla senDošlas na panáka slivovice
A já sem ti říkala, že jsi hrozně dlouhá
Ale fakt
V tom snu jsi byla dlouhá a vysoká
![]()
@Kleofasek píše:
No já doufám, že k nám kopance taky brzo přijdou. Já zatím každé ráno po probuzení poslouchám srdíčkoJo a asi jsem vám to psala, teď nevím, objednala jsme si v jednom bazaru oblečení na mimi
Mám celkem 12 kousků + bryndáček jako dárek
No a stálo mě to i s poštovným 470 kč
Hodím pak fotku. Akorát je to na novorozeně moc velké ještě. Takže půjdem pak do bazaru do St. Města a tam navybíráme osobně
A co jsi nakupovala?
Z vlastní zkušenosti můžu poradit, že dítě je na začátku stejně jen v bodýčku a overalku, nebo polodupkách:-)
Holky, tady jsou ty věcičky. Ale jsou to teda všelijaké velikosti.
@Renatt píše:
A co jsi nakupovala?
Z vlastní zkušenosti můžu poradit, že dítě je na začátku stejně jen v bodýčku a overalku, nebo polodupkách:-)
Renčo, to je jedno co koupím
. Je to fakt za pakatel. Třeba za 20 kč ![]()
Ale příště půjdu účelně do St. města, je to bazar i obchod přímo pro mimča a budu kupovat maličké věci. Taky ponožky a rukavičky, čepičky a takové drobnosti. Dupačky co mám, jsou asi taky velké
a body jsou asi 2-je tak akorát. Zbytek je všecko větší. A podvědomě kupuju na holku, to bude, až nám oznámí, že to bude kluk ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.